Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Kasayı açamadılar, ortalığı dağıttılar
Kızılay Derneği Logo Yarışması'nın ödül töreni yapıldı
Merit Crystal Cove Hotel'den, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği üyeleri onuruna kokteyl
Mobilyada estetik ve fonksiyonellik Arstil'de buluştu
ÖRP, Anneler Günü etkinlikleri düzenledi

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Almanya'dan Okan Ersan'a müthiş teklifler [2]

Sporun gelişimi...

Zeki KAYALP

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   7 Mayıs 2008, Çarşamba Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Sporun gelişimini sağlayanların başında devlet gelmektedir. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarla spora yön verir. Yön verirken sporun tüm kesimleriyle diyalog içerisine girer. Bilgi alışverişinde bulunur ve neticeyi aldığı veriler ve ülke spor politikası çerçevesinde belirleyip yürürlüğe koyar.

Yıllardır sporun başına gelenler ve gidenler hep aynı uygulamayı yaptı. Birileri salon, birileri tartan pist, birileri tesis. Zaten bu yapılanlar günlük hayatta olması gerekenlerdi. Ancak ülke spor politikasının hangi çerçevede geliştirilip, hangi çerçevede olacağını kimse belirleyemedi. Giden geleni aratır misali, kısa vadeli, popülist politikalar, ülkedeki spor yapısının bozulup, tartışılmasına sebep verdi.

Sonuç olarak sporumuz yıllardır politikasız bırakıldı. Suçlu aramıyorum ama suçu kabul edeni de bulmak zaten imkansız.

Buna bir de spor bakanlığının kapatılması ve henüz oluşmayan üst kurul bilmecesi eklenince, sporun çok tartışıldığı, merkezi zihniyetin hakim olduğu, çağdaş spor politikalarından uzak, kişilerin deyim yerindeyse "at koşturttuğu" bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Yapılan tek şey. Ya bilet kesmek. Ya tirbün yapmak, ya da telefon bankacılığı gibi "telefon spor politikacılığını" geliştirmek oldu.

Bunca yıllık spor yaşantımda öğrendiğim tek konu; kişisel çıkarların ön planda tutularak spor politikalarının topluma değil de bireylere veya küçük guruplara yönelik uygulanıp mal edilmesidir. Bu saatten sonra kuralların çok fazla değişeceğine inanmamakla beraber, bir hiç uğruna ülke gençliğimizin spordan uzaklaştığını, heba olduğunu, plansız ve programsız bırakıldığını görmek beni gerçekten derinden üzüyor.

Gelmiş geçmiş en kötü spor örgütünün yaşandığı bu dönemde, kişilerin koltuk sevdaları için spora yön verememeleri, kaprisleri, birbirilerine karşı tavırları, ülke sporunun gelişimini engellemektedir. Bizler gençliğimizin daha çok spor yapması için uğraş verirken, esas vermesi gerekenler yetki karmaşası içerisinde günlük "politik tatminlerle" uğraş veriyorlar.

Sayın Başbakan Ferdi Sabit Soyer'in elini masaya vurup, kendi iç bünyesinde "benim partimin spor politikası budur" deme zamanı gelmiştir. Üretilecek kararlar doğrultusunda elini taşın altına koyup mücadele vermeyecek kişilerin bu mücadele içerisinde yerinin olmayacağını bilmesi gerekir. İyi niyet zamanı geçmiştir. Beğenen beğenir. Beğenmeyen gider. Bu koltuklar kimsenin babasının malı değildir. Tapulu malı hiç değildir. En azından bizler de yıllardan sonra spor politikamızın ne olduğunu öğrenmiş oluruz.

Bütçemde para. Al bu kadar. Türkiye'ye mi gideceksin. Al şu kadar. Tribün yapacaksın. Al bu kadar. Hakem parası mı istiyorsun? Al şu kadar politikalarının hayatımızdan çıkmasını temenni ediyorum. Aksi halde, ülke sporu gün geçtikce bireylerin gücü haline gelip, dibe vurmaya mahkum edilecektir.

   63 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
24 Nisan 2008, Perşembe   KOLTUK SEVDALISI
21 Nisan 2008, Pazartesi   Yenilgisiz şampiyon
13 Nisan 2008, Pazar   Seriye devam...
31 Mart 2008, Pazartesi   Onurlu mücadele
30 Mart 2008, Pazar   MTG'de Depresyon Atlatıldı
23 Mart 2008, Pazar   Motivasyon Yitirilmiş
16 Mart 2008, Pazar   Öksüzler
09 Mart 2008, Pazar   Ligin Başkanı
03 Mart 2008, Pazartesi   Sorumlular ve sorumsuzlar
02 Mart 2008, Pazar   Gerçekler



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1,2550 1,2700
1 STERLİN 2,4500 2,4780
1 EURO 1,9380 1,9580



YAZARLAR : .

Süleyman Ergüçlü

Biraz daha az konuşsak

Başaran Düzgün

BİR RUM İLE EVLENİR MİSİNİZ?

Ali Baturay

YENİ BİR YER ALTI ÖRGÜTÜNE İHTİYACIMIZ VAR...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar...(6)

Akay Cemal

Anlaşılmaz tuhaf işler...

Hasan Hastürer

Anacığıma mektubumdur...

Bilbay Eminoğlu

Bir zamanlar Lefkoşa'nın elektrik fabr...

Ahmet Tolgay

SKANDALIN YENİ BOYUTU: PARKTA AĞAÇ KATLİAM...

Necdet Ergün

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası

Dilek ÇETEREİSİ

Tokel: LAÜ'de hocaların peşinde dedekt...

Uzm. Mine Çağlar

"Mesane kanseri" ve risk faktörler...

Dr. Umut Altunç

Kuzey Kıbrıs'ta Elektro Manyetik Kirli...

Aysu Basri

NEDEN KANSER OLUYORUZ Kİ?

Sevilay SADIKOĞLU

Zaman...

Mustafa BESİM

LOKMACI: KALİTELİ HİZMET VE UYGUN FİYAT

Türem Delikurt

Bir babanın anlatımıyla...

Dr. İsmail KEMAL

Barroso'ya hatırlatmalar

Emin AKKOR

1 Mayıs'mış neyime; işçi, çalıştı, iş ...

Oğuz Metiner

ANA BORCU

Ali Özçil

Sevdiğimiz meyve çilek

Bedia BALSES

"Etnik ve Sentetiği" Sorgulayan bi...

Beste SAKALLI

HAYAT ANNELERİ

Psikolog Ayla Kahraman

BOŞANMA

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

G e l e n e k s e l H E L L İ M Ü r e t...

Osman Ertuğ

"Sessizlik öncesi fırtına" mı?

Bener HAKERİ

Sanatta devamlılık yok

Ata ATUN

RUMLARIN YENİ TEZGAHI

Mehmet RATİP

Büyük Öteki: Köylü ve Cindy seviştikten so...

Dr. Orhan Aydeniz

Toprağa Gömdüğümüz Servet

Harid Fedai

İç Haberler

Cumhur DELİCEIRMAK

İstemez vaad etmeyin cenneti bize dünya ce...





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital