Yaya, 183 promil alkollü çıktı



featured



Emine UYSAL

Başkent Lefkoşa’da, Gazeteci Kemal Aşık Caddesi üzerinde (City Royal Otel’in önü), yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan 60 yaşındaki Günay Çinler’e, kullanımındaki yolcu minibüsü ile çarparak ölümüne neden olan minibüs şoförü 38 yaşındaki Nihat Aktaş, yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Polis, 28 Kasım’da hayatını kaybeden Günay Çinler’in kaza anında 183 promil alkollü olduğunu belirtti.

Kazanın ardından tutuklanan Nihat Aktaş, dün teminat amaçlı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan Trafik Tahkikat Amiri Müfettiş Muavini Mehmet Özatılgan’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Özatılgan, 25 Kasım’da saat 17.20’de Gazeteci Kemal Aşık Caddesi üzerinde, zanlı Nihat Aktaş’ın (E-38), yönetimindeki TAT 464 plakalı minibüs ile seyrederken, yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan 60 yaşındaki Günay Çinler’e aracının ön kısmı ile çarptığını anımsattı.

Müfettiş Muavini Mehmet Özatılgan, 112 Acil Servis Ambulansı ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak Yoğun Bakım Servisi’nde müşahede altına alınan Günay Çinler’in 28 Kasım’da, saat 16.20’de vefat ettiğini kaydetti. Özatılgan, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının 45 günü aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yaya, 183 promil alkollü çıktı

Yorumlar kapalı.