|
Tatlısu dün Çetinkaya karşısında mağlup olurken puan kaybından çok kupa maçı öncesinde Ertaç'ın kırmızı kart görerek Gönyeli maçında oynayamayacak olmasının üzüntüsünü yaşadı ve maça kadar da yaşayacak. Maçın son anlarında bir hava topunda kaleci Mehmet Emin ile girdiği mücadele sonunda direkt kırmızı kartla cezalandırılan Ertaç ağır bir kararla cezalandırılmış oldu.
Bu tip pozisyonlar çok yaşanır ve kartla cezalandırılmaz. Umarım Alkın Gedikoğlu bizim görmediğimiz bir hareketi görüp kartın rengini belirlemiştir, çünkü herhangi bir hareket yoksa yazık oldu demektir.
Maça gelince. Tatlısu'nun yenilgiye mazereti olamaz. Yaklaşık iki hafta antrenman yapmayan Çetinkaya takımını yenemezsen bunun hiçbir açıklaması olamaz. Maçın genelinde Tatlısu topa daha iyi basan ve paslaşan ekipti. Golcü Ertaç iyi değildi. Pozisyona giremedi ve takımına katkısı yok denecek kadar azdı. Fakat ben yine de Ertaç'sız bir Tatlısu düşünemiyorum. Ne yapacağı hiç belli olmayan bir isim Ertaç. Zaten bu yüzden Ertaç farkı her zaman ortaya çıkıyor. Her futbolcunun yapamadığını yaptığı için.
Çetinkaya maçı oynamadan kazandı. Antrenman yapmayan, huzursuz olan futbolcular kendi yeteneklerini ortaya koyarak oynadı ve üç puanı aldı. Demek ki futbolcular yönetimi de, teknik kadroyu da yaptıkları davranışlar ile hem vezir, hem de rezil edebilirler. Yönetimin istifa ettiği günün hemen ardından oynanan ciddi bir lig maçında takım kazanabiliyorsa, bu işte bir şey var demektir. Çetinkaya futbolcularının yeteneği ortada. Bu yeteneklerini daha önce yine konuşturmuşlar ve geçen sezon tahminleri alt üst ederek şampiyon olmuşlardı. Bu sezon ise tam tersi oldu. Yeteneklerini değil, profesyonelliği ön plana çıkarmayı tercih ettiler, prensip edinmişler ve kulüpteki sorunlar nedeni ile sahada iyi mücadele edememişlerdi.
Sarı kırmızılılar dün de iyi değildi, ama istifa eden yönetime bir mesaj vererek istedikleri zaman kazanma becerisini ortaya koyabileceklerini göstermiş oldular.
Bu Çetinkaya futbolcularının izlediği bir yol. Bundan sonra ne olacak birlikte göreceğiz. Benim kendi tahminim bunun bir maçlık olacağı yönündedir. Çünkü amaç vasıl olmuştur.
|