Uyuşturucudan tutuklandılar



featured


Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da operasyon düzenleyen polis, uyuşturucu suçundan Nijeryalı 3 genci tutukladı.

Meseleyle ilgili 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile  MDMA türü uyuşturucu içerdiğine inanılan 10 adet hapı emare alan polis, E.O.M.A.(E-22) , O.İ.A.(E-22) ve M.U.N.(E-24) aleyhine, mahkemeden 2’şer gün tutukluluk emri temin etti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Mine Gündüz Serden huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, PGM’ye bağlı NKÖM’de görevli polis memuru Erkan Çelik’i tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Erkan Çelik, 25 Eylül’de aldığı bir bilgi doğrultusunda, saat 16.45’te Gazimağusa’da düzenlediği operasyonda Nijeryalı 3 genci tutukladığını söyledi.

Çelik, Gazimağusa’da seyir halinde bulunan bir araçta yolcu olarak bulunan E.O.M.A.(E-22) ve O.İ.A.(E-22)’yi tespit ettiğini anlattı.
 

Çelik, konu araçta, zanlıların üzerinde ve ikametgahlarında arama yaptığını belirterek,  E.O.M.A.’nın tasarrufunda iki ayrı poşette yaklaşık 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bulup emare zapt ettiğini söyledi.

Çelik, akabinde O.İ.A.(E-22)’nın kalmakta olduğu ikametgahta, M.U.N.’nin kaldığı odada, MDMA türü uyuşturucu içerdiğine inanılan10 adet hapı bulup emare aldıklarını anlattı.

Tanık polis, zapt ettiği emareleri Devlet Kimya Laboratuvarı’na, muhafazasında kullanılan naylon poşetleri ise Parmak İzi Şubesi’ne gönderdiğini belirterek, henüz yeni başlattığı tahkikatını salimen yürütebilmek için mahkemeden zanlılar aleyhine tutukluluk emri talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Gündüz Serden, talebi uygun buldu ve zanlıların, tahkikatın selameti için 2’şer gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uyuşturucudan tutuklandılar
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.