Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Boykot + istifa= 2 trilyon
Güzel bir sahil, güzel bir deniz, büyük bir utanç
İçip içip uçuyordu
Ramazan geliyor, bizi gönderin
Hamitköy'de yabancı ordusu
DJ'ler geceleri gündüzlere taşıdı
Kat Deluna Girne'yi yakacak
Türkmenköy 3 yabancısını bekliyor
Kanu Bağcıl'da
Kaymaklı'da tempo ağırlaştı
Pekinliler böyle serinliyor
Doğan Türk Birliği çalışmalara hız verdi
Kursiyerler sertifikalarını alacak
Beyar "Hakemliğin yarınlarını kurtaracağız"
Kortlar canlanıyor
Gönyeli'de yüzme yarışı heyecanı

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

Mağusa'da birleşim...

Zeki KAYALP

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   24 Mayıs 2008, Cumartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Mağusa bölge takımlarından Dumlupınar ve Çanakkale kulüpleri birleşme adına ilk adımı geçen haftalarda atmıştı. Hemen hemen her iki camia ileri gelenlerinin benimsediği bu birleşim takdirle karşılandı.

Ortak görüş, her iki kulübün küsmüş, kabuğuna çekilmiş taraftar ve sempatizan dinamiklerini harekete geçirecek, akılcı, güvenilir ve bölge gençliğini kucaklayacak politikalarla farklı bir vizyon yaratmak.

Günümüz şartları ve sıkıntıları ile kulüp yöneticiliği yapmak çok zor. Hele hele taraftarı olmayan kulüplerin hayatlarını idame ettirmesi bir o kadar daha zor. Kulübün ayakta kalabilmesi için ne olur bilir misiniz? Paralı birileri gelir. Kısa vadeli yatırım, uzun vadeli reklam yapıp, çeker gider. Daha sonraları kulüp batmış mı, hiç bir önemi kalmaz. Kulübün gerçek sahipleri de "pirincin taşını ayıklar".

Geçmişte MTG, Dumlupınar ve Çanakkale arasında tatlı bir rekabet vardı. En az üç büyükler olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş arasındaki mücadele kadar. Özellikle MTG-Dumlupınar maçları heyecanlı geçerdi. Günler öncesinden, hatta haftalar öncesinden hazırlıklara başlanır, herkesi bir heyecan sarardı. Seyirci rekorları bile yine MTG-Dumlupınar maçında elde edilirdi.

O günleri unutmam mümkün değil. Tribünlerdeki o heyecanı, kalbimin atışını, ayaklarımın titremesini...

Zaman zaman taşkınlıklar, istenmeyen olaylar olsa da Mağusa'nın bu üç güzide takımın mücadelesi bu kentin kendine özgü rengiydi. Şimdi o günleri arıyorum. Çünkü Mağusa'nın bu tatlı rekabete ihtiyacı var. Hatta bunun Birinci Lige taşınmasında fayda var.

Kabul edelim ki; futbol artık hayatımızın bir parçası. Dikkat ediyorum; bayan seyircilerin sayısında bile bir artış yaşanıyor. Ama bu heyecanı ve ilgiyi tribünlere taşıyabilmemiz için takımlarımızın daha güçlü ve başarılı olmaları gerekir. Sonuçta başarı için önce bir hedefe ve vizyona ihtiyacınız var.

Dumlupınar ve Çanakkale yöneticileri bu ülkede bir ilki gerçekleştirmek için yola çıkmıştır. Birleşim, Mağusa'ya yepyeni bir vizyon ve hedef getirecektir. Oluşuma destek vereceklerin sayısında bile şimdiden müthiş bir artış var. Önemli olan her iki kulübün göstereceği iradenin, duygusallığın önüne geçmesidir. Unutmayalım ki, bugünkü FB ve GS takımları bile 1930'lu yıllarda değişik takımlarla birleşerek günümüzdeki isimlerini alıp Türkiye ve Avrupa'da söz sahibi olmuştur.

Birleşimden neler bekleniyor?

Bir takım daha kötü duruma düşebilir mi? bu kadar yalnız bırakılır mı? Cevap çok net.Evet düşer de bırakılır da. Arap saçı gibi dağılıp darmadağın olan yönetimlerden beklentiniz ne olabilir ki? Üç beş kişiyle kulüplerin yönetileceğini sananlar, yanılıyor. Baktığınızda, Çanakkale üçüncü lige düşmüş, sıra Dumlupınar'a geldi. Futbolcularda ne heyecan kalmış, ne de umut. Her iki başkan kulüpler birleşmezse, görevlerini bırakacağını söylüyor. Genel kurullarda "ret" cevabı çıkarsa, retçiler buyursun kulüpleri yönetsin diyorlar. Kısacası çok net mesaj veriyorlar.

"Gelecek adına ya birleşim. Ya da birleşim" Yönetimler her konuda anlaştı. Şirketleşme için tüm yasal konular çözüldü. Sıra genel kurulların iradesinde. Bu takımları alıp sıkıntılı günlerinden çıkaracak destek şu koskoca Mağusa'da yok mudur?

Ben bir Mağusalı olarak hiç bir kulüp yöneticisinin ve taraftarının bu durumdan memnun olduğunu zannetmiyorum. Aslında bu sadece futbola, Dumlupınar ve Çanakkale'ye gönül vermiş kişilerin sorunu da değildir. Bu ülkenin sorunudur ve kısa sürede sonuçlandırılması gereken önemli konu başlıklarından biridir. Görülmüştür ki; kurumsal alt yapısı, taraftarı, sabit geliri, güçlü isimleri olmayan kulüpler, parçalanmaya, dağılmaya mahkumdurlar.

Dumlupınar ve Çanakkale'de yaşananlar büyük bir çöküşün sonu değil, bence başlangıcıdır. "Bundan daha kötüsü olur mu" diye düşünenlere cevabım, kesinlikle evettir.

Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki, duyguları ile hareket edenler birer birer sınıfta kalıyor. İşte GG-Hamitköy gerçeği. Duygusallığın ön planda tutulup, birleşmeye karşı çıkan kahramanların şimdilerde ortalıktan kaybolduğu gibi.

Kaldı ki, Dumlupınar-Çanakkale birleşiminden sonra, spor branşlarında Mağusa'ya yepyeni bir soluk geleceğinden hiç bir kuşkum yok. Futbolun yanı sıra basketbol, voleybol, hentbol ve futbol alt yapılarıyla belki de ülkede örnek tek kulüp hüviyetine dönüşecek. Mevcut potansiyel yapısı ve eğitim birimleri bile şimdiden hazır. Yeter ki biraz cesaret gösterilsin. Tabi, GG-Hamitköy birleşiminde olduğu gibi, "karkalyalar" , "militanlar" ve "çıkarcılar" ortalığı bulandırmazsa.

   356 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
15 Ağustos 2008, Cuma   Tuhaf işler...
02 Ağustos 2008, Cumartesi   Üçüncü dünya harbi...
29 Haziran 2008, Pazar   Keçiören Belediyesi, Forest Green ve bizimkiler...
14 Haziran 2008, Cumartesi   Federasyon seçimi hakkında...
01 Haziran 2008, Pazar   Sponsorluk kongresi ve bizimkiler...
29 Mayıs 2008, Perşembe   Üniversite oyunları ve kendi ligimiz...
17 Mayıs 2008, Cumartesi   Bayan Futbolu hakkında...
12 Mayıs 2008, Pazartesi   Doğa boşluk tanımaz...
07 Mayıs 2008, Çarşamba   Sporun gelişimi...
24 Nisan 2008, Perşembe   KOLTUK SEVDALISI



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.1836 1.1919
1 STERLİN 2.1994 2.2157
1 EURO 1.7360 1.7482



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

BECERİKSİZLİĞİN CEREMESİ

Ali Baturay

HÜKÜMET, EŞEL-MOBİLLE OYNAYARAK KENDİ KUYU...

Hasan Hastürer

Panayırcılıktan festivale...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar (34)

Akay Cemal

Peşin taleplerle masaya dinamit mi konuluy...

Ahmet Tolgay

ASAYİŞ BERKEMAL DEĞİL...

Bilbay Eminoğlu

Zam ve zulüm Hikayeyi bilirsiniz ...

Necdet Ergün

YENİ "ENERJİ POLİTİKASINA" İHTİYAC...

Dilek ÇETEREİSİ

"2 tel saçım da çıktı"

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. Umut Altunç

Lap Top Bilgisayarlar Kısırlık Yapar Mı?

Aysu Basri

ÇÖZÜM OLACAĞINA İNANMAYANLAR NASIL ÇÖZÜM Y...

Sevilay SADIKOĞLU

İstanbul ve Karaköy Güllüoğlu baklavaları....

Mustafa BESİM

EKONOMİDE HAYAL DÜNYASI

Türem Delikurt

Doğa'nın gizemi...

Dr. İsmail KEMAL

Kafkasya istikrar paktı gerçekçi mi?

Emin AKKOR

Elektrik çarptı

Oğuz Metiner

Berat geceniz mübarek olsun

Ali Özçil

Denizlerin siyah incisi havyar

Bedia BALSES

Elinde Camdan Ebem Kuşakları Dilinde Krist...

Beste SAKALLI

AŞK, ALIŞMAK VE YAŞAMAK...

Psikolog Ayla Kahraman

"DİYABETİK ÇOCUKLAR"

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

Dillendirilen bir konu daha var:POZİTİF OL...

Osman Ertuğ

"Ayrılıkçı Devlet" kimdir

Bener HAKERİ

Yozlaşmağa karşı manifesto (bildiri)

Ata ATUN

OSETYA- RUSYA, KKTC-TÜRKİYE BENZEŞMESİ

Mehmet RATİP

Sol'un "hasımsızlığı"

Dr. Orhan Aydeniz

Tarımsal Üretim Planlaması

Harid Fedai

(Çörçhil'in Kabulleri)

Cumhur DELİCEIRMAK

ÇOCUKLARIN SAATİ YA DA TABULA RASA





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital