Teraziyi, iç çamaşırında sakladı



featured



Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da narkotik polisi, yabancı uyruklu iki gencin tasarrufunda, satışa hazır paketlerde, toplam 34 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyle bir adet hassas terazi ele geçirdi.

Meseleye ilgili tutuklanan Rami Khalzaal ve Sami Sameh Yousef aleyhine, mahkemeden, tahkikat amaçlı üçer gün tutukluluk emri temin edildi.

Emare alınan uyuşturucu maddeler, hassas terazi, maddelerin muhafazası için kullanılan poşet ve kâğıtlar, incelenmek üzere ilgili laboratuarlara gönderilecek.

Teraziyi, iç çamaşırından çıkarttı

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meselenin tahkikat memurluğunu üstlenen PGM’ye bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme

Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy’u yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Hüseyin Özdesoy, dün, aldıkları bir bilgi ışığında, Rami Khalzaal’ı, Dörtyol Polis Karakolu önünde, kullandığı MM 886 Z plakalı aracıyla, polis ekiplerince önü kesilerek durdurulduğunu söyledi.

Hüseyin Özdesoy, saat 21.30’da, bahse konu araçta polis tarafından yapılan aramada, kapı cebi içerisindeki bel çantasında, naylon içerisindeki foil kağıda sarılı 1.5 gram ağırlığında, hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddeyi bularak emare aldığını söyledi.

Zanlının üzerinde yaptığı aramada ise iç çamaşırı içerisinde hassas terazi bulup zapt ettiğini kaydeden Hüseyin Özdesoy, Khazaal’ın tespit edildiği noktanın 100 metre ilerisinde, Khazaal’ın araçtan attığı,  refüj içerisinde, naylon poşet içerisinde 27 gram ağırlığındaki uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bularak zapt ettiğini söyledi.

Özdesoy, zanlı Khazaal’ın, Sami Sameh Yousef ile birlikte kaldığı dairede de arama yaptığını belirterek, konu dairede, masa üzerinde, satışa hazır 9 ayrı beyaz kağıda sarılı 5.5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare aldığından söz etti.

Zanlı Khazaal’ın gönüllü ifade vermediğine dikkat çeken tanık polis, aldığı emareleri incelenmesi için ilgili laboratuarlara göndereceğinden söz etti ve mahkemeden, yeni başlayan tahkikatını tamamlayabilmek için süre istedi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların, ilk nazarda meseleyle bağlantıları olduğu yönünde bulgu yaptı ve başlatılan tahkikatın sürdürülebilmesi için zanlıların 3’er gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Teraziyi, iç çamaşırında sakladı

Yorumlar kapalı.