Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
İşte kızların hali
Tanınma istemek intihar olur
Zeyna yakaladı, 2 ay hapse çarptırıldı
37 ev soyuldu, bir kişi tutuklandı
Azılı dolandırıcı hapsi boyladı
İşlediği suçlar ortaya çıkıyor
Mecliste Kıbrıs mesaisi
Dereboyu'nda eğlence yola taştı
Köpek balıkları için kendini astı
Bağcıl'ın Bulgarları birbirine girdi
Akdeniz'in en güzeli: Bellucci
Bandabulya'yı "keşvet, yaşa, hisset"
"Dirhemini yiyen köpek, kudurur"
Futbol'da naklen yayın için ihaleye çıkılıyor
37 Suriyeli mülteciye 5'er gün hapislik
Hathaway Venedik'te

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

İnanılmazı, ya da imkânsızı başarabilme

Akay Cemal

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   18 Haziran 2008, Çarşamba Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Bütün Avrupa ve de dünya basını, Türk Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti'ne karşı kazandığı zaferden söz ediyor.

"Türklere şapka çıkarıyoruz" diyorlar. Maçın sonucunu ve kazanılan zaferi 'olağandışı, inanılmaz' olarak niteliyorlar. Türkiye'nin, Euro 2008'in en büyük mucizesini gerçekleştirdiğini ifadeyle, çılgın Türklerin Cenevre'de tarih yazdığını, bunun müthiş bir uyanış olduğunu kaydediyorlar.

Kurtuluş Savaşı öncesi Türkiye'ye 'hasta adam' diyorlardı. Emperyalist güçlere göre, bir sillelik canı vardı Türkiye'nin. Leş kargaları gibi modern silahlarla Türk toprakları üzerine çullanarak, Anadolu'yu parselleyeceklerdi.

Bırakınız İngiliz'i, Fransız'ı, İtalyan'ı, Yunan'ı; ta dünyanın öteki ucu olan Avustralya'dan, Yeni Zelanda'dan asker getirmişlerdi.

Daha sonraki yıllarda, Avustralya ve Yeni Zelandalı tarihçiler, "on binlerce kilometre uzaklıktaki Türk topraklarında ne arıyorduk?" diye kendi kendilerini sorgulamışlardı.

Ancak İstiklal Savaşı'nda hiç umulmadık bir direnişle karşılaşmışlar ve ayak topukları kıçlarına vurarak, Türk topraklarını terk-i diyar eylemişlerdi.

Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarının öncülüğünde şahlanan Türk milleti, Avrupa medyasının dediği gibi, imkânsızı, inanılmazı ve zoru başarmıştı.

Kıbrıs Türk halkı da, 1955'lerden 1974'e varıncaya kadar aynı azim, inanç ve kararlılıkla inanılmazı, imkânsızı ve zoru başarmadı mı?..

Başarabilmek, her şeyden önce inanç meselesidir, yürek işidir. Varsa öyle bir yürek, amenna!.. Ya yoksa?..

Örneğin, Güney Kıbrıs'ta ERT ve PIK'in yayınlarını güçlendirmesiyle ART, ATV, NTV ve kısmen de Genç TV olumsuz yönde etkilenmiş bulunuyor. Daha önce de Kanal T, AKEL'e ait 'Plus TV'nin benzeri uygulamasından nasibini almıştı.

Böyle bir durum karşısında ne yapılabilir, ne gibi önlemler alınabilir?.. Misillemede bulunulabilir mi?..

Ali Baturay'ın da geçen gün işaret ettiği gibi, iki toplumlu teknik komitelerde bu konu konuşulması gerekirdi. Ancak sporu dahi konuşmak istemeyen Rumlardan ne beklenebilir ki!..

Yayın Yüksek Kurulu, dört yıl önce konuya ilişkin olarak devlet ve hükümet yetkililerini uyarmış, demode kalmış teknoloji ve imkânlarla bir yarışa girilemeyeceğine dikkat çekmişti. Selvili Tepe'nin elektrikten yoksun olması da işin püf noktası.

Rum tarafının frekanslarını güçlendirmesine kimse karışamaz ve hakkıdır da!.. Ama siz, bu durumda gerekli önlemleri alamazsanız, sizde böyle bir yürek yoksa, her konuda olduğu gibi acizlik politikası sergilerseniz, inandırıcı olamaz, inanılmazı, imkânsızı ve zoru başaramazsınız. Başarabilmek azim ve kararlılık gerektirir. İnanç gerektirir.

Şimdilerde nerde böyle bir inanç?..

Cumhurbaşkanının bizzat kendisi, Başbakanın bizzat kendisi işlerin yolunda gitmemesinden yakınırken, kamu sektöründe yeniden yapılanma gerçekleşemezken, kimi kime şikayet edeceksiniz?..

Halbuki 21 Aralık 1963'ten sonra Rum tarafı BRT'ye öyle bir parazit uygulamış ki, Kıbrıslı Türkleri haberleşme özgürlüğünden yoksun bırakmıştı. Ama bunun misillemesi öylesine sert olmuştu ki, bin pişman olmuş, parazit uygulamaktan da vazgeçmişlerdi.

Kamu-İş Başkanı Ahmet Çaluda'nın işaret ettiği gibi Kıbrıslı Türklerin, enformasyon ve iletişim çağı olan 21. yüzyılda dünyadaki tüm insanlar kadar bilgi edinme ve kendi kültürünü yayma hakkına sahip olmasına rağmen ticari, turizm, sportif ve her alanda ambargolara tabi tutulması insanlık ayıbıdır.

Ancak bu konularda başkalarından, Avrupa'dan medet ummak boşuna çabadır, umutsuz vakadır!..

Her konuda başarılı olabilmek, inanılmaz dahi olsa, Türk Milli Takımı'nın yaptığı gibi yüreğini ortaya koyarak mücadele etmek gerekir. Bunun başka türlüsü yoktur. Örneğin eğitimde yaşanan kaos, bu toplumun bünyesinde nice yaralar açmış olup, bunların kapanması kolay değildir. Kuraklık nedeniyle zamanında önlem alınamamasının faturası ağır olacaktır. Narenciye alanları her geçen gün daha da azalmakta, üretici, üretimden koparılmakta, en azından soğutulmaktadır. Yalnız üretici değil, genelde Kıbrıs Türk halkı da 'hazıra konma' alışkanlığına sokulmaktadır. 

Bir seferberlik ruhu yaratarak ve de kararlılıkla karşı karşıya bulunulan sorunların giderilmesi yönünde adımlar atılamaz mıydı?.. İzlenen acizlik politikaları hiçbir zaman olumlu değil, aksine olumsuzluklar yaratır.

Bu halk, Rum'un kuyruğunda 'maşrappa' olmaktan kurtulamayacak mı?..

Bu eleştirilerimiz, yalnız bu günkü yöneticilere değil, tüm gelmiş geçmiş yöneticileredir de aynı zamanda.

Silkinin ve kendinize geliniz. Avrupa ve dünya medyası, Türk Milli Takımı'nın inanılmazı, imkânsızı başardığını yansıtıyor, övgüler düzüyor, 'çılgın Türkler' ifadesini kullanıyor.

Az biraz olsun ilham alabilseniz!..

   414 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
05 Eylül 2008, Cuma   Paylaşıma var mısın, yok musun?..
04 Eylül 2008, Perşembe   İlk günün mesajları ve 'örtülü istekler'
03 Eylül 2008, Çarşamba   Haydi Allah rast getire!..
02 Eylül 2008, Salı   Kuraklığa karşı KKTC'de hiçbir önlem alınmadı!..
01 Eylül 2008, Pazartesi   İnönü Meydanı'ndan yükselen feryatları kısmen de olsa unutalım!
31 Ağustos 2008, Pazar   Başlamadan 'çark etme' veya 'su koyverme' buna derler!..
30 Ağustos 2008, Cumartesi   Genelkurmay'dan Kıbrıs dersi...
29 Ağustos 2008, Cuma   Güney Osetya ve Abhazya gölgesinde yapılan Ankara'daki 'Kıbrıs Zirvesi'
28 Ağustos 2008, Perşembe   Kocatepe'den KKTC'ye...
24 Ağustos 2008, Pazar   Hayatı çekilmez hale getirmek marifet değil!



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.2122 1.2207
1 STERLİN 2.1588 2.1749
1 EURO 1.7582 1.7706



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

OKUYUCU GÖRÜŞLERİ

Ali Baturay

HÜKÜMET, EŞEL-MOBİLLE OYNAYARAK KENDİ KUYU...

Hasan Hastürer

Unutulduk!!!

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(39)...

Akay Cemal

Paylaşıma var mısın, yok musun?..

Ahmet Tolgay

Trodos: Dünü ve bugünü...

Bilbay Eminoğlu

Bakalım buna ne diyecekler?

Hüseyin EKMEKÇİ

Sonay Adem ne demek istedi?

Dilek ÇETEREİSİ

"2 tel saçım da çıktı"

Aysu Basri

İRADE ve ÖDEV

Dr. Umut Altunç

Ateşli Çocuğa Nasıl Yaklaşmalı?

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Türem Delikurt

Tüp Bebek Yöntemi: 30 yıllık bir geçmiş ve...

Dr. İsmail KEMAL

Müzakereler başlarken

Emin AKKOR

Zayıf halka bulunup, çekiliyor

Oğuz Metiner

Ramazan'a girerken

Psikolog Ayla Kahraman

OKUL

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

Aflatoksinden korkmalı mıyız?

Mehmet RATİP

Nagasaki'den Kıbrıs'a, Weller'...

Dr. Orhan Aydeniz

Dünya Barış Günü

Harid Fedai

(Geçen haftanın devamı)





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital