|
Küçük Kaymaklı'nın şampiyonluk adına umutlarının ve futbolunun gittikçe tükendiği, Gönyeli'nin her geçen hafta zirvedeki farkını ve yalnızlığını hızlandırdığı ikinci devrede, Cihangir futbol adına gereken her şeyi yapıyor. Kendi sahasında oynadığı Yenicami'ye tam 6 gol atan, bu hafta ise deplasmanda Hamitköy'ü 4 golle geçen Cihangir iki haftaya sığdırdığı 10 golle "Beni başkaları ilgilendirmiyor ben kendi işimi yaparım" havasını veriyor. Kendi sahasında tribünleri tıklım tıklım doldurmalarının sadece o saha için geçerli olmadığını Hamitköy sahasını da tıklım tıklım doldurarak göstermiş oldu. Bunlara bir de takım ruhunu yansıtan, hırslı, arzulu, disiplinli futbollarını da eklersek geriye ne kalıyor? Takım tamam, taraftar tamam, futbol tamam. Gönyeli'nin şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürürken Küçük Kaymaklı, Çetinkaya gibi adları büyük, futbolları sıradan takımlar moral açıdan yarışı bırakırken, Cihangir oynadığı takımların küme düşme endişesi yaşayıp yaşamadıklarına bakmadan futbolun gereklerini yapmaya devam ediyor. İyi ki devam ediyor.
Hamitköy geçen hafta Çetinkaya deplasmanında aldığı galibiyetin moralini ve kazancını Cihangir karşısında alacağı puanlarla devam ettirmek için oynadığı maçı bir ara dengede tutmasına rağmen savunmasının telaşı ve sınırsız top kaybı ile bunda başarılı olamadı. Hakem Ulus Sediral'ın lehlerine verdiği tartışmalı penaltı ile yakaladıkları avantajı, bir de Cihangir'li Emrah'a yapılan verilmeyen penaltı ile katmerlemelerine rağmen bunu iyi değerlendiremediler. Kafasını hakem faktörüne pek takmayan ve oyun disiplininden kopmayan Cihangir farka giderken özellikle Joseph'e ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Ülkemiz şartlarına göre müthiş bir futbolcu olan Cihangirlilerin çağırdığı ismiyle Yanik, inanılmaz güzel goller attı, müthiş gollük paslar verdi, adam eksiltti, rakip savunmayı darmadağın etti. Onun güzel oyununa elbette diğer futbolcuların da katkısı vardı ancak sağ kanattan Hamdi'nin, sol taraftan ise Touko bitmek bilmez bir enerji ve üreticilikle oynadılar. İki Hüseyin'in farklı galibiyette önemli katkıları oldu.
Hamitköy birebir rakibi olmamasına rağmen Cihangir karşısında hem takım, hem de tribün olarak stresli bir maç oynadı. Savunmasındaki top kayıpları ve kaleci İrfan'ın maç içinde değişen başarı grafiği zaman zaman umutlandıkları karşılaşmadan puan çıkarmalarına yeterli olmayan etkenlerdi. Ufuk takıma hareket getirdi ancak yalnızları oynadı. Yeni transfer Ürdün'lü Muhammed'e verilen paraya da yazık, onun yerine yedek kulübesinde oturan genç bir futbolcuya da. Gol umutları ona kaldıysa işleri Allaha kaldı demektir.
|