Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Nev başkenti "Alev Alev" yaktı
Gazimağusa'da bu akşam Bonnie Tyler var
Futbolda alınan sonuçlar ve günün programı
Hasan Olgu ve Fırat Yalova'da
Finalin adı MTG-Yeniboğaziçi

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

İkişer puan kaybı

Zeki KAYALP

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   10 Şubat 2008, Pazar Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Rüzgar altında oynanan karşılaşmalar genelde keyifsiz olur. Ancak dünkü Gençler Birliği ve Tatlısu futbolcuları şiddetli rüzgara aldırış etmeden izleyenlere keyifli ve zevkli dakikalar izlettiler. Hava şartlarının böylesi kötü olduğu günlerde oyun içinde elde edeceğiniz skor avantajı çok önemli. Rüzgarın da verdiği enerjiyle belki çok daha fazla gol pozisyonuna girebilirsiniz. Önemli olan kaç tanesini değerlendirmiş olmanızdır. Emin olabilirsiniz ki, hem Gençler Birliği hem de Tatlısu futbolcuları cömertçe harcadıkları pozisyonlardan sonra birer puana çok fazla sevinemedi.

Tatlısu devre arasında kaybettiği oyuncuların yanında dün cezalı Boum, Muteba ve disiplinsiz davranışlarından kadro dışı kalan Fadıl'dan yoksun bir kadro ile mücadele etti. Rüzgarın vermiş olduğu avantajla oyuna baskılı başladı. Ertaç'la ilk dakikalarda gol de buldu. Daha sonra topu direkten döndü, pozisyon üretti fakat ikinci golü bulamadı. Deplasmanda küme düşme mücadelesi veren takımlara üstünlük sağlamanın en önemli unsuru, oyununuzu rakibe kabul ettirerek takım oyununu harfiyen uygulamaktan geçer. Tatlısu ilk yirmi dakika dışında oyunda kopuk kopuk mücadele verdi. Kanatları iyi kullanamadı. Cezalı futbolcuların sıkıntısı her dakika hissedildi. Galibiyet golünün ardından farkı artıracağı dakikalarda topu direkten döndü, gol kaçırdı. İkinci yarı kontra toplarla Gençler Birliği kalesine gitmek istedi. Pozisyon buldu ancak değerlendiremedi. Tatlısu için en büyük handikap, ligi tamamen unutup motivasyonlarını yitirmeleridir. Antrenörden tutun da kulüp başkanına kadar motivasyon kaybının en ince ayrıntılarını gözlemleyebilirsiniz. Yanlış da yapıyorlar. Ülke futbolunun gerçeklerini düşünerek hareket etmeleri, bence şu anda yapılacak en istikrarlı hamle olur. Motivasyonsuzluk ileride başlarını sıkça ağrıtabilir.

Gençler Birliği, geç de olsa takım olma hüviyetine kavuşuyor. Tüm futbolcular yüreklerini ortaya koyarak oynuyor. Ancak zaman kısıtlı. Sahasında oynadığı maçlarda, ivedi üç puan alması gerek. Aksi halde, dün ortaya koymuş olduğu mücadeleden dolayı bizlerden övgü dolu sözler alır, fakat küme düşme pozisyonundan kurtulamaz.

Futbolcular üç puan adına her şeyi denediler, ancak futboldaki şans faktörüne takıldılar. Kalelerinde erken gördükleri gole hiç aldırış etmeden ve ilk yarı rüzgara karşı oynamalarına rağmen Erman ve Murat'la net gol pozisyonları ürettiler.

Rüzgarı arkalarına alarak başladıkları ikinci yarıda savunmayı orta sahaya yakın kurarak, üstünlüklerini rakibe kabul ettirdiler. Nurettin, sol kanadı sürekli kullanarak iyi işlere imza attı. Erman'ın attığı golde serbest atışı adrese teslim edermiş gibi topu Erman'la buluşturdu. Geldiği günden beri isminden sıkca söz ettiren Cholpon orta alanda yine takımı organize etti. Roland çok koştu. Top aldı, top verdi. Ancak son noktada topla buluşmayı başaramadı. Bence Gençler Birliği'nin en iyi oyuncusu bugüne kadar en çok eleştiri alan Scholar'dı. Tüm hava toplarını aldı, oyun kurdu. Özellikle güçlü fiziğiyle rakip forvetlerini korkutarak takıma büyük avantaj sağladı. İkili mücadelelerde hep ayakta kaldı.

Tabi, böylesi karşılaşmada mücadeleden daha çok alınacak puanların önemi var. Her iki takımın kazanacağı maçta şiddetle üç puana ihtiyacı olan Gençler Birliği'nin bir puan alması, konumu gereğince takımda olumsuz hava estirebilir. Oyuncuların iyi oynadığı dönemlerde alınacak üç puan moral motivasyonu her zaman üst seviyelere çeker. Dün Gençler Birliği bunu başarabilirdi. Ama olmadı. Ancak Allah'tan umut kesilmez.

Serdar Şimşek, mükemmelle yakın maç yönetti. Futbolcular kadar koştu. Pozisyonlara hep yakındı. İsminden söz ettirebilmesi için istikrarı yakalaması gerekir. Bir hafta iyi, bir hafta vasat maç yönetmek kendisini bir yere götürmez.

   433 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
29 Haziran 2008, Pazar   Keçiören Belediyesi, Forest Green ve bizimkiler...
14 Haziran 2008, Cumartesi   Federasyon seçimi hakkında...
01 Haziran 2008, Pazar   Sponsorluk kongresi ve bizimkiler...
29 Mayıs 2008, Perşembe   Üniversite oyunları ve kendi ligimiz...
24 Mayıs 2008, Cumartesi   Mağusa'da birleşim...
17 Mayıs 2008, Cumartesi   Bayan Futbolu hakkında...
12 Mayıs 2008, Pazartesi   Doğa boşluk tanımaz...
07 Mayıs 2008, Çarşamba   Sporun gelişimi...
24 Nisan 2008, Perşembe   KOLTUK SEVDALISI
21 Nisan 2008, Pazartesi   Yenilgisiz şampiyon



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.2301 1.2388
1 STERLİN 2.4374 2.4555
1 EURO 1.9314 1.9407



YAZARLAR : .

Süleyman Ergüçlü

Her yolun bir sonu vardır

Başaran Düzgün

NÜFUS, ÇEVRE VE BİR HOŞGELDİN

Ali Baturay

HÜKÜMET, EŞEL-MOBİLLE OYNAYARAK KENDİ KUYU...

Hasan Hastürer

Denizden para değil cesaret kazandım...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(23)...

Akay Cemal

Kissinger'den Denktaş'a tavsiye: E...

Ahmet Tolgay

Laforizmalar

Bilbay Eminoğlu

"Ama dibelik ya beleşe verecek gızımı ...

Necdet Ergün

Ekonomide "kapasiteler ve kârlar" ...

Dilek ÇETEREİSİ

"2 tel saçım da çıktı"

Uzm. Mine Çağlar

Güneş ışınlarının insan sağlığı üzerindeki...

Dr. Umut Altunç

Kıbrıs Güneşi, Ultraviyöle ve Bebekler

Aysu Basri

AYRILIRKEN DE SEVEBİLMEK

Sevilay SADIKOĞLU

Çocuğuma okul arıyorum...

Mustafa BESİM

LOKMACI: KALİTELİ HİZMET VE UYGUN FİYAT

Türem Delikurt

Multipl Skleroz

Dr. İsmail KEMAL

G-8 zirvesi

Emin AKKOR

Uzman raporuna kulak tıkayan hükümet, halk...

Oğuz Metiner

Mübarek Üç Aylar

Ali Özçil

Yazın sevilen meyvesi kiraz

Bedia BALSES

KIBRIS TÜRK MÜZİK İŞÇİLERİ

Beste SAKALLI

II. Uluslararası Şiir Buluşması

Psikolog Ayla Kahraman

Psikososyal istismar

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

Cildi koruyan gıdalar

Osman Ertuğ

Meselenin özü

Bener HAKERİ

Şairler, ah bu şairler!

Ata ATUN

KALİTELİ İNSAN AYRICALIĞI

Mehmet RATİP

Tahtası eksik bir ülke ve "su tahtası&...

Dr. Orhan Aydeniz

Kuraklık felaketi ve çözüm yolları

Harid Fedai

Halayık - Kapu Cinâyeti

Cumhur DELİCEIRMAK

BOP TARAFI





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital