|
Tatlusu, Yenicami karşısında özellikle ikinci yarıda bulduğu gollerle kazanmasını bildi. Esasında üç puanı da hak etti. Rakibine göre sahaya daha iyi yayıldı, topu iyi çevirdi, biraz daha şanslı olsalardı sonuca ilk yarıda ulaşırlardı.
Ev sahibi ekibin ilk 45 dakikada iki tehlikeli atağında top direkte patladı. Talihsizdiler fakat önemli olan galibiyetti ve maçın bitiş düdüğü ile birlikte amaçlarına ulaştılar.
Yenicami ise oyuna iyi başladı. İstekli, arzulu göründüler. Belki net gol pozisyonu üretmediler ama Tatlısu kalesini iyi yokladılar. Buldukları pozisyonlar gol için yeterli değildi. Taraftarları acaba bir beraberlik gelir mi diye düşünürken ilk yarıda istediklerini aldılar. Berabere biten ilk devre sonunda ikinci yarıda nasıl bir oyun izleyeceğimiz konusunda düşüncelerimiz vardı ve bu düşüncelerimiz gerçekleşti.
İkinci yarı Tatlısu mutlak gol için sahaya çıktı, neticede bir karambol golü de gecikmeden geldi. Arif'in uzaklaştıramadığı topu sahanın kötüleri arasında yer alan ve maç boyunca yaptığı tek olumlu hareketi gol ile sonuçlandıran Serdar oldu. Bu gol Yenicami'yi yıktı. İkinci gol ise yine tam zamanında geldi, bu kez kral Ertaç skoru iki farka taşıdı.
Geriye kalan dakikalarda ise oyun temposu çok düştü ve maç Tatlısu'nun galibiyeti ile tamamlandı. Tatlısu'da oyunun büyük bir bölümünde sol koridoru çok iyi kullanan Boum ve Moris'i kontrol edemeyen Yenicami bir türlü önlem de alamadı Uzun zamandan sonra takımda yer alan Mehmet Kanat'ın bu iki oyuncuyu takip etmesi çok zordu, zaten oda başarılı görünmedi.
Yine Yenicami'de Serhan da uzun zaman oynamamanın dezavantajını yaşayarak katkısını oyunda kaldığı süre içerisinde göremedik. Tatlısu'da savunmada yaşanan eksiklik nedeni ile Cağan'ı savunmanın göbeğinde oynatmak zorunda kalan Mehmet Bolkan ise yönetimden stoper istemekle haklı.
Tatlısu ligin ikinci yarısında çok daha iyi olacak. Antalya'da kamp yapmayı planlayan bu ekibimiz devre arasını çok iyi geçirerek rakiplerine korku dolu anlar yaşatabilir. Tatlısu'ya dikkat etmek gerekir, benden uyarması. Yenicami ise gelecek hafta Lapta'yı kendi evinde ağırlayacak. Anlaşılan şimdiden bu maça konsantre olmuşlar, ben öyle anladım. İyi etmişler, çünkü çok önemli bir 90 dakika yaşayacaklar. Sonrası onlar için tam bir muamma olabilir.
|