Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Lefkoşa Merkezi Cezaevi: Uyuşturucu ticareti merkezi
Birleşik Kıbrıs'ta tek egemenlik ve tek yurttaşlık kesindir
Talat yanlış yoldan dönsün, bunu yapamıyorsa istifa etsin
Eşel mobil grevi hayatı durduracak
Eski Cumhurbaşkanı Denktaş: Teslimiyete gidiyoruz

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

Kararlı politikalar sonuç getirir...

Mustafa ÖZSOY

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   11 Haziran 2007, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Kıbrıs Futbol Birliği (KOP)'nin yeni binasının açılış törenine katılan Çetinkaya'da Kıbrıs Türk gençliğine uygulanan spor ambargosunun bir kez daha dile getirilmesi gündeme "bomba" gibi düştü.

UEFA Başkanı Michael Platini'nin verdiği plaketi alan Zeki Ziya, daha sonra yaptığı konuşmada

"Biz buraya Çetinkaya adına gelmedik. Kıbrıs Türklerini temsilen geldik ve üzerimizdeki ambargolar kalktığında plaketi Platini'ye geri almak kaydıyla veriyoruz" deyince tüm dikkatler Çetinkaya heyetine çekildi.

Salonda bulunan UEFA yetkilileri şaşkındı. Nasıl olurdu da bir ülkede spor yapmak isteyen gençlerin ayaklarına "pranga vurulur" diye.

Elbette ki Çetinkaya Başkanı Eren Defteralı ve yönetiminin yaptığı bu eylem Kıbrıs Türk toplumunun eylemiydi. Çetinkaya eline geçirdiği bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmişti. Yeni göreve gelen UEFA Başkanı Michael Platini, artık Kıbrıs'ın gerçeklerinden haberdar olmuştu.

Geçmiş yıllarda yıllarca Fransa Milli Takım kaptanlığını yapan ve oynadığı futbolla attığı gollerle büyük küçük herkesi o dönemlerde hayran bırakan Michael Platini, bu kez futboluyla değil UEFA başkanı olarak Kıbrıs Türk toplumuna uygulanan izolasyonların kalkması için "Rumlara" çalım atıp "gol" atacak mı?

8 Haziran'da Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD)'nin genel merkez kompleksi içerisinde restorasyonu tamamlanan genel merkez binası ve yüzme havuzu ile restaurantın hizmete girecek olmasından dolayı bu tarihi olayın tanığı olmadım.

Ama Çetinkayalı'lardan aldığımız bilgiler bizleri çok umutlandırdı. Ne acıdır ki çok önemli olan bu gelişme ne Reuters, ne Anadolu Ajansı ne de UEFA'nın internet sitesinde yer almadı.

Kıbrıs Türkleri olarak bizler mücadelemize devam edeceğiz. KTSYD'nin tesislerin açılışı için davet ettiğimiz Türkiye Spor Yazarları Derneği ve AİPS Genel Sekreteri Esat Yılmaer ile yaşanan bu sıcak gelişmeler sonrasında dün uzun süre bir sohbetimiz oldu. Yılmaer, önümüzdeki hafta İtalya'da yapılacak AİPS toplantısında KKTC'nin sporda yaşadığı sıkıntıları bir kez daha gündeme getireceğini ve AİPS Başkanı'nı spor ambargolarına mahkûm olan ülkemizi yerinde görmesi için KKTC'ye getireceğini ifade etti.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği olarak her zaman Esat Yılmaer ve ekibine güvendik. Birlikte çok iyi işler yaptık. Çetinkaya'nın kapıyı aralamasından sonra Esat Yılmaer'in de İtalya'da AİPS Başkan ve yönetimi ile yapacağı görüşmede bu kapıyı açacağını inanıyoruz. En azında 1983 yılına kadar elimizde olan yabancı takımlarla maç oynama izninin geri verileceği inancındayım.

Çetinkaya'nın UEFA'ya karşı başlattığı bu girişimden sonra bizler de ülke sporuna hizmet vermek için var gücümüzle çalışacağız. Burada spor yazarları kadar hükümet yetkililerine de büyük görev düşüyor.

Devlet olarak artık spor politikamız oluşturulmalı ve UEFA'nın gündeminde olan KKTC futbolunun istenilen noktaya gelebilmesi için karşı harekete geçmeliyiz.

Önemli olan Çetinkaya'nın topla girdiği ceza sahası içindeki pozisyonu golle sonuçlandıralım.

Herkes artık elini taşın altına koymalıdır. KTSYD olarak bizim elimiz hep taşın altındaydı. Çetinkaya'da elini taşın altına koydu. Şimdi sıra devlet yetkililerinde ve Futbol Federasyonun yapacağı çalışmalarda...

Ülke sporumuz maddi sıkıntılar içinde olduğu bir gerçek. Bu gerçekten hiçbirimiz kaçamayız. Futbol takımlarının genel kurul öncesi birleşme düşünceleri elbette ki maddi sıkıntılardan kaynaklanıyor. Takım sayısının çok olması en büyük sıkıntıların başında geliyor. Çok acıdır ki takım sayısını henüz daha azaltamadık.

Kulüp sayısında azaltma olmadığı süre içinde bu sıkıntılar hep yaşanacak.

Bu ekonomik sıkıntılardan bulunan bazı kulüpler birleşme konusunda çalışmalarda bulundular.

Ancak yeterli alt yapı camialarda oluşturulamadı ki ne Ozanköy- Düzkaya ne de Gençlik Gücü ile Hamitköy birleşme yoluna giremedi.

Gençlik Gücü - Hamitköy kulüpleri de bu düşünce ile yola çıktılar. Ama sonunda üyelerin büyük çoğunluğu G. G'nin devamından yana oldular. Ve sonuçta Ertan Birinci'yi oy birliği ile kulüp başkanlığına getirdiler.

   884 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
03 Temmuz 2008, Perşembe   "Barış Tüneli"nden Türkiye çıktı...
29 Haziran 2008, Pazar   Diskolara hayat geldi...
22 Haziran 2008, Pazar   Geriye dönüş...
15 Haziran 2008, Pazar   Yine mi ?
09 Haziran 2008, Pazartesi   Yaz bereketi...
30 Mayıs 2008, Cuma   Ödülün anlamı büyük...
25 Mayıs 2008, Pazar   Güzellik Yarışmaları ... Geçmişi unutmak ... ve Shantel...
19 Mayıs 2008, Pazartesi   Koşmaktan yorulmayız...
14 Mayıs 2008, Çarşamba   Beklentiler ve istekler....
27 Nisan 2008, Pazar   Hedefimiz aynı...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.2177 1.2263
1 STERLİN 2.4266 2.4447
1 EURO 1.9235 1.9370



YAZARLAR : .

Süleyman Ergüçlü

Her yolun bir sonu vardır

Başaran Düzgün

ANALARINDAN DOĞDUKLARINA...

Ali Baturay

BAKOYANNİ'NİN GÖZÜ

Hasan Hastürer

Yurt dışındaki insan kaynaklarımızı da bil...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(23)...

Akay Cemal

Kissinger'den Denktaş'a tavsiye: E...

Ahmet Tolgay

44 yıllık ömrünün 28 yılı hapiste geçti!..

Bilbay Eminoğlu

Ne kadar tuzu kuruolan varsa şimdi çıkacak...

Necdet Ergün

Ekonomide "kapasiteler ve kârlar" ...

Dilek ÇETEREİSİ

"2 tel saçım da çıktı"

Uzm. Mine Çağlar

Güneş ışınları ve cilt kanseri

Dr. Umut Altunç

KLİMA İLE GELEN ATEŞ!

Aysu Basri

KILIÇ SESLERİ ARASINDA KALAN LİDERLER

Sevilay SADIKOĞLU

Çocuğuma okul arıyorum...

Mustafa BESİM

LOKMACI: KALİTELİ HİZMET VE UYGUN FİYAT

Türem Delikurt

Multipl Skleroz

Dr. İsmail KEMAL

Sarkozy'nin Akdeniz projesi

Emin AKKOR

Devlete dava açmak, 2 yıllık asgari ücret ...

Oğuz Metiner

Mübarek Üç Aylar

Ali Özçil

Yazın sevilen meyvesi kiraz

Bedia BALSES

KIBRIS TÜRK MÜZİK İŞÇİLERİ

Beste SAKALLI

ULUSLARARASI İSKELE FESTİVALİ II. ŞİİR BUL...

Psikolog Ayla Kahraman

Zamanı yaşamak ya da harcamak

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

Ç İ N Tuzu Dedikleri...

Osman Ertuğ

Meselenin özü

Bener HAKERİ

Bir hikâye-i göçmen

Ata ATUN

TEK EGEMENLİK, TEK VATANDAŞLIK

Mehmet RATİP

Carlin vs. Ölüm

Dr. Orhan Aydeniz

Kuraklık felaketi ve çözüm yolları

Harid Fedai

Halayık - Kapu Cinâyeti

Cumhur DELİCEIRMAK

BOP TARAFI





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital