Mağusa’ya imam hatip lisesi yapılacak
Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne giden denetmenlerin, dün sadece üç öğretmenle görüştüklerini, ancak şu ana kadar şikâyet dilekçesine imza koyan öğretmenlerle görüşülmediğini söyleyen KTOEÖS Başkanı Eylem, aldığı yeni bir duyumu da paylaştı ve çok çarpıcı bir iddiada bulundu:

Ahmet KARAGÖZLÜ
Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde öğrencilere dini baskı yapıldığı iddiasıyla devam eden soruşturmadan henüz bir netice alınamadığı belirtildi.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, iddiaları araştırmak için okula giden öğretmenlerin dün de sadece üç öğretmenle görüştüklerini ancak şu ana kadar, araştırmaya konu olan şikayet dilekçesine imza koyan 41 öğretmenden hiçbiri ile görüşülmediğini savundu. Eylem, denetmenlerin bugün okula gitmeyecekleri ve öğrencilerle de görüşülmeyeceğini öğrendiklerini belirtti. Eylem, tüm bunlar ışığında, sürecin yavaşlatılmış gibi görüldüğünü söyledi.
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Hala Sultan İlahiyat Koleji ile ilgili gelişmeleri KIBRIS’a değerlendirirken, çok çarpıcı bir iddia daha ortaya koydu ve yeni aldığı bir duyuma göre, Girne’nin ardından Gazimağusa’da da imam hatip lisesinin açılacağını belirtti.
Yasalarımıza göre Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan onay alınmadan hiçbir okul açılamayacağını vurgulayan Eylem, Girne’de imam hatip lisesi yapılması konusunda verildiği iddia edilen arazinin ardından Gazimağusa’ya da özel bir imam hatip lisesi açılacağını duyduğunu belirtti.
Kamuoyunun eğitimle ilgili sorunları öğrenmesinin toplumsal varoluş mücadelemizdeki önemine değinen Eylem, “Toplumsal yok oluşa doğru gidiyoruz” dedi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv ise, daha önce yapmış olduğu açıklamaların üzerine bir şey ekleyemeyeceğini dile getirerek, denetmenlerin soruşturmanın tamamlanmasına kadar her gün okula gideceğini yineledi.
Eylem: Okulda sadece 3 kişiyle görüşüldü
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, denetmenlerin dün okulda sadece 3 kişiyle görüştüklerini vurgulayarak bugün ise denetmenlerin okula gitmeyeceklerine dair bir duyum aldıklarını belirtti.
Eylem, denetmenlerin dün sadece 3 kişiyle görüşme yaptığını ve saat 11.00’de de okuldan ayrıldıklarını dile getirerek, bunun bir oyalama ya da ağırdan alma izlenimi yarattığına dikkat çekti.
“Yoğunluk mu, yavaşlık mı?”
Okulda engel sınavlarının yapıldığına ve karne hazırlıklarına başlandığına dikkat çeken Eylem, dün okulda sadece 3 öğretmenle görüşülmesine yine de iyi niyetle baktıklarını, ancak bunun yoğunluk mu yavaşlık mı olduğunu bilemediklerini vurguladı.
Eylem, bu sürecin ne kadar daha zaman alacağını müsteşara sorduğunu ifade ederek, soruşturmanın Teftiş Dairesi’ne verildiğinin öğrenildiğini söyledi.
“41 öğretmenle görüşülmedi”
Denetmenlerin, öğrencilere dini baskı yapıldığı iddiasıyla bakanlık yetkililerine verilen dilekçeye imza atan 41 öğretmenle de görüşmeleri gerektiğinin söylendiğini kaydeden Eylem, “Bu süreç şu an da yavaşlatıldı gibi görülüyor” dedi.
Eylem, bakanlığa gönderilen dilekçede öğrencilere dini baskı yapıldığının yazıldığına dikkat çekerek, pedagoglarla birlikte öğrencilerin de ifadelerinin alınmasının şart olduğunu vurguladı.
“İlahiyat konusu gündemde kalmalı”
İlahiyat konusunun, Afrika gazetesi önünde ve mecliste yaşanılan olayların gölgesinde kaldığını belirten Eylem, bu olaylarla birlikte ilahiyat konusunun da gündemde tutulmasının önemine dikkat çekti.
“Mağusa’ya imam hatip lisesi”
Eylem, Girne’de imam hatip lisesi yapılması konusunda verildiği iddia edilen arazinin ardından Mağusa’ya da özel bir imam hatip lisesi açılacağının işitildiğini ifade etti.
Kamuoyunun eğitimle ilgili sorunları öğrenmesinin, toplumsal varoluş mücadelemizdeki öneminin büyük olduğunu dile getiren Eylem, toplumsal yok oluşa doğru gitmekte olduğumuzun altını çizdi.
Eylem, yasalara göre Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alınmadan hiçbir okul açılamayacağını belirterek, konunun takibinde kalacaklarının altını çizdi.






SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!