|
Bir takım eğer şampiyonluğa oynarsa her hattıyla güvenilirliği olması lazım. Yeniboğaziçi, çok iyi transferler yapmıştır. Doğrudur. Çok da gol atıyor. O da doğru. Ama çok da gol yiyor. Sezon başından beri Mehmet Bolkan bu problemi çözemiyor. Dünkü Tatlısu maçındaki savunma hataları bunun en bariz örneğiydi. Sanki de Gökhan, Erdoğ ve Erkan birbirlerini tamamlar gibiydi. Bir de Mehmet Bolkan'ın savunma hatalarına seyirci kalıp önlem alamaması, mağlubiyeti getiren unsurların başında geldi.
Tabi, Tatlısu'nun da hakkını yememek lazım. Rakip hata yaparsa, mutlaka zorlayıcı sebepler vardır. Tatlısu oyuncuları öyle anlarda rakibe pres yaptı ki kaptıkları her top neredeyse gol oldu. Zaten böylesi kritik maçlarda yapılması gereken en doğru stratejiydi.
Tatlısu, haddini bilerek oynadı. Rakibin güçlü bölgelerini iyi kapatıp, zayıf yönlerini de zorlayıcı oldu. Savunmada Birol, Fadıl, Hasan Çukur kordineli oynadı. Orta alanda Bauma, Serdar ve Bora forvet ve savunma arasında köprü görevi yaptı. Sol kanatta Joseph fizik gücünü iyi kullanarak rakibe bir tek pozisyon vermedi.
Forvette Bülent ve Okan güçlerinin yettiği kadar mücdele edip rakip kalede hem gol attı hem de galibiyetin temel mimarları oldu.
Yeniboğaziçi'nde bir kör dövüşü vardı. İbrahim'in dört sarı kartlı Vural'ın da sakat oluşu takımın genelini etkiledi. Lider bir takıma yakışmayacak savunma hataları maç sonuna kadar sürdü. Gökhan, Erdoğan ve Erkan inanılmaz top kaybı ve adam paylaşımında hata yaptı. Zaten bu hatalar da mağlubiyeti getirdi. Kanatlardaki Rüstem ve Seyfi hem ofansta hem de defansta etkisiz kalırken, orta alanda Ahmet ilk yarıda çok mücadele edip, şık bir gol attı ama ikinci yarıda hakeme itiraz edip, bir de kendini haksızca yere bırakınca çift sarı karttan oyun dışında kaldı.
Sabri ve Raif eski günlerinden uzak, yorgun ve isteksiz. On dakika oyunda görünüp gol atmak ve on dakika dinlenmek, dönem dönem takıma avantaj sağlamaz. Mehmet Karaşahin oyunda kaldığı sürede bir pozisyon buldu, onu da dışarı attı.
Yeniboğaziçi oyuncuları galibiyeti istemediler mi? Tabi ki istediler. İstemekle, kazanmak çok ayrı iki şey. Kazanacak kadar hiçbir şey yapmadılar.
Sonuçta, Yeniboğaziçi üç önemli puan kaybetti. Bu savunma kurgusuyla büyük hedef düşünmesi mümkün gözükmüyor. Önlem alabilmesi için zaman daralıyor.
Enver Sedat inandığım bir teknik direktör. Günün futbolunun istediği oyun disiplini ve takım savunmasını istenilen biçimde oturtmuş durumda. Takımının gücünü ve rakibin oyuncularını iyi analiz ederek puan toplamaya devam ediyor. Kısacası dünkü maçta hata yapan kaybetti, mücadele eden kazandı.
Orta hakem Cevdet Mertkaya ilk yarı iyi, ikinci yarı kötü maç yönetti. Tatlısu'nun üçüncü golünde yan hakem Salih Tekirdağ'lı Okan'ın ofside pozisyonunu kaçırırken ki bu Tatlısu'nun üçüncü golü oldu, doksan artı ikinci dakikada bu kez Cevdet Mertkaya Yeniboğaziçi oyuncusu Ahmet Türker'in Tatlısu ceza sahasındaki düşürülmesine devam diyerek hatalı karar verdi.
|