‘Mecliste kadın sayısı artarsa, kavgalar azalır’



featured


Ahmet İLKTAÇ

İskele’nin ilçe olmasının ardından ilk kez 7 Ocak Erken Genel Seçimleri’nde KKTC Cumhuriyet Meclisi’ne bölgeden bir kadın milletvekili seçildi.

Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) milletvekili olarak meclise girmeye hak kazanan Yasemin Öztürk, günümüze kadar İskele bölgesinde bir kadının milletin vekili seçilememesinin üzücü olduğu kadar şaşırtıcı da olduğunu söyledi.

Kadınların her alanda olduğu gibi siyasette de çok iyi işler başarabileceklerine inandığını kaydeden Öztürk, mecliste bu dönem 9 kadın vekilin yer almasının bir başarı sayılamayacağını, bu sayının çok daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Yasemin Öztürk, meclisteki kadın vekil sayısının daha da artması halinde, halkın meclisinde sövme-sayma ve kavgaların daha da az olacağına inandığını dile getirdi.

Öztürk: Bölgemizden ilk kadın vekil olmam üzücü

Gazetemiz KIBRIS’a konuşan UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk, 10 Şubat 1974’te Sivas’ta doğduğunu söyledi.

Yasemin Öztürk, ortaokul ve lise eğitimini İskele’de Bekirpaşa Lisesi’nde okuduğunu kaydetti.

Uzun yıllar Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalıştığını, 2004 yılında Yakındoğu Üniversitesi (YDÜ) Hukuk Fakültesi’ni bitirdiğini anlatan Öztürk, günümüzde İskele’de avukatlık mesleğini yaptığını anlattı.

Evli ve 2 çocuk annesi olduğunu dile getiren Yasemin Öztürk, İskele İlçesi parti meclisi üyesi ve İskele Belediyesi Meclis üyesi olduğunu hatırlattı.

Halkımızın kendisi yönünde tercih kullanarak onu vekil atamasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Öztürk, İskele ilçesinden ilk kadın vekil olmasının da kendisinde bir burukluk yarattığını söyledi.

Günümüze kadar İskele bölgesinde bir kadının milletin vekili seçilememesinin hem üzücü hem de şaşırtıcı olduğunun altını çizen Öztürk, her alanda kendini kanıtlayan kadınların siyasette de çok iyi işler başarabileceklerine inandığını kaydetti.

Yasemin Öztürk, 7 Ocak Erken Genel Seçimi’nin ardından Cumhuriyet Meclisi’ne 9 kadın vekilin girdiğini hatırlatırken, bunun bir başarı sayılamayacağını, bu sayının çok daha fazla olması gerektiğinin altını çizdi.

Kadınların adımlarını attıkları her alanda başarılarını defa defa gösterdiklerini anlatan Öztürk, kadınlara daha çok fırsat verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yasemin Öztürk, “ Meclisimizde kadın sayısının artmasıyla kalitede de artacaktır. Bu nedenle ben bölgemizde ilk oldum ama dileğim hem İskele bölgesinde hem de diğer bölgelerde bundan sonra daha fazla kadın mecliste halkımızı temsil edebilsin. Eğer meclisimizde kadın sayısı daha da artarsa sövme-sayma ve kavgaların daha da az olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde mecliste öncelikle kadın haklarının daha ileriye taşınması için çalışmalar yapmak istediğini belirten Öztürk, hukukçu kimliğinden ötürü geri kalmış yasalarımızın daha güncel hale gelmesi için de çaba sarf edeceğini bildirdi.

Özel sektör iyileştirilmeli

Yasemin Öztürk,  özellikle Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda (GKK) görev yapan uzman askerlerle ilgili yasada özlük hakları ile ilgili iyileştirme yapılmasını önemli bulduğunu ve konunun takipçisi olacağını açıkladı.

Yine gayri meşru çocukların mirasçı olamamalarının düzeltilmesi ve bu çocukların miras hakkı elde edebilmeleri için çalışma yapmak istediğini ifade eden Öztürk, özel sektörde çalışma şartlarının kamuya oranla çok kötü olduğuna da dikkat çekti.

Yasemin Öztürk, ülkemizde özel sektör de çalışan insanlarımızın çok zor koşullarda, uzun saatler ve az maaşla çalışmak zorunda kaldıklarından yakındı. Öztürk, bu durumun artık ciddi şekilde düşünülmesi ve çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yasemin Öztürk, çevre ile ilgili sorunların mevcut olduğunu da işaret etti. İsteyenin istediği yere çöp atabildiğini söyleyen Öztürk, sorunla ilgili gerekli yasal mevzuat bulunmasına rağmen ceza uygulanıp caydırıcılığın işletilmediğini kaydetti. Öztürk, çevreyi kirleten kişi veya işletmelere caydırıcı cezalar uygulanması halinde, kimsenin çevreyi ve insan sağlığını tehdit eder nitelikte davranışta bulunmaya cesaret edemeyeceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Mecliste kadın sayısı artarsa, kavgalar azalır’

Yorumlar kapalı.