Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Aşırı hız yine affetmedi: 1 ölü, 4 yaralı
Girne'de yine fuhuş, yine Afrikalı
Kendi tabancasıyla öldürüldü
Dikkatsizlik kazaya yol açtı: 5 yaralı
Bu sefer ölümlü isyan çıkacak
Kebapçı dükkanındaki yangın korkuttu
Uyuşturucu zanlısına 15 bin YTL'lik teminat
Nehir, cinayeti reddetti
Kalpazanlığa 8 gün daha
Liderlerin gündemi federal yönetim

YORUMLANANLAR
Arasta'ya 6 milyon [1]
Piknik alanı değil çöplük [2]
Özmen Yılancılar baba oldu [2]
Türkiye'de saldırı, 15 asker şehit [1]
Güney zengin Kuzey pahalı [2]
Rum muhalefet kanadından gençlerin tutuklanmasına sert tepki [2]
BİR YASTIKTA 50 YIL [1]
Çağlar ve Özgürgün, AKPM'nin Kıbrıs kararını değerlendirdi: [2]
Kıbrıs Türk tarafına tuhaf çağrılar yapılıyor [2]
Lefkoşa'ya cami yapacakmış [19]
Tadı bozuk, yenecek pilav değil [1]
Cezaevini yaktılar [2]
Rumlar AKPM kararına tepki gösterdi [1]
Rapor tek taraflı [3]
Kermiya'da bayram izdihamı [4]



ÜTK-KÖGEF VE ZORUNLU BİR TARTIŞMA

Başaran Düzgün

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   11 Nisan 2008, Cuma Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Bir nostaljiden yola çıktım, kendimi yeni neslin yaylım ateşi altında buldum.

ÜTK ve KÖGEF ile ilgili çıkan 2 yazıdan sonra Kıbrıslı Gençlik Platformu (KGP) üyeleri oldukça incinmişler ve galiba biraz da öfkelenmişler.

Çok sayıda mail göndererek tepkilerini dile getirmişler.

Son derece medeni bir dille yazılan maillere tek tek yanıt vermek istedim. Ama o kadar çoktular ki bu köşeye taşımak zorunda kaldım.

Gönderilen maillerin ortak ana fikri olduğu için içinden 2 tanesini temsilen yayınlıyorum:

***

Sayın Başaran Düzgün,

6 Nisan 2008 tarihinde yazmış olduğunuz "Yeniden ÜTK ve KÖGEF" adlı yazınızı okuduğumda Kıbrıslı Gençlik Platformu üyesi olarak çok üzüldüm. Bir KÖGEF ve ÜTK hayranı olarak şimdilerde kamuoyunu tetikleyecek herhangi bir 'bağımsız' gençlik örgütünün olmadığından bahsetmeniz beni biraz da düşüncelere itti. 2001 yılından beri faaliyet gösteren KGP yurtdışında okuyan yüksek öğrenim gençliğini bağımsız bir şekilde temsil etmektedir. Bunun kanıtı olarak ise en son 28-29 Mart 2008 tarihlerinde düzenlenen "Yüksek Öğrenimde Vizyon Yenileme" konulu çalıştayda lokomotifin KGP olduğunu gösterebiliriz. Bundan yaklaşık olarak 4 ay önce yurtdışı yüksek öğrenim gençliğinin haklarının kısıtlanması konusunda başta T.C. üniversitelerinde olmak üzere İngiltere'de, Kıta Avrupa'sında ve ABD'de tüm yurtdışı gençliğinin haklarını savunmak için örgütlenme çalışmaları için faaliyet gösteren KGP yi görmezden gelemezsiniz. Bizleri yazdığınız köşe yazınızla görmezden geldiğiniz için sizi şiddetle eleştiriyor ve yurtdışında haberdar olmadığınız dinamik bir gençliğin bulunduğunu size belirtmek istiyorum.

Derviş KORKUNAL

***

Kıbrıs gazetesinde köşenizde yer alan yazıyı okudum. Ben KIBRISLI GENÇLIK PLATFORMU Ankara temsilcisi olarak pek de sevindiğimi söyleyemem, bir yerde bir şeylerin, birilerinin unutulduğu gün gibi ortada. KÖGEF ve ÜTK'nin eskiden yaptıklarını, neler için çaba gösterdiklerini ve neden devamının gelmediğini yüzeysel olarak biliyorum. Fakat bu iki örgütün ardından devamının gelmediğini söylemek pek de doğru olmaz. Siz de takdir edersiniz ki düşünen gençliğin azaldığı bu dönemde 'KÖGEF ve ÜTK sondu' demek KGP gibi yurtdışında okuyan gençlerin tek sesi olan; "düşünen, tartışan, sorgulayan gençlik"' sloganıyla ilerleyen bir örgütü hiçe saymak olur.

10 yıl aradan sonra Türkiye'de (Ankara'da) tekrar bir tiyatro oyununun sergilendiği ve yaz aylarında Kıbrıs'ta da Lefke, Mağusa Lefkoşa ve Güzelyurt olmak üzere yaklaşık 1500 kişinin izlediği bir tiyatro oyununu sergilenmesi yine KGP tarafından yapılmıstır ve yaklaşık 3 gün basında yer alan bu oyunla KGP nin yurtdışında neler yaptığı ve nasıl örgütlenip bir şeylere tepki koyduğunu ve insanları düşünmeye sürükleyen bir gençlik örgütü olduğumuzu bilmiyor olamazsınız.

Tıpkı sayın Şahali'nin söylediği gibi ses getiren, yaptıkları, söyledikleri dikkate değer bulunup muhatap alınan ve tam anlamıyla BAĞIMSIZ bir örgüt olan KGP henüz gazete sayfalarından düşmeyen 'ÇALIŞTAY' da yurt dışında okuyan gençliği tek temsil eden örgüt adı altında katılmış ve çalıştaya katılan diğer katılımcılar ve hükümet temsilcileri de konularla ilgili hazırlıklarımızdan ve konulara hakimiyetimizden övgü ile bahsetmişlerdir. Deyceğim şu ki, yeniden çözüm sürecine girdiğimiz ve düşünen gençliğe ihtiyacın daha fazla olduğu bu günlerde gençlerin de bu yolda söz söylemesine, fikirler üretmesine, özellikle BİRLİK olmasına imkan tanıyan bir örgüt olan KGP'nin bu kadar açık bir şekilde göz ardı edilmesinin ne kadar heves kırıcı bir şey olduğunu buradan sizlere iletmek istedim.

Cevabınızı en yakın zamanda bekliyorum.

saygılarımla.

Necdet Arısoy

Kıbrıslı Gençlik Platformu Ankara Disiplin Kurulu Temsilcisi

***

Gelen maillerin ortak yönü şudur: "Biz de varız ve bizi görmezden geldiniz.

Müsterih olsunlar ki kendilerini görmezden geldiğimiz yok.

Çalışmalarını takip ediyorum, bazılarıyla şahsen tanışıyorum ve muhtemelen 24 Nisan'da da İstanbul'daki KGP üyeleriyle buluşacağız.

Erhun Şahali'nin görüşleri ve benim eklediklerimde aslında şu kastedilmek isteniyordu: Ondan öncekiler ve KÖGEF ve ÜTK gibi etkili bir üniversite gençlik örgütlenmesi uzun süre oluşmadı.

KGP'li arkadaşlar biz varız diyorlar. Evet bu doğrudur, vardırlar ve birtakım çalışmalar da yapıyorlar.

Fakat ne kadar etkili oldukları şüphesiz ki tartışma konusudur.

Bu gençlik hareketi henüz oluşum halindedir ve Kıbrıs Türkünü dönüştürecek ivmeye henüz ulaşmamıştır.

Kaldı ki bizim bahsettiğimiz ÜTK'dan sonraki uzun örgütsüz yıllardı.

Yani bir anlamda yeni dönemi, KGP'yi kapsamıyordu.

KGP'liler duyarlılık gösterip üstlerine almışlar.

Çok sayıda soruya muhatap olduğum için belirteyim, yazılarda işaret edilen KÖGEF'liler aynı duyarlılığı göstermediler. (Cumhurbaşkanı hariç)

Şüphesiz ki kendi tercihleridir.

Bugünle ilgili yaşananlar nasıl ki kendi tercihleriyse.

Zorunlu olarak başlayan bu tartışmaya şimdilik noktayı koyuyoruz.

Yeniden toplumu ilgilendirecek boyut kazanana kadar...

   702 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
08 Ekim 2008, Çarşamba   KRİZ FIRSAT MI?
07 Ekim 2008, Salı   ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ...
30 Eylül 2008, Salı   HÜKÜMETİN YAŞADIĞI İRONİ
28 Eylül 2008, Pazar   SEVGİLİ TUNCAY...
27 Eylül 2008, Cumartesi   BAYRAM GELMİŞ NEYİME...
26 Eylül 2008, Cuma   DİDİŞMELER...
25 Eylül 2008, Perşembe   TANRININ ELİ
23 Eylül 2008, Salı   UBP'NİN TEMEL SORUNU
21 Eylül 2008, Pazar   İLKGÜNKÜ GİBİ...
20 Eylül 2008, Cumartesi   BİZİM GİBİ KIBRISLILAR...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.3326 1.3419
1 STERLİN 2.3424 2.3598
1 EURO 1.8113 1.8240



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

KRİZ FIRSAT MI?

Ali Baturay

CEZAEVİNDEKİ SORUNLAR

Hasan Hastürer

Ne oldu bize? Sevinemiyoruz bile...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(43)

Akay Cemal

Sağlıktan eğitime uzanırken...

Ahmet Tolgay

GÜNCEL NOTLAR...

Bilbay Eminoğlu

"Keşke bu otomobil keşfedilmesiydi"...

Omaç BAŞAT

Önce evimizin içini temizleyelim

Hüseyin EKMEKÇİ

Yeni bir anket, "Yine CTP- UBP"......

Dilek ÇETEREİSİ

Kuliste içtiler salonda oy verdiler

Aysu Basri

DOKTOR KEMAL'E AŞK MEKTUBU

Emin AKKOR

Gerçek kabullenmeden çözüm üretilemez

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. İsmail KEMAL

ABD hegemonyası zayıflıyor

Oğuz Metiner

Ramazan Bayramınız mübarek olsun sevgili o...

Harid Fedai

Lârnaka Limanı





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital