Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Nev başkenti "Alev Alev" yaktı
Gazimağusa'da bu akşam Bonnie Tyler var
Futbolda alınan sonuçlar ve günün programı
Hasan Olgu ve Fırat Yalova'da
Finalin adı MTG-Yeniboğaziçi

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

OĞLUM TARİHİNİ BİLECEK AMA GÜZELGÜNLERİN DOSTLUKLA, BARIŞLA GELEBİLECEĞİNİ DE ÖĞRENECEK

Ali Baturay

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   28 Mayıs 2007, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

 İlk çocuğumun böbreğinde henüz doğmadan bir rahatsızlık tespit edilmişti.

   Yaklaşık 15 gün erken olmak üzere, oğlumuz 6 Ocak 2003’te doğdu.

   O dönem çocuk böbrek uzmanı yoktu Kuzey Kıbrıs’ta.

   Sevgili gazeteci abimiz Sadettin Celalettinoğlu, Güney Kıbrıs’ta ünlü bir çocuk böbrek uzmanı olduğunu müjdeledi bize...

   Oğlumuzun tedavisi için ya Türkiye’ye gidecektik ya da Güney Kıbrıs’a...

   Yakın oluşu ve tedavi sonrası evimize döneceğimiz için tedaviyi Güney Kıbrıs’ta yaptırmaya karar verdik. 

   Ocak 2003’te kapılar açık değildi, kuzeydeki doktorumuz da güneye gitmemize muhalefet etmişti ama biz yine de Güney Kıbrıs’ta tedavi ettirdik oğlumuzu.

   Şimdilerde Kuzey Kıbrıs’ta bir çocuk böbrek uzmanı var, o dönem de olsaydı Güney Kıbrıs’a gitmezdik tabii ki.

   Bize; “Yeni doğan çocuğunuzu düşmanlarımızın doktorlarına mı emanet edeceksiniz?” gibi saçma sözler söyleyenler oldu ama biz böyle hayati bir durumda bu tip sözlere pek itibar etmedik.

   İnsani bir konuda, Hipokrat yemini yapmış doktorların düşmanlık yapmayacağına inandık.

   Söyleyeceğim sözler yanlış anlaşılacak belki ama gerçek bu ve söylemek zorundayım; ne yazık ki Güney Kıbrıs’taki hastanede kuzeyden daha fazla ilgi gördük, oradaki personelde bizdekilerin bıkkın, hayatından bezmiş hali yoktu, daha güler yüzlüydüler, daha profesyonelce hareket ediyorlardı.

    (Anlattıklarım gerçeklerdir, kesinlikle bir Rum hastanesi propagandası değildir. Şimdi bizde durum nedir pek bilmiyorum, anlattıklarım 2003- 2004 yıllarında olanlardır.)

    Kapılar kapalı olmasına rağmen ben işim icabı Güney Kıbrıs’a geçiyordum ama eşim o güne kadar bir Rumla karşılaşmamış, konuşmamıştı, o güne kadar bize düşman olarak tanıtılan, hatta çocukluğumuzda birer canavar, başka mahlukat olarak tanıdığımız bu insanlardan şimdi medet umuyorduk.

   Gerçekten de farklı duygular içerisindeydik.

   Yazının amacı iki tarafın sağlık sistemini karşılaştırmak değil aslında ama anlatacağım konuyla ilgili olduğu için bu girişi yapmak zorundaydım.

    Oğlumuzun tedavisi yaklaşık iki yıl sürdü, iki yılın sonunda güneydeki doktor, kontrollerin artık Kuzey Kıbrıs’taki  doktorumuz tarafından yapılmasını istedi, ancak zaman zaman da bizi kontrole çağırdığı oluyor.

   Yaklaşık 1.5 yıldır güneydeki doktora gitmedik, geçenlerde çocuğu görmek istedi.

   Bu sürede oğlumuzu güneye götürme imkânı bulamadım, o artık 4 yaşına yakın ve bazı şeyleri aklı kesiyor ve çok da soru soruyor.

  Geçen gün güneye giderken Ledra Palace’dan geçtik, taksiyle hastaneye gittik.

  Sınır noktalarında kontrole ilk kez tanık oldu, ilk kez aklı kestiği bir dönemde Ledra Palace’ı yürüyerek geçtik.

   Türk tarafındaki ilk kontrolde gümrük görevlisine para vereceğimizi sanıp, “bozukluk verirse benim olsun” dedi.

   Ona burasının bir kontrol noktası olduğunu, Güney Kıbrıs’a, Rum tarafına gideceğimizi söyledim.

   “Yani başka bir ülkeye mi gidiyoruz?” diyerek beni şaşırttı.

    Ne cevap verirsiniz şimdi?

    Ben daha diğer sorunun cevabını bulamadan başka soru patlattı.

    “Baba, hem sen Almanya’ya ve Londra’ya uçakla gitmiştin, biz neden yürüyerek gidiyoruz?”

    “Hayır başka ülke değil, orası da Kıbrıs ama orada Rumlar yaşıyor” diyebildim.

     “Rumlar kimdir?” dedi bu kez.

     Kolay değildi bunları anlatmak.

     Taksicinin Rumca konuşması da tuhafına gitti ama yalnızca meraklı bakışlarla yüzüme baktı.

     Hastanede beklerken, kantinden aldığımız oyuncaklarla oynuyordu ki yanına Rum çocuklar yaklaştı, onlarla iletişim kurmaya çalışırken, dillerini anlamamak canını sıktı.

    “Hiçbir şey anlamadım be baba bunların söylediğinden” dedi ama yine de dillerini anlamadığı bu çocuklarla bir şekilde iletişim kurmanın yolunu bulup, onlarla oynadı.

    Henüz birileri ona Rumların düşmanımız olduğunu anlatmadı, onlarla ilgili bir bilgisi de yok önyargısı da...

    Hastanede aşağıya yukarıya koşturup durdu, kantindeki kadına gidip bir şeyler sordu, arabalardaki bebekleri gidip sevdi, onlarla konuşmaya çalıştı.

    Rumlarla dolu hastanede bağıra bağıra Türkçe şarkı söyledi, bakışlar ona yöneldi ama öfkeyle değil, sempatiyle...

    İçine en ufak bir korku girmedi, Rumların arasında bu şekilde davranmak.

    Bağıra bağıra ben Türkçe şarkı söylesem, herhalde bu kadar hoşgörülü olmazlardı ama çocuktu sonuçta bunu yapan...

    Dilini bilmediği bu insanların, sonuçta kendisi gibi etten kemikten insanlar olduğunu ve bir şekilde işaretle bile olsa anlaşabileceğini kavradı.

    Ne Rum çocukları karşılarındaki çocuğun düşman Türk çocuğu olduğunu biliyordu ne de bizim oğlan onları öyle görüyordu.

    Çocuk olmak ne güzel, henüz düşmanı, düşmanlığı, nefreti bilmemek ne güzel...

     Dün hastanede yakınlaşıp da oyun oynayan çocuklar yarın büyüyecek, tarihlerini anlatacak onlara birileri...

     Birinin sevinci diğerinin üzüntüsü, birinin yası diğerinin bayram günü olacak.

     Aynı toprak üzerinde iki ayrı tarihi okuyacaklar, hiç ortak sevinçleri, ortak bayramları olmayacak, ortak bir şeyler yaşamak isteseler de her iki taraftan hor görülecekler.

     Sürekli onlara tarihleri hatırlatılacak, şehitliklerde yatanlar, dökülen kanlar hatırlatılacak, onlar “bunlar geçmişte kaldı” dese de.

    “Tarihini bilmeyen geleceğini kuramaz” diyecekler sürekli olarak ve düşman komşular olarak kalmalarını isteyecekler.

     Dönerken Ledra Palace’ı da anlattım ona ama bir günde bu kadar hikaye kafasını karıştırmıştı, artık aklında güneyden aldığı oyuncaklarla oynamak vardı ve benim ona anlatmaya çalıştıklarımdan usanmıştı.

    “Baba, ben bu kadar çok şeyi hatırlayamayacağım ki anneme anlatayım” dedi.

    Haklıydı çocuk, anlattıklarımı başka ülkeden bizleri hiç bilmeyen yetişkin bir yabancıya anlatsam bile şaşardı bu ülkenin haline, yok 3.5 yaşındaki çocuk şaşmayacak.

    Çocuklarımıza tarihimizi anlatacağız elbette ama bize anlatılanlar gibi anlatmaya, ona nefret aşılamaya hiç niyetim yok.

    Tarihiyle ilgili her şeyi bilecek elbet ama karşısındakilerin de insan olduğunu, düşmanlıkların sonsuza kadar sürmeyeceğini, güzel günlerin savaşlarla, kavgayla değil dostlukla, barışla gelebileceğini de öğrenecek.

   Kim ne isterse söylesin, ben çocuğumu böyle yetiştireceğim. 

 

 

 **********

 

TÜRKİYE’DE ÇIKARILMAK İSTENEN YENİ “TERÖR YASASI”

 

  Türkiye’de, Ankara Ulus’ta 6 kişinin yaşamına mal olan terör saldırısının ardından yeni bir “Terör Yasası” hazırlanıyor ki gazetelerde okuduğumda dehşete kapıldım.

   AKP’liler tarafından meclis başkanlığına sunulan teklif, polise inanılmaz yetkiler veriyor.

   Polise, “tehlikenin ve suçun önlenmesi” gerekçesi ile tüm işlemlerde parmak izi alınmasından, sendikaların basılmasına kadar insan hakları ve özgürlüklerini hiçe sayan yetkiler getiriliyor.

  İşte yasa tasarısı bakın neler öngörülüyor:

 - İnsanlar sokakta sorgulanacak, sorgulananların kimlikleri kaydedilecek. Her yerde parmak izi alınacak. Kimlikleri tespit edilemeyen tutuklanacak.

- Sürücü belgesi, pasaport vb. almak için başvuranlardan ve ülkeye giriş yapanlardan parmak izi alınacak.

- Kişi ölse bile parmak izleri 80 yıl saklanacak.

- Aramada hakim iznine by-pass gelecek. Polis istediği zaman arama yapacak. Polis, gecikmesi sakıncalı hallerde mülki idare amirinin yazılı emriyle üst, araç ve özel eşya araması yapabilecek.

- Sendika ve kitle örgütleri eylemler sırasında basılabilecek.

- İhtar yapmadan zor kullanılabilecek, silahla ateş edilebilecek. Polise direniş olursa, polis kullanacağı araç ve gereç ile kullanacağı zorun derecesini kendisi takdir ve tayin edecek.

  Bunun gibi daha birçok dehşet verici önlem.

   Terör gerçekten büyük dert ve önlenmesi için de birtakım tedbirler almak şart ama bu yapılmak istenen yasanın, Türkiye gibi demokrasinin özümsenmediği bir ülkede istismar edileceğine inanıyorum.

   Yarın bu yasanın verdiği sınırsız yetkileri polis, terör amaçlı değil de sivil toplum örgütlerine, demokratik güçlere karşı kullanacak, sendikalara, sivil toplum örgütlerine göz açtırılmayacak.

    İhtar yapmadan zor kullanacak, istediği an ateş edebilecek olan polis, Türkiye’yi Teksas’a çevirecek, istediğine ateş edecek, yarın masum insanlar bu işten mağdur olacak.

    Türkiye’de bazı büyük gazeteler, sanki güzel bir uygulamaymış gibi “ABD’de 11 Eylül sonrası çıkarılan yasadakine benzer uygulamalar geliyor” diye ballandıra ballandıra yasayı anlatıyor.

      Umarım yasa, meclisten geçmez, aksi takdirde Allah acısın Türk halkını, yağmurdan kaçarken doluya tutulmak buna derler.

 

 

********

 

ÖZTÜRK İLE İLGİLİ DEDİKODULAR!

 

    Bıktım artık Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk ile ilgili dedikodulardan.

    Her gün sayısız benzer telefon.

    “Duydun mu Enver Öztürk’ü görevden aldılar?”, “Duydun mu Öztürk istifa etmiş?”, “İstifa mektubunu yazmış ama cebindeymiş, süre istemiş”.

   Sanki başka işimiz yok, sanki milletin başka işi yok.

   Maalesef bu dedikodular yine kendi camiasından, kendi partililerinden çıkıyor.

   Görevden alacaksanız alın ama iradeniz yoksa da kamuoyu oluşturmaya çalışıyorsunuz, yazıklar olsun size.

   Suni gündemlerle uğraştırmayın bizi.

   2458 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
06 Temmuz 2008, Pazar   HÜKÜMET, EŞEL-MOBİLLE OYNAYARAK KENDİ KUYUSUNU KAZIYOR
27 Haziran 2008, Cuma   BAKOYANNİ'NİN GÖZÜ
24 Haziran 2008, Salı   GECE KULÜBÜ VE KUMARHANE BASKINLARI
18 Haziran 2008, Çarşamba   MESLEK LİSELERİNDE SINIF GEÇME KOMEDİSİ
15 Haziran 2008, Pazar   Biz zamanında teknolojimizi geliştirseydik Rumun güç artırımından TV'lerimiz etkilenmezdi
08 Haziran 2008, Pazar   İKİ TOPLUMUN BAŞINA NE GELDİYSE İNGİLİZLERDEN GELMEDİ Mİ?
04 Haziran 2008, Çarşamba   GÜNEYDEKİ GIDA SKANDALINDAN DERS ÇIKARMALIYIZ
03 Haziran 2008, Salı   SİGARA YASAĞIYLA İLGİLİ YASA BAŞARILI OLAMAYACAK
01 Haziran 2008, Pazar   CEZAEVİNDEKİ ZANLIYI MAHKEMEYE GÖTÜRMEK İÇİN ŞİDDET KULLANILMALI MI?
31 Mayıs 2008, Cumartesi   POLİS DÖVER Mİ?


Yorum Sayısı:   36
  Ediz         - Australia 13 Haziran 2007, Çarşamba 05:18 
KIBRISLIYIM Turkiyeli deilim nekadar siz israr etsenizde Kibrislilar herzaman Kibrisliligini savunacaktir Turkiyeliler nasil Turk oldular hepsi biryerlerden Turkiyeye yerlestiler cogunlugu asyadan goc etti 70 milyon nufusda 70 cesit tip bir kismi arap lara bir kismi mogolara digeri yunanlilara ,lazlar kafatasi kare olanlar var onlarda yugoslaflara benzer ama hepsi yillardir Turkiyede olduklari icin orali olduklarini savunurlar ki haklidirlar nasilki biz 1571 den beri kibrista yasadigimizdan dolayi kendimize KIBRISLI diyoruz kisa birsey daha ingiltere amerika australia kanada vs gibi multi,cultural ulkelerde bircok nufus arasinda Turlerin bulunduklari konuma bakin siralamada nerde olduklarini gorelim
  Turk         - LONDRA 09 Haziran 2007, Cumartesi 21:00 
Gunun sozu!! Komik olmak icin palyaco olmak gerekmez... Ediz Degismediginiz dogrudur demissin Sen nesin ki Austuralyali mi ? ayrica dunyanin her yerinde distan gelen o ulkeye ait olmayan insanlarin yasadigi yerlerdeki ev fiyatlari kiralari vs si ulke sehiplerinin kaldigi bolgelere daha ucuzdur ve tabiki ordaki istatistikler onlarin aleyhinde olur hep bu kadar basit seyler yazmasan diyorum... komik oluyorsun.
  Evrim Benzetsel         - Lefkoşa 09 Haziran 2007, Cumartesi 04:45 
git başkasının gonuşmalarıynan kafa bul.. evet türkçe gonuşurug ama bu bizim şivemiz.. olamaz diyorsan okuma bu gazeddayı.. gavollem. bunnarı da çekeceyik.. türkçe hocası kesildiler başımıza.. bak ama ha... gid gendi memleketinde parçala edebiyatını... saygılar...
  Turkce         - Turkcemiz 08 Haziran 2007, Cuma 02:46 
Dogru yazilmis Turkcenin sivesi olmaz.Bu kadar kotu Turkce olamaz.Siz, kendinize yanlis hoca secmissiniz.
  Ediz         - Australia 06 Haziran 2007, Çarşamba 23:15 
Deismediginiz dogrudur gittiginiz her yerin huzurunu bozarsiniz bulundugunuz yerdeki evler bile ucuz satilir encok kriminal olaylar,en cok issizlik orani deismez Turklerin yasadigi bolgelerdedir Melbournede Broadmedows bolgesini bilen ki internetten de bakilabilir bolgede encok kim yasar ve ev fiyatlari isizlik orani vesayre gibi grafik cikar Deismez uyum saglamaz gelismez Turklerin yabanci ulkelerdeki yogun olarak yasadiklari Tum bolgelerin Grafiklerine bakin yalansa soyleyin
  Ediz         - Australia 06 Haziran 2007, Çarşamba 23:13 
Ben kibrisliyim Mr Turk biz konusurken samimi uslup kullaniriz mahalle agri demezler ona neysa Arif hoca da kose yazilarini bu uslupla yazar ve senden benden bin kat daha bilgilidir Balik bastan kokuyor dedi bir arkadas dogrudur da bizim basimizdakiler kimin emir komutasi altindadir acaba Merak ediyorum profesor Tur sizce ne yapmalidir bu halk azinliga dustu o yuzden dogru adamlar secsin olayini unuttun yani tecavuzleri ikide birde evlerine uyurken giren insanlari bos versinler nasilsa girne meydaninda bomba patlamiyor diye sukretsinlermi???
  Turk         - LONDRA 06 Haziran 2007, Çarşamba 08:21 
Yakinda KKTC ye doner Turk KKTC olarak yazarim yorumlari bizim ozumuz degismez neysek oyuz!!... Ediz sen mahalle agziyla konusan seviyesiz,bilgisiz birisin o yuzden senin dediklerini kaala bile almiyorum,yazdiklarimdan rahatsiz olanlar varsa o onlarin sorunu biz degismeyiz dunyanin neresinde olursak olalim Turkuz ve Turk gibi yasariz ozumuz sozumuz birdir.. Dunyanin her ulkesinde oldugu gibi KKTC de sorunlar tabiki var bunu kimse inkar etmiyor ancak sorunlar birlik beraberlik icinde, bayragini devletini, milletini severek cozulur saga sola yalakalik yaparak, Ab ye ruma ozenerek degil kafaniz basarsa anlayin... Ayrica KKTC de fakirlik seviyesi nedir? aclik sinirinda yasayan insan varmi ? Sokakta yasayan insanlarimiz varmi ?Teror varmi? Savas varmi ?varsa soyleyin bana.Her evde kac araba var ? Salamis yolunda, girnede, lefkosada tum KKTC de kac bin tane villa var ?KKTC halkinin % de kaci cocugunu parali universiteye gonderiyor?
Trafik sorunu var dersiniz ama 17 yasindaki oglunuzun /kizinizin altina son model araba alirsiniz...Tc den kimlikle gelenler sorun yaratir dersiniz ama gelenleri de insaatlarinizda isyerlerinizde ucuza calistirirsiniz ..
gercekleri goren soyleyen birisini de cikinca size hakeret etti diye dusunursunuz .. Siz sorun gormemissiniz ordan o sorun bu sorun diye bagirip cagirmaktan baska bir sey yapmiyorsunuz.Caresizseniz, CARE sizsiniz!!
  Balik         - Bastan Kokuyor 06 Haziran 2007, Çarşamba 02:33 
"Distan gelen tasima nufus,ulkenin sagligini bozuyor."Burda bir soz vardir."Balik bastan kokuyor."Gelen nufus,eger istedigini yapabiliyorsa;tabii ki ulkede sagliksizliklar olacaktir.Secmis oldugunuz poletikacilar islerini yapmiyorlar.Kanunu ileriye suremiyorlar.Gelen nufus istediklerini yapiyorlar.Turkiye'de yapamadiklarini K.K.'de rahatlikla yapabiliyorlar.Orasi korsanlarin yuvasi olmustur.Kibris'li Turk halki bunlari niye durduramiyor.Ben de bunu anlayamiyorum.Bilmeyenler icin, hayat her yerde zor.
  Ediz         - Australia 05 Haziran 2007, Salı 22:12 
k.k.li dogruyu Turk bilir dierleri da aptaldir yanlis veya dogruyu ondan ogrenecek deilik orda yasayan insanlarin problemlerini niye zorla kabul etmemektesiniz anlayamayiyorum distan gelen tasima nufus ulkenin sagligini bozuyor okadar
  Kuzey Kibris'liyim         - Burda Yabanciyim 04 Haziran 2007, Pazartesi 23:17 
Hayatini kurtarmak icin Londraya gitmis.Hem calisiyor,hem lisan ogreniyor.Bu yabanci insanlar icinde calkanir giderken;geldigi yeri unutmuyor her gun Kibris gazetesini okuyor.Nicin okuyor?Cunku,kalbi orda.Memleketini ozluyor,kendi insanlarini ozluyor,kulturunu,geride birakmis oldugu her seyi ozluyor.Londra'da olusu onu Londra'li etmiyor;zaten olmak da istemiyor.Kendine gore istekleri vardir,bir basarsin geri vatanina donecektir.Yazmis oldugunuz ba agir laflari hic hak etmiyor.Ataturk,e saygisi buyuk,Turkiye'ye minnetar,Turk insanini seviyor,Turk bayragini ve sizleri seviyor.Mutlaka sizin bir yanlisliginizi hissetmistir ki size yorum yaziyor sizi korumaya calisiyor.Gecen gun Tehran'dan bir Turk size birseyler yazdi.Nicin yazdi? Acaba bir yanlisliginizi mi hisseti?Sizleri kimse asalamiyor,yanlis anliyorsunuz.Alingan olmayiniz.Herseyi hos gorunuz.Hepimiz de saygili olalim.
  murat         - londra 04 Haziran 2007, Pazartesi 17:23 
dogrudur,yurtdisinda yasamayi para icin sectik .yurt disinda yasayan herkes para icin ulkesinden uzak kalir,insallah bir gun ulkemizde donecegiz cekinmeden soylerim bunu . londradan yazan turk dostum butun bu yorumlari hakettin arkadas once yazdiklarni oku ondan sonra gonder buraya
  Ediz         - Australia 04 Haziran 2007, Pazartesi 07:17 
Turk yedigin laflarin hepsini hakkettin hatta fazlasini Hem baska bir ulkede yasaycam hemda agir milliyetcilik yapacan hade be derler adama ben hic ustume almadim Mustafa beyin yorumunu cunku ben suan icin burda yasasamda (esas kibrislilarin) dusuncelerine karsi saygiliyim onlarin sikayeci olduklari durumlardan dolayi ben ulkemde deilim ama senin gibiler utanmadan insanlara rumculuk namkorluk basar ama onlar gibi sikintilari gogusleyemetip Londraya kacarsan agrini da kapaycan kapamassanda Mustafa beyin hakaretine maruz kalacan ki bence mustahakkindir
  Tahsin KAYA         - Bostancı - KKTC 04 Haziran 2007, Pazartesi 07:11 
İnsanoğlunun sadece cins-i sapık olanları yoktur ya. Fikr-i sapık olanları da vardır. Bence bunlar daha tehlikelidir. Ben artık kesin karar aldım bu fikr-i sapıklara cevap vermeyeceğim. Çünkü onlar kendilerine yazılanları ısrarla anlamak istememektedirler. Yani siz,"Bu insanları bilgilendirelim" diye yazmaya çalışıyorsunuz ama onlar gene bildikleri havayı çalıyorlar. Onun için boşuna zaman harcamayalım.
  Tahsin KAYA         - Bostancı - KKTC 04 Haziran 2007, Pazartesi 07:11 
İnsanoğlunun sadece cins-i sapık olanları yoktur ya. Fikr-i sapık olanları da vardır. Bence bunlar daha tehlikelidir. Ben artık kesin karar aldım bu fikr-i sapıklara cevap vermeyeceğim. Çünkü onlar kendilerine yazılanları ısrarla anlamak istememektedirler. Yani siz,"Bu insanları bilgilendirelim" diye yazmaya çalışıyorsunuz ama onlar gene bildikleri havayı çalıyorlar. Onun için boşuna zaman harcamayalım.
  Lemeşani         - Girne 03 Haziran 2007, Pazar 20:34 
Geçenlerde bende Güney Kıbrıs'ta Lefkoşadaki o yeni açılan hastanedeydim. Ne yalan söyleyim, birincisi hastane hastane kokmazdı tertemizdi pırıl pırıldı. Bizdeki hastanelerdeki gibi yakamıza daha girişten yapışmadılar giriş parası verin diye. Hastayık geberiyoruk akçiçekte acile para vermeden giremen paran yoksa bir da hakaret işitin. Sormaya çekinin bizim tarafda sallamazlar bile seni. Ben Rumları zerre gadar sevmem ama eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Türk mürk demezler çok ilgilenirler, yardımcıdırlar ve düzenli, tertiplidirler. İtiş kakış da yok. Istediğin güne ve saate alın randevunu giden alır doktor seni. (Özel hastane gibi) Çok beğendim gerçekten.. Umarım bizimkiler onlardan örnek alır da düzgün bişeyler yaparlar bizler için.. Geçmiş olsun Sn. Baturay...
  Turk         - Londra 03 Haziran 2007, Pazar 19:43 
Biz nereye ait oldugumuzu cok iyi biliyoruz Mustafa Efendi. KKTC ye aitiz ve Turkuz ve emininim senden daha fazla katki koyduk o vatan icin ve hic cekinmeden de koymaya devam edecegiz yurt disinda yasayan milyonlarca Turku sen Ulkesini satmis gavur usakligi secmis olarak nitelendiriyorsan sana diyecek bir soz yok kendinden utanmalisin tabi utanacak yuzun varsa yada bu sekilde dusunen birinde beyin faaliyetlerinin %80"i calismiyor gozuyle bakilabilir bir nebze normal karsilanir o zaman. cunku kendi yazdigin seye bile tezat dusmussun bir tarafta bayragimin altinda calisiyorum ,diger tarafta bana geri don cok seviyorsan ulkeni "eger varsa" demissin.buda KKTC yi benimseymedigini gosterir laf cambazligi yapma yutturamassin.Sunu sakin unutma Korkaklar sadece hayati seyreder cesaretli olanlar ise hayati yasar...kafan basarsa anla ne demek istedigimi.Ayrica ayip sana!! Milyonlarca Turk insani gurbette yasiyor hepsinin gunahini aldin.Terbiye dersi verecegine sen kendine ceki duzen ver yazdigin seyi dusunde yaz.
  mustafa         - lefkosa 02 Haziran 2007, Cumartesi 06:30 
londradan yazan sahte turke lafim,kilisenin can sesleri altinda gavur parasi kazanmak icin ulkende utanarak yapmadigin isleri hristiyanlarin altinda ovuverek yapip ulkenin gelismesine calismaktansa gavura usakligi secmis ve ulkesini satarak gitmis ve hem gittigi yere hemde terkettigi ulkeye ait olmayan vatandaslarin yazdigi ici bos sozde milliyetcilik laflarindan bunaldik artik ,o kadar seviyorsan bayragni geri don ulkene ,tabi varsa ,allaha sukur turk bayragnin altinda turk ulusu icin calisiyorum . ayiptir ,terbiyeli ol
  The Unhomely         - KKTC 02 Haziran 2007, Cumartesi 06:28 

"Her gün içinde boğulma özlemini çektiğim bir Rubicon’dur." Cioran

(NOT: Rubicon Romalı generallere aşılması yasaklanan nehirdir ve buna ilk cüret eden Sezar'dır)
  Hasan         - Almanya 02 Haziran 2007, Cumartesi 02:52 
Turk Kardesime katiliyorum.Teror her ne pahasina olursa onlenmeli yoksa halimiz harap.Yorumcu arkadaslara da tavsiyem kimseye cahil gibi isimler takmayin dilin kemigi yok onlarda size her turlu ismi takar burasi pazar yerine doner .Evrim bey/hanim biraz Seviyesiz konusuyorsunuz sanirim. Saygilar.
  Hasan         - Almanya 02 Haziran 2007, Cumartesi 02:52 
Turk Kardesime katiliyorum.Teror her ne pahasina olursa onlenmeli yoksa halimiz harap.Yorumcu arkadaslara da tavsiyem kimseye cahil gibi isimler takmayin dilin kemigi yok onlarda size her turlu ismi takar burasi pazar yerine doner .Evrim bey/hanim biraz Seviyesiz konusuyorsunuz sanirim. Saygilar.
  Evrim Benzetsel         - Lefkoşa 01 Haziran 2007, Cuma 16:51 
1-kardeşin değilim,
2- O gadar seversan vatanını neden terk ettin o zaman??
3- komunist değilim.. eğilimim bile yok.. sevmemde...
4- Türkiye KKTC ile gümrük birliği anlaşmasını imzaladığı gün kabul edecem kimlikle geçişleri...
5- hırsızlara değil ama tecavüzcülere dediğin kadar ağır konuşmuşumdur...
6- benim teröristlerle bağlantım yok.. kusura bakma... ama yasadaki bazı şeyler sivil otoriteyi etkileyecekse bu sorun olur... UMARIM ANLAYABİLDİN.... saygılar...
  Magusa         - Magusa 01 Haziran 2007, Cuma 16:50 
Sn.Ali bey mademki Türkiye'de polis bu kadar güçlü oluyor siz polis olmak istermiydiniz? Yada kendinizi bir an için onlarin yerine koyun?Ne yazık ki her yer Kıbrıs gibi degil.Dünya çok büyük ve çok kötü.Bunu ancak orada yaşayarak anlayabilirsiniz.Polis hangi örgütün hangi sivil toplum kuruluşunun ne için eylem yaptiğini siz de takdir edersiniz ki sizden iyi biliyor.
  Hashim Hashma         - Tehran 30 Mayıs 2007, Çarşamba 22:02 
Canem Gibris'li Turk gardaslarim.Men da Turkem,ganim Turk,galbim Turk.Gibris'li Turk gardaslar ecin her zaman uzulmusem.Sizin Gibrista izolisyon icinde olmaniza sebep yunanlilar.Ne zaman bir kapu acilsa kapuyu ilkce kapamaya basvuran yunanlilar(Gibris'li Rumlar)Sizi her zaman ezmisler ve eziyorlar.Tecrubeliseniz,eger siz gecmisten bilmezseniz basiniz cok zor oler.Canem gardaslarim gozunuz acik olsun.Sizin gardasiniz sade baska Turk.Menim Turkcam sizden baska, men sizi her zamen okurem ve anlerem insaallah siz da beni. Selamette olunuz.
  Turk         - Londra 30 Mayıs 2007, Çarşamba 07:59 
Ben senden iyi biliyorum yasalari sen hic kendini yorma kardesim... Bu sozler caresizlerin son cirpinislari Tahsin kaya da zamaninda cevabini aldi yazdiklarinin sende aldin mert olun durustce yazin "Turkiyeyi sevmiyoruz!"," Turkeyileri istemiyoruz!" diye boyle dolambacli laflar kullanmayin o zaman saygi duyarim ne bu boyle hem nalina hem mihina vurmak!Turkiyede cikan Teror yasasindan sizene ? Siz Teroristmisiniz ki korkuyorsunuz, eskiden statuko lafi meshurdu o artik meshur degil eskisi gibi simdi agziniza dolamassiniz bir sovenizim bir fasizm baska kelime dagarciginiz yok birde aydin cikti basimiza aydinlari engelleyecekmis yasa, aydin da gormesek aydin diye yutturun bize..Hergun Askerlerimiz sehit oluyor onlar ana baba evladi degilmi? Sor bakalim Tahsin Kayaya oglu varmis futbolcu askere gitse ve teroristler tarafindan katledilirse ne hisseder?Yada senin ailenden biri teroristin patladigi bombayla parcalara ayrilirsa ne hissedersin? Insanlara cahil deli diyeceginize kafanizdaki nefret kin duygularini silmeye calisin asil cahil cuhayla sizin gibi dusunenler bu gun baskalarinda olanlar yarin bizim ulkemizin basina da gelebilir..KKTCde basit hirsizlik olaylari oldugu zaman yaygarayi koparirsiniz ama.. yasalar yetersiz daha cok ceza verin diye, Kimlikle girise karsi cikarsiniz cok sevdiginiz Ab de uygulandigi halde!! lafa gelince de bir numarali insan haklari savunucusu olursunuz,Yazarda kominizmi savunurken birden bire demokrasiyi savunur olur boyle bir paradoks icindesiniz dunyada sagcilik-solculuk kalmadigi halde terorizmin ulkeler icin en buyuk tehdit oldugu ortamda..daha soylenecek cok sey var ama sizin kapasiteniz yetmez anlayamassiniz ve anlayamadiginiz zamanda vahsilesir karsinizdakine cahil deli muamelesi yaparsiniz....ayrica sen benim gibileri hic gormedin gordugunu sanmissin sadece..Vatanseverim ve vatanami sevmeklekde gurur duyarim ,adini ne koyarsan koy Vatan varsa bizim gibi insanlar sayesinde var ve VATAN var ve KKTC VATANIMIZ!! demek ki biz cogunluktayiz.. Siz vataninizi milletiniz sevmemeye devam edin bir gun biz ne yapmisiz dersiniz.. ama too late olur..Size saygi duyamiyorum malesef cunku hak etmiyorsunuz.Bu yorumu buyuk bir ihtimalle yayinlamassiniz digerleri de yayinlamadiginiz gibi sayin insan haklari demokrasi savunuculari "Demokrasi sizin secip begendikleriniz icin gecerli" mantigina hakim oldugunuz icin ragbet gormuyorsunuz zaten.
  Evrim Benzetsel         - Lefkoşa 30 Mayıs 2007, Çarşamba 06:05 
yo yo merak etme.. sinirlenmem golay golay... çok gördüm senin gibileri... zaten sana en güzel cevabı Sn MEHMET-Girne, sn B.B-Magusa ve Sn Tahsin KAYA vermiştir.. okuyarak anla bari... Sn Kaya.. Yazarı unuttuk bunlarla uğraşıyoruz.. Sn Baturay ın oğluna geçmiş olsun... Seviyesiz ve yüzsüz yazıları kimin yazdığı, ne kadar bilip yorum yaptığı ortadadır. gene çekmeye başladın.. Hemen Türkiye düşmanı ilan ettin bizi... ne alakaysa annamadım... Bu geçen yasayı bir daha bir oku istersen... hatta adresini ver ben sana TC yasalarını yollayım... ama kesin beğenirsin sen... zaten tam sana göre böyle şeyler.. düzenin adamı olmak vatansever olmak demek değildir.. saygılar...
  Tahsin KAYA         - Bostancı - KKTC 30 Mayıs 2007, Çarşamba 05:40 
Sn. Baturay, öncelikle oğlunuza geçmiş olsun.
Gönül arzu ederdi ki, dünyadaki bütün babalar cocuklarını, sizin düşünceleriniz gibi yetiştire bilsin.
Bir de yorumcu arkadaşlarıma bir hatırlatmada bulunmak isterim, bir delinin kuyuya attığı taşı, 40 akıllının çıkramaya çalışması bence anlamsızdır. Bırakın o taşı kuyunun karanlıklarında kalsın.
  Turk         - Londra 30 Mayıs 2007, Çarşamba 05:17 
Sinirden kudurmussun :) Seviyesizlik ve yuzsuzluk yaptigin... kimin Cahil oldugu belli Turkiye dusmanligi sizin gozunuzu karartmis teroriste bile destek verir olmussunuz Sana Cahil de demem ben aslinda sen garibesin bu dunyada...
  Turk         - Londra 30 Mayıs 2007, Çarşamba 05:15 
Sinirden kudurmussun :) Seviyesizlik ve yuzsuzluk yaptigin... kimin Cahil oldugu belli Turkiye dusmanligi sizin gozunuzu karartmis teroriste bile destek verir olmussunuz Sana Cahil de demem ben aslinda sen garibesin bu dunyada...
  Evrim Benzetsel         - Lefkoşa 30 Mayıs 2007, Çarşamba 04:16 
hem pardon.. cahil da değilsin.. GARA CAHİLSİN....
  Evrim Benzetsel         - Lefkoşa 30 Mayıs 2007, Çarşamba 04:16 
Muhatap olmuyorsan cevap yazma paşam...
  Evrim Benzetsel         - Lefkoşa 30 Mayıs 2007, Çarşamba 04:16 
Muhatap olmuyorsan cevap paşam...
  Turk         - Londra 30 Mayıs 2007, Çarşamba 03:36 
Evrim Benzetsel konusmalarina dikkat et sensin cahil..Sana mi soracam yorum yazarken.. Daha once de sana yazdim senin gibi birisi ile muhatap olmuyorum yazilarini yazarken benim kullandigim ismi kullanma yuzsuzluk yapiyorsun..
  Evrim Benzetsel         - Lefkoşa 30 Mayıs 2007, Çarşamba 01:38 
Sn Turk : Allah sana akıl fikir versin da yorum yazma artık.. Yazdıkça batıyorsun.. cahilliğin, bilgisizliğin ortaya çıkıyor.. şövenizm hiçbir dünya memleketine bir çıkar veya iyi bir gelir getirmedi... örümcek ağlarını temizle kafandan.. ingilterede yaşamaynan olmuyormuş demek... gel-yaşa-gör. saygılar
  B.B         - Magusa 29 Mayıs 2007, Salı 17:32 
Artik gercek bilgi sahibi, elestirebilen insanlar yazsin buralara. Bir yazarin toplumsal gorevi vardir, cokbilmis tavirlariyla Turkum diye diye vatanlarindan uzakta ter akitanlarin bu toplumsalliga fikir uretmeleri ne kadar dogrudur? Bilim var ilim var, katilirsin , katilmazsin. Ama duzeyi dusurmeye kimsenin hakki yoktur. Herkes yazarlara haddini bildirmek sevdasinda. Birsey bilmeden, salt milliyetcilik propagandalariyla.Histeri nobetlerine kapilali beri dunyada bir adim ileriye gidemiyor iste bu zihniyet... Ve o kadar coklar ki, hangi birinin kafasini nasil aydinlatacaksin ki sagduyu ve hosgoru ile...
  MEHMET         - GİRNE 29 Mayıs 2007, Salı 07:38 
Sayın Türk, sen Londra'dan her şeye karışıyorsun da yazar Türkiye'deki bir konuyla ilgili yorum yazınca mı suç oluyor? Hem Türkiye'de ne yapıldı ki Kıbrıs'ı etkilemedi? Türkiye'deki olaylardan kendimizi nasıl soyutlayabiliriz? Hem yazarın söylediği doğrudur yapılmak istenen Terör Yasası insan hakları ve özgürlüklerine aykırıdır. Sen İngiltere'yi örnek gösteriyorsun ama yazarın da dediği gibi İngiltere'deki demokrasi anlayışı ile Türkiye'deki aynı değil ki. Yarın polise verilen bu aşırı yetkiler, keyfi yetkiler, sivil toplum örgütlerine, aydınlara karşı kullanılacak. Aşırı yetkiler istismar edilecek, polis Allah kesilecek halkın başına. Bugün o kadar yetkisi yokken bile inanılmaz şeyler yaşanırken, böyle bir yasayla gelecek yetkiler gerçekten insanı ürkütüyor!
  Turk         - Londra 29 Mayıs 2007, Salı 07:26 
Yazar sen her seyi biliyorsun gel ingiltereye de teror yasasini, Polisin yetkilerini gor dunyadan haberin yok laf olsun torba dolsun misali yazi yaziyorsun !! Sen haddini bilsen diyorum artik... Polisle Terorist nasil ayni kefeye koyarsin Teror nasil onlenecek kardesim Elebaslarina Sayin diyerek mi ? Hem Turkiye den sanene sen kendi isine baksana ...Allah akil fikir versin ne diyelim....


DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.2301 1.2388
1 STERLİN 2.4374 2.4555
1 EURO 1.9314 1.9407



YAZARLAR : .

Süleyman Ergüçlü

Her yolun bir sonu vardır

Başaran Düzgün

NÜFUS, ÇEVRE VE BİR HOŞGELDİN

Ali Baturay

HÜKÜMET, EŞEL-MOBİLLE OYNAYARAK KENDİ KUYU...

Hasan Hastürer

Denizden para değil cesaret kazandım...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(23)...

Akay Cemal

Kissinger'den Denktaş'a tavsiye: E...

Ahmet Tolgay

Laforizmalar

Bilbay Eminoğlu

"Ama dibelik ya beleşe verecek gızımı ...

Necdet Ergün

Ekonomide "kapasiteler ve kârlar" ...

Dilek ÇETEREİSİ

"2 tel saçım da çıktı"

Uzm. Mine Çağlar

Güneş ışınlarının insan sağlığı üzerindeki...

Dr. Umut Altunç

Kıbrıs Güneşi, Ultraviyöle ve Bebekler

Aysu Basri

AYRILIRKEN DE SEVEBİLMEK

Sevilay SADIKOĞLU

Çocuğuma okul arıyorum...

Mustafa BESİM

LOKMACI: KALİTELİ HİZMET VE UYGUN FİYAT

Türem Delikurt

Multipl Skleroz

Dr. İsmail KEMAL

G-8 zirvesi

Emin AKKOR

Uzman raporuna kulak tıkayan hükümet, halk...

Oğuz Metiner

Mübarek Üç Aylar

Ali Özçil

Yazın sevilen meyvesi kiraz

Bedia BALSES

KIBRIS TÜRK MÜZİK İŞÇİLERİ

Beste SAKALLI

II. Uluslararası Şiir Buluşması

Psikolog Ayla Kahraman

Psikososyal istismar

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

Cildi koruyan gıdalar

Osman Ertuğ

Meselenin özü

Bener HAKERİ

Şairler, ah bu şairler!

Ata ATUN

KALİTELİ İNSAN AYRICALIĞI

Mehmet RATİP

Tahtası eksik bir ülke ve "su tahtası&...

Dr. Orhan Aydeniz

Kuraklık felaketi ve çözüm yolları

Harid Fedai

Halayık - Kapu Cinâyeti

Cumhur DELİCEIRMAK

BOP TARAFI