|
Zeki KAYALP
Futbol çok garip ve enteresan bir oyun. Lidersiniz, çok kötü oynuyorsunuz, rakibiniz yaklaşık elli dakika on kişiyle oynuyor. Etkili olamıyorsunuz. Baskı üstüne baskı görüyorsunuz. Kale direklerinizden toplar dönüyor. Şansınız yaver gidiyor.
Uzatma dakikalarında kale çizginiz üzerinden top çıkarılıyor ve bir de bakmışsınız karşılaşmadan galip ayrılıyorsunuz. İşte bu yüzden futbol garip ve enterasan bir oyundur.
Lider Cihangir'i bu sezon ikinci kez izleme şansı buldum. İlki, Çanakkale maçı, ikincisi ise dün konuk olduğu Mormenekşe maçı. Çanakkale karşısında berabere kalmıştı ama bu takımda ümit var dedirtmişti. Dünkü karşılaşmaya direk takımın ana noktalarında oynayan beş oyuncusundan yoksun çıktı. Kürşat, Kalifa, Hamdi cezalı, Mertan sakat ve Ersin hasta. Kısacacı savunma, orta alan ve forvet kurgusunun önemli oyuncuları yoktu. Rakip kırkıncı dakikada Mehmet Fuat'ın çift sarı kartından on kişiyle kalmasına rağmen, belli ki takım bu beş oyuncunun yokluğundan çok etkilenmiş. Doğru dürüst, mantıklı geliştirilen organize bir tek akın yok. Lidere yakışmayacak ve maçın geneline yayılan dağınık oyun sistemiyle birlikte, birçok pas hatası. Hasan Topuz forvette gayretli fakat son vuruşları kötü. Sol kanatta Samet ağır. Emrah etkisiz. Ayakta kalıp, çağdaş futbol hareketlerini sahaya yansıtan bir tek Joseff. İşte, yabancı transferinde kaliteli futbolcu getirmenin yararları. Adam, beş eksik arkadaşlarının görevlerini yalnız başına yerine getirerek, hem savunma, orta alan, forvet boşluklarını kapattı, hem de takımının tek golünü atarak, kötü futbola rağmen üç puanı getiren oyuncu oldu. Tabi, Hüseyin'in de hakkını yememek lazım. Son dakikada kale çizgisinden uçarak kafasıyla çıkarmış olduğu topun da, üç puanı getiren bir diğer faktör olduğunu unutmamak gerekir.
Bir de Muharrem hocadan bahsetmek isterim. Takımı ne kadar da kötü futbol sergilemiş olsa bile, fiziksel olarak takıma çok şey vermiş ki, son düdüğe kadar oyuncuları mücadeleden taviz vermedi.
Murat ve Hayrullah da Mormenekşe'nin sakat ve cezalı oyuncuları idi. Bu oyuncuların olmaması takımlarını etkiledi mi bilinmez ama Mormenekşe oyuna kötü başladı. Mehmet Fuat'ın oyundan atılmasına kadar etkisiz, atılmasından sonraki elli dakikalık dönemde etkili futbol oynadı. Osman'la net gol pozisyonu bulurken, Cemil ve Halil'in topları direkten döndü. Uzatma dakikalarında Fehmi'nin kafa vuruşunda şansız olunca, arzu etmediği mağlubiyetten kurtulamadı.
Maçın hakemi Aziz Dayı göstermiş olduğu kartlarda doğru karar verirken, yardımcı hakemleri bazı kararlarında yanlıştı.
|