Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Nev başkenti "Alev Alev" yaktı
Gazimağusa'da bu akşam Bonnie Tyler var
Futbolda alınan sonuçlar ve günün programı
Hasan Olgu ve Fırat Yalova'da
6'ncı kez Türkiye'ye gidecekler

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

Hatalar oyunu...

Ogün Genç KAÇMAZ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   23 Ekim 2006, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Zirveyi hedefleyen iki takımın mücadelesinden galip ayrılan Gönyeli kritik üç puanı hanesine yazdı. Bu sezonun en kalabalık maçlarından biri 1000'in üzerinde seyirci karşısında ilk yarısı tempolu, ikinci yarısı daha kontrollü oynandı.

Türk Gücü ile Gönyeli takımlarının henüz istenilen oyun formatını yansıtamamaları, zaman zaman saman alevi gibi parlayıp sönmesi bu maçta da devam etti. Oturmamış düzenlerin en ciddi handikapları defans organizasyonlarında yaşanır. Özellikle ilk yarıda iki takımın defans bloğunda da adam kaybetmeden doğan girilen pozisyonlar vardı.

Hasan Tamel'in usta frikik atışı ile öne geçen sarı-yeşilliler, Hasan Özgür ile farkı ikiye çıkaracak net pozisyonu değerlendiremedi. Gönyeli takımı topla daha fazla oynayarak orta alanda etkin görünürken, Türk Gücü hücuma hızlı çıktığı anlarda etkili oldu. Ancak geçtiğimiz hafta vatani görevine başlayan Hasan Özgür, Yenicami maçındaki istekli ve etkili performansını gösteremedi.

İki hafta önce hakeme forma fırlatan ve Disiplin Kurulu'nun cezasız bırakarak Gönyeli'ye hediyesi olan Kemal Uçaner, iki golle maçı döndüren adam oldu. Disiplin Kurulu'nun bu ve benzer hareketlere uyguladığı standart dışı verilmeyen cezaların futbolun temeline dinamit koymakla eşdeğer olduğunu söyleyenler haksız değil.

İlk yarıda karşılıklı goller sonrası da orta alanda çetin mücadeleler ile sert müdahaleler ve top kayıpları vardı. Mehmet Malek, özellikle yandan ve arkadan müdahalelerde kart standardını yakalayamadı. Türk Gücü sağ kanattan Osman ve Hüseyin Sadıklar'la hücum girişimlerinde bulunurken, Gönyeli ayağa iyi pas yaptığı anlarda göbekten tehlikeli oldu. Hüseyin Kayalılar'ın son vuruşlardaki beceri noksanlığı sonuca gitmelerini önledi.

Gönyeli iki kanattan etkili gidemedi. Eyong-Erdinç eşleşmesinde erken sarı kart gören Eyong'un 59.dakikada ikinci sarıdan dışarıda kalması dönüm noktasıydı. Dengede giden maçta ibre Gönyeli'ye döndü. Daha düşük tempoda oynanan ikinci yarıda en etkili futbolcusunu kaybeden sarı-yeşilliler oyunu kendi alanlarında kabul etmeye başladı.

İkinci yarıya Vedat'la başlayan, eksilmeden önce de Cemal'in oyundan alınması sonrası Nazım'ın üçüncü değişiklikte tercih edilmesi sıkıntıları arttırdı. Ali'nin orta alana gelmesi, Hasan Özgür gibi top saklayamayan Nazım'ın ileride bulunması, 10 kişi kalan Türk Gücü'nde defansın yükünü çoğalttı.

Gönyeli Erkan, Hasan ve İsmail'in oyuna alınması ile direncini artırırken son değişikliği orta alana yönelik kullanmayan Türk Gücü'nde bir de atağa çıkışlarda riskli top kayıpları tehlikeleri ve sonucunda son dakika golünü getirdi. Gönyeli eksik oynayan rakibi karşısında çok riske girmedi, kazaya uğramamak için bir puan cebinde oynadı. Fikri'nin mükemmel reflekslerle çıkarttığı toplar sonrası ele çarpma mı, oynama mı tartışmalarının yapıldığı pozisyonda Uçaner'in golü, Gönyeli'nin zirve yolunda dönüm noktası olabilecek bayramı erken yapmalarını sağlayan golü getirdi.

Maç öncesi Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile iki takım ve Futbol Federasyonu yetkililerinin Türk Gücü Kulübünde buluşması dostluk adına örnek bir adımdı.

   1438 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
16 Haziran 2008, Pazartesi   Seçime beş kala...
26 Mayıs 2008, Pazartesi   Basketbol keyfi...
19 Mayıs 2008, Pazartesi   Arabesk sistem...
07 Nisan 2008, Pazartesi   Kritik viraj...
30 Mart 2008, Pazar   Ocak'ta işlem tamam...
23 Mart 2008, Pazar   Futbolda dün yok...
02 Mart 2008, Pazar   Puan ile para ilişkisi...
24 Şubat 2008, Pazar   Ateşin hissedilen sıcaklığı...
18 Şubat 2008, Pazartesi   Efsane...
17 Şubat 2008, Pazar   Yenemezsen yenilme



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.2301 1.2388
1 STERLİN 2.4374 2.4555
1 EURO 1.9314 1.9407



YAZARLAR : .

Süleyman Ergüçlü

Her yolun bir sonu vardır

Başaran Düzgün

NÜFUS, ÇEVRE VE BİR HOŞGELDİN

Ali Baturay

HÜKÜMET, EŞEL-MOBİLLE OYNAYARAK KENDİ KUYU...

Hasan Hastürer

Denizden para değil cesaret kazandım...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(23)...

Akay Cemal

Kissinger'den Denktaş'a tavsiye: E...

Ahmet Tolgay

Laforizmalar

Bilbay Eminoğlu

"Ama dibelik ya beleşe verecek gızımı ...

Necdet Ergün

Ekonomide "kapasiteler ve kârlar" ...

Dilek ÇETEREİSİ

"2 tel saçım da çıktı"

Uzm. Mine Çağlar

Güneş ışınlarının insan sağlığı üzerindeki...

Dr. Umut Altunç

Kıbrıs Güneşi, Ultraviyöle ve Bebekler

Aysu Basri

AYRILIRKEN DE SEVEBİLMEK

Sevilay SADIKOĞLU

Çocuğuma okul arıyorum...

Mustafa BESİM

LOKMACI: KALİTELİ HİZMET VE UYGUN FİYAT

Türem Delikurt

Multipl Skleroz

Dr. İsmail KEMAL

G-8 zirvesi

Emin AKKOR

Uzman raporuna kulak tıkayan hükümet, halk...

Oğuz Metiner

Mübarek Üç Aylar

Ali Özçil

Yazın sevilen meyvesi kiraz

Bedia BALSES

KIBRIS TÜRK MÜZİK İŞÇİLERİ

Beste SAKALLI

II. Uluslararası Şiir Buluşması

Psikolog Ayla Kahraman

Psikososyal istismar

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

Cildi koruyan gıdalar

Osman Ertuğ

Meselenin özü

Bener HAKERİ

Şairler, ah bu şairler!

Ata ATUN

KALİTELİ İNSAN AYRICALIĞI

Mehmet RATİP

Tahtası eksik bir ülke ve "su tahtası&...

Dr. Orhan Aydeniz

Kuraklık felaketi ve çözüm yolları

Harid Fedai

Halayık - Kapu Cinâyeti

Cumhur DELİCEIRMAK

BOP TARAFI





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital