Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Eroğlu, parti meclisini de silme kazandı
Hükümet yazı görmez
5 AIDS vakası var
2009 da kurak
Pakistan'dan yatırım girişimi
Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Üroloji Servisi'nde bir ilk daha
Vadili Belediye Başkanı, savcılığa şikayet edildi

YORUMLANANLAR
Hiçbir şeyin değişmediğinin göstergesi [1]
Eroğlu, parti meclisini de silme kazandı [1]
Hükümet yazı görmez [2]
Geri döndü [6]
Gönyeli emaneti geri aldı: 0-2 [1]
ZEYTİNYAĞLI İNGİNAR [1]
Çağın vebası AIDS [1]
Hatay [1]
12 yaşında, cinsel ilişkisi cep telefonuna kaydedilip tehdit edilen çocukları tedavi ediyorum [3]
BKP'den bir heyet Brüksel'e gidiyor [1]
Ambargolular Grubu'ndan kanlı haritaya tepki [1]
Maraş'a dönüş, hemen şimdi [5]
KKTC var olmaya devam edecek [2]
KTÖS:Nüfus akışından dolayı okullarda olumsuzluklar yaşanıyor [1]
Tam teşekküllü müzakereyi gerçek anlamda yürütmüyor [1]
Cumhurbaşkanına internette hakaret eden gençler tutuklandı [12]
Ölümlü trafik kazası sanığına 3 ay hapislik [5]
Sporun ruhu öldü! [6]
Keklik ve turaç avı yasaklandı [5]
Güneye 6 milyon euroluk ihracat [1]



Bindiğin dalı kesmek...

Ogün Genç KAÇMAZ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   28 Haziran 2007, Perşembe Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Futbolda ciddi bir sıkıntı camia içindeki her kesim tarafından uzun süredir dile getiriliyor. Çözümü konusunda çeşitli öneriler sunuluyor. Ancak radikal adım atmada hep bir tereddüt yaşanmaktaydı. Futbol Federasyonu öncülüğünde kurulan kulüp yetkililerinin ve futbolla ilgili dernek temsilcilerinin bulunduğu komiteyle 2005 yılı kasım ayından itibaren yapılanma çalışmaları sona erdi.

Özellikle uzun ve yorucu bir süreçle ortaya çıkarılan Transfer Talimatı ve lig statüleri gibi son derece önemli iki konuda düzenlemeler tamamlandı. Hiçbir inkılâp sancısız olmaz, yeniliklere açık olmak, bireysel çıkarları değil, kitlesel çıkarları düşünerek bardağın dolu kısmını görmek gerekir.

Transfer Talimatı ile statülerin anlam kazanmasının kurulacak havuza bağlı olduğunu ısrarla vurgulayan ve ekonomik güçlenmeyle bu sistemin işleyeceğini belirten bazı kulüp yetkilileri, havuz protokolünün imzasından sonra da karşı duruşlarını devam ettiriyor.

Havuzda 2,5 milyon YTL'lik meblağın, bu iki yapısal değişikliğe bağlı olduğu protokolde yer buluyor. Federasyon da havuzu kullandırma talimatını yani havuzun dağıtımının koşullarını tamamlama aşamasına geldi. Kulüpler Birliği'nin 15 Haziran'da yaptığı toplantıda sıkıntıları olduğu belirtilerek 25 imza ile federasyona olağanüstü genel kurul istemiyle başvuruldu. 30 Haziran Cumartesi günü toplanacak olan genel kurulda Transfer Talimatı'nın görüşülmesi gündem maddesi bulunuyor. Bu genel kurul son derece kritik bir virajdır. Aslında olayın bu şekilde oylamaya sunulması sürecine girilmesi ciddi bir tehlikedir.

Futbolcu-kulüp ilişkilerini disiplin altına, kayıt altına alacak Transfer Talimatı'na karşı çıkan, mevcut düzenin yani kayıt dışılığın devamından yana olanlar buna hazır olmadıkları gerekçesini sunuyorlar. Üçüncü Lig'in kaldırılacak olmasından korkanlar da muhalefetin bir bölümünü oluşturuyor. Transfer Talimatı ile kulüpler ne

mahkemelerde sürünecek ne de çizilen senaryolar gibi zor durumda kalacak. Ayağını yorganına göre uzatıp bir anlaşmazlık da olursa olay federasyon içinde Tahkim Kurulu'nda çözülecek. Üçüncü Lig iki sezon daha oynanıyor. Şu an Üçüncü Lig'de bulunan kulüpler oranın tapulu malı değil, iki sezon içerisinde terfi edip daha güçlü bir yapıya kavuşma şansları mevcut.

Futbol Federasyonu'nun icraatlarından rahatsızlık duyanlar ile siyasi olarak olaya bakanların da bulunması cumartesi günkü oylamada durumun parlak olmadığını gösteriyor. Üye tam sayısının yarıdan bir fazlası, yani 22 üyenin reddetmesi durumunda Transfer Talimatı ile yeni lig statüleri ve buna bağlı havuz sistemi uygulanmadan sona erecek. Futbolun mevcut kötü pozisyonuna vurulacak neşter duracak, bana göre kulüpler bindikleri dalı kesecek. Olaya kulüp menfaatlerini koruma olarak düz bir mantıkla bakanlar yanında federasyona güvenoyu olarak algılayanların da mevcudiyeti ve kulisler gittiğimiz yolu gösteriyor. Bu yapının sürdürülebilir olmadığını iddia edenler, mevcut statünün, yani statükonun devamından yana oy kullanacaklarsa gelecekte ne olabileceğini de alternatif olarak ortaya koysunlar.

Şu an Üçüncü Lig'in büyük oranda Birinci ve İkinci Lig'in yarıya yakınının ret oyu kullanacağı konusunda bilgilerim var. Bu da 25- 28 civarında oy ile yeni sisteme onay vermeme anlamına geliyor. Bu ucube sistemin devam etmesi, kulüp sayısının aynı kalması ve devlet katkısının gündemden düşeceği bir ortamda hangi futbolu konuşacağımızı merak ediyorum. Amacın üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi olduğunu görmeye az kaldı.

   1185 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
01 Aralık 2008, Pazartesi   Kaliteleri ve hedefleri farklı...
30 Kasım 2008, Pazar   İstatistikler yalan söylemez...
24 Kasım 2008, Pazartesi   Evinde şahin...
17 Kasım 2008, Pazartesi   Beceriksizlik...
10 Kasım 2008, Pazartesi   Tuzlu kaymak
09 Kasım 2008, Pazar   Tek vuruş yetti...
02 Kasım 2008, Pazar   Yarım saatlik resital...
27 Ekim 2008, Pazartesi   Pozitif düşüncenin sonuçları...
26 Ekim 2008, Pazar   Son saniye busesi...
19 Ekim 2008, Pazar   Maçı isimler değil, takım kazanır...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.5624 1.5699
1 STERLİN 2.3989 2.4114
1 EURO 2.0039 2.0136



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

YURT SEVGİSİ

Ali Baturay

GÜLÜN DİKENİ FAZLA BATARSA!

Hasan Hastürer

Derviş Eroğlu, ateşten gömlek giydi...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(53)...

Akay Cemal

UBP'de bundan sonrası...

Ahmet Tolgay

DERVİŞ BEY'İN DÖNÜŞÜ...

Bilbay Eminoğlu

Kanlı Dere 90 yıl önce bir aktı, bir aktı ...

Omaç BAŞAT

Lige merhaba

Hüseyin EKMEKÇİ

Demokrasi sınavı ve UBP

Dilek ÇETEREİSİ

Meclisten Notlar (25/11/08)

Aysu Basri

BU KADARINA DA PES ARTIK!!!

Emin AKKOR

Karşı duruşun sebebi, güvensizlik

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. İsmail KEMAL

Terör, Tac Mahal, Hindistan

Oğuz Metiner

Hac ve kurbanın mahiyeti

Harid Fedai

Sefâlet!





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital