Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Sigara artık yasak
Annesini dövdü, tutuklandı
Mecbure Esen kurtarılamadı
Banka soygunu soruşturması sürüyor
Cinayette son 4 gün
Şimdi de Avrupa sallanıyor
Büyük Av açılmadan, kaçak av başladı
Greeny sarmaşıkları Girne'de tanıtıldı
"Cezaeviyle ilgili iki önemli hususta anlaşma sağlandı"
Futbolda transfer dönemi sona erdi

YORUMLANANLAR
Arasta'ya 6 milyon [1]
Piknik alanı değil çöplük [2]
Özmen Yılancılar baba oldu [2]
Türkiye'de saldırı, 15 asker şehit [1]
Güney zengin Kuzey pahalı [2]
Rum muhalefet kanadından gençlerin tutuklanmasına sert tepki [2]
BİR YASTIKTA 50 YIL [1]
Çağlar ve Özgürgün, AKPM'nin Kıbrıs kararını değerlendirdi: [2]
Kıbrıs Türk tarafına tuhaf çağrılar yapılıyor [2]
Lefkoşa'ya cami yapacakmış [19]
Tadı bozuk, yenecek pilav değil [1]
Cezaevini yaktılar [2]
Rumlar AKPM kararına tepki gösterdi [1]
Rapor tek taraflı [3]
Kermiya'da bayram izdihamı [4]



Ocak'ta işlem tamam...

Ogün Genç KAÇMAZ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   30 Mart 2008, Pazar Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Düşme hattının kritik mücadelesinde Türk Ocağı ikinci yarıda sonuca giderek ligde kalma hesapları için kalemi kağıdı bırakacak, stresten uzaklaşacak kritik üç puana ulaştı. Bu sezonun tartışmasız en çalkantılı ve çok bilinmeyenli denklemi konumundaki Yenicami Ozanköy maçından sonra Ocak maçını da kaybedince Lapta'nın gerisine düştü.

   Yenicami'de bu kadar hatalar zinciri ile ortada duran ekonomik sorunlar yanında geçtiğimiz hafta Bilal'in ayağının kırılması son düzlükte ciddi dezavantaja neden oldu. Defans bloğunu derleyip toparlayan, soğukkanlılığı ile arkadaşlarına da güven aşılayan Bilal'in yokluğunda dafans güvenliği sarsıldı.

   Türk Ocağı iyi mücadelesini skora yansıtamayan, gol yollarında sıkıntı çeken bir ekip. Dün erken geriye düşmelerine rağmen arzulu idiler. Yenicami düşük tempoda başlamasına rağmen dün gol dışında etkili olamayan Carlos ile skor avantajını yakaladı. Orta alanda iyi pas yapamayan, öne geçmesine rağmen oyuna ağırlığını koyamayan siyah beyazlılar Cemre ile net ikinci gol şansını değerlendiremedi.

   Türk Ocağı ilk yarıda üretken değildi. Rakip sahada yardımlaşmada yaşanan sorun nedeniyle çoğalamadı. Dikine değil yana oynamak pozisyon kısırlığı getirdi. Sarı siyahlılar ikinci yarıya iyi başladı. Ahmet Dedekorkut'un Hüseyin Sonay'ı erken devreye sokması doğru tercihti. Cumali çapraz koşulara daha fazla imkan bulurken, Ediz boş alanları kullanmaya başladı. Ediz gol vuruşlarında daha dikkatli olsa goller son 25 dakikaya kalmazdı.

   Türk Ocağı baskısını arttırırken Yenicami'nin takım düzeninde arızalar olduğu, hem disiplin hem de oyun formatında ciddi sorunlar bulunduğu ortaya çıktı. Baskıya cevap veremedi, top kayıpları arttı. Arif'in kendi kalesine attığı gol telaşlarını çoğalttı. Ocak kanatlara inerken Hüseyin Sonay'ın hava hakimiyeti, hücumda etkinlik, orta alanda yardımlaşma olumlu yönleri idi.

  Daha önce iki kez direkten dönen top Ediz'in şutunda direğin içine vurarak ağlarla buluşunca Ocağın rahat nefes alacağı sonuç ortaya çıktı. Birlik beraberliğin iyi çalıştığı, huzurun bulunduğu, takım olgusunun daha olumlu yaşandığı Ocak kazanıp görevini yaparken Yenicami'de kaptan Uğur'un arkadaşları ile diyalogu ve agresif hareketleri işlerin kötüye hızla gittiğini gösteriyor. Hak eden kümede kalsın diyoruz, doğrusu şu ana kadar yaşananları alt alta koyduğumuzda bu Yenicami ligde kalmayı hak etmiyor.

   İki takım arasında ligin ilk yarısındaki maçı da yöneten Mehmet Özbilgehan kötü bir yönetim gösterdi. Faul ve kart seçimlerinde hatalar yaptı.

   565 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
03 Ekim 2008, Cuma   Şampiyonluğa kim koşar?
16 Eylül 2008, Salı   Hesap kitap devri...
08 Eylül 2008, Pazartesi   Sponsor gerçeği...
18 Ağustos 2008, Pazartesi   Mehter Takımı...
23 Temmuz 2008, Çarşamba   Bir parmak bal ile lig başlar...
02 Temmuz 2008, Çarşamba   Deneme-yanılma yöntemi!
24 Haziran 2008, Salı   Her toplum lâyık olduğu şekilde yönetilir...
16 Haziran 2008, Pazartesi   Seçime beş kala...
26 Mayıs 2008, Pazartesi   Basketbol keyfi...
19 Mayıs 2008, Pazartesi   Arabesk sistem...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.3326 1.3419
1 STERLİN 2.3424 2.3598
1 EURO 1.8113 1.8240



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ...

Ali Baturay

CEZAEVİNDEKİ SORUNLAR

Hasan Hastürer

"Beş YTL'lik dana eti kuyruk yağı ...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(43)

Akay Cemal

Ya; Talat, KKTC'den söz etseydi?...

Ahmet Tolgay

Ülkemizdeki yabancıların sorunları...

Bilbay Eminoğlu

Görünen köy kılavuz istemez

Omaç BAŞAT

Sabır taşı çatlamaz...

Hüseyin EKMEKÇİ

Cezaevi mi?

Dilek ÇETEREİSİ

Kuliste içtiler salonda oy verdiler

Aysu Basri

KADINA SEKSİLİĞİNİ, ERKEĞE GÜCÜNÜ KAYBETTİ...

Emin AKKOR

Gerçek kabullenmeden çözüm üretilemez

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. İsmail KEMAL

ABD hegemonyası zayıflıyor

Oğuz Metiner

Ramazan Bayramınız mübarek olsun sevgili o...

Harid Fedai

Lârnaka Limanı





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital