Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Gökyüzünde Ay ile Venüs'ün muhteşem buluşması
Öz kızına tecavüz davasında, sanığın ifadesi inandırıcı bulunmadı
Çarşıda "bayram" yok
Mağusa'daki ırza tecavüz davasında yeni tanık
Dalga Pub kundakçılarından biri para,ikisi hapis cezası aldı
Talat ve Hristofyas'a "camdan mumluk"
Trafikte 894 sürücü rapor edildi

YORUMLANANLAR
Avcılar eyleme gidiyor [2]
Taksim Trio, Londra Caz Festivali'nde büyüledi [1]
Gökyüzünde Ay ile Venüs'ün muhteşem buluşması [1]
Çarşıda "bayram" yok [4]
Liste nihayet! [1]
2009 da kurak [1]
Yedikonuk İlkokulu'nda "Kitap Haftası" etkinliği [1]
Hiçbir şeyin değişmediğinin göstergesi [2]
Atılan çöpler hepimizi etkiliyor [1]
Eroğlu, parti meclisini de silme kazandı [2]
Hükümet yazı görmez [5]
Pakistan'dan yatırım girişimi [1]
Hatay [2]
12 yaşında, cinsel ilişkisi cep telefonuna kaydedilip tehdit edilen çocukları tedavi ediyorum [5]
Geri döndü [9]
Gönyeli emaneti geri aldı: 0-2 [1]
KAPARİ CİNSEL GÜCÜ ARTIRIYOR [5]
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR [2]
Çağın vebası AIDS [1]
BKP'den bir heyet Brüksel'e gidiyor [2]



Yenemezsen yenilme

Ogün Genç KAÇMAZ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   17 Şubat 2008, Pazar Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yenilgisiz lider Gönyeli, ligde üçüncü beraberliğini Mağusa deplasmanından alırken puan farkı kredisini kullandı. Son yıllarda iki kulüp taraftarları arasında yaşananlar maç öncesi saha içinden çok, saha dışı faktörlerin konuşulması ve tartışılmasını getirdi. 150 civarında emniyet görevlisinin stat içinde, birçok görevli de stat dışında bulunurken, taraftarların oturma şekilleri, sahaya geliş ve ayrılma düzenleri konusunda tedbirler alındı. Bazı küfürler ve hareketlerin dışında ciddi bir olayın olmadığı, ülkemizin ender yaşadığı atmosferde oynanan bir maçtı. Bu tip önlemlerin sadece Mağusa'da değil, Gönyeli ve diğer kritik maçların oynandığı statlarda da alınmasını bekliyorum. Bu tip görüntüleri Mağusa Türk Gücü'nün iki sezon önce şampiyonluğa ulaştığı sezonda görüyorduk, geçtiğimiz yıl Çetinkaya, bu yıl da Gönyeli tribünleri bu denli destek veremiyor. Aşırı bazı hareketleri de olmasa sayı ve manevi katkı bakımından olması gereken taraftar profili Türk Gücü'ndedir. MTG Store'un satışları ve 10 bin YTL'nin üzerinde elde edilen hasılat ile kulübe destek sağlandı.

Maç az gol pozisyonlu geçerken, ikili mücadeleler ve top kayıpları çoktu, temposu düşüktü. Saha zemininin iyi pas yapmaya engel olduğu, yakın markajların da etkisi ile oyunu bozmaya yönelik müdahaleler kaliteyi düşüren faktörlerdi. Gönyeli bu maça kadar Bağcıl ve Türk Ocağı deplasmanlarında golsüz beraberlikle puan kaybı yaşamıştı. O maçlarda olduğu gibi dün de baskılı gibi görünseler de üretken değildiler, alınan tedbirleri aşmakta zorlandılar. Kemal Uçaner'in direkten dönen kafa şutu dışında net diyebileceğimiz pozisyon yakalayamadı.

Türk Gücü klasik oyun düzeninde, oyun disiplinine bağlı kalırken takım olarak defansif yönden başarılı hücumda yetersizdi. Kaleci Hasan'ın, kolay topu elinden sektirme hatasını takipçiliği ile affetmeyen Ali Oraloğlu Türk Gücü'ne skor avantajını getirdi.

Gönyeli atakları karşısında yerinde tedbirler alan sarı-yeşilliler Jamil'e boş alan bırakmadı, Jacques ile Hüseyin Kayalılar'ı kaleye döndürmedi. Sol kanattan Çağan'ın getirdiği toplarda Abbas ile Cemal etkili idi. İlk yarının son bölümünde geriye fazla yaslanan Türk Gücü, kalesinde pozisyon görmese de Çağan'ın yaptığı ortada Fikri, meslektaşı Hasan'a nazire yaparcasına ön direkte çakıldı top ağlarla buluştu. İki golde de kaleci hataları ön planda idi. Ülkemizin en iyi kalecilerinden Hasan ile Fikri'nin maça bu şekilde etkilerinin antrenman düzenlerinden kaynaklandığını düşünüyorum.

İkinci yarıda oyun düzenlerinde ve tempoda bir değişiklik olmadı, topa sertlik vardı, futbolcular iyi niyetli idi, çetin mücadelelere rağmen fair-play ruhu vardı. Mehmet Malek sonuca tesir edecek pozisyon bulunmadığından da ciddi hata yapmamakla birlikte faul pozisyonlarını iyi süzemedi, ikili mücadelelerde çalmadığı birçok düdük vardı.

Gönyeli daha fazla yüklenmesine rağmen istediklerini yapamadı. Türk Gücü kazandığı topları kontrataklarda etkili kullanamadı. İki takımın da yenemezsek yenilmeyelim düşüncesi gerçekleşti.

   783 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
01 Aralık 2008, Pazartesi   Kaliteleri ve hedefleri farklı...
30 Kasım 2008, Pazar   İstatistikler yalan söylemez...
24 Kasım 2008, Pazartesi   Evinde şahin...
17 Kasım 2008, Pazartesi   Beceriksizlik...
10 Kasım 2008, Pazartesi   Tuzlu kaymak
09 Kasım 2008, Pazar   Tek vuruş yetti...
02 Kasım 2008, Pazar   Yarım saatlik resital...
27 Ekim 2008, Pazartesi   Pozitif düşüncenin sonuçları...
26 Ekim 2008, Pazar   Son saniye busesi...
19 Ekim 2008, Pazar   Maçı isimler değil, takım kazanır...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.5847 1.5958
1 STERLİN 2.3879 2.4057
1 EURO 2.0038 2.0179



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

YURT SEVGİSİ

Ali Baturay

BOZULDUK... ÇOK BOZULDUK

Hasan Hastürer

Partiler gücü oranında zarar da verir...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(53)...

Akay Cemal

Dubai'den mesaj var: Oradaki Türklere ...

Ahmet Tolgay

Devlet ve belediye malı, deniz mi?...

Bilbay Eminoğlu

Bu adaletsizlik, daha ne kadar sürecek?...

Omaç BAŞAT

Lige merhaba

Hüseyin EKMEKÇİ

Gidişat nereye?

Dilek ÇETEREİSİ

Meclisten Notlar (25/11/08)

Aysu Basri

AYTUĞ ÖLDÜ!

Emin AKKOR

Karşı duruşun sebebi, güvensizlik

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. İsmail KEMAL

Terör, Tac Mahal, Hindistan

Oğuz Metiner

Hac ve kurbanın mahiyeti

Harid Fedai

Sefâlet!





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital