Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
SİNEMALARDA GÖSTERİMDE OLAN FİLMLER
Gönyeli KTSYD Kupası'na da göz dikti: 7-6
Cihangir Turan ile turladı:1-0
BİR YASTIKTA 50 YIL
Rum yönetimi, 100 bin Euro'ya kadar olan mevduatlara teminat verecek
Simitis: Her iki tarafın da çıkarlarına saygı gösterilmeli
Basketbol hakemleri hazırlıklarına başladılar
Kara Kitap
DİSİ: Rumlara hizmet edecek bazı takvimler var
PORTRE BARMEN Hüseyin Dermuş

YORUMLANANLAR
Avukatlara getirilen yasak hukuka aykırı [1]
Çiftçi ve hayvancıya DESTEK PAKETİ [1]
UBP anahtarı UBP'lilerde olmalı [2]
Büyük sınav [1]
Gazimağusa'da 26 köyde elektrik kesintisi yapılacak [1]
Mahkemelerden rekor cezalar [1]
Küfür etti diye öldürüyordu [1]
Bulutoğluları: Artık ipler koptu [2]
4 ay hırsızlıktan arandı adaya girerken yakalandı [1]
14 yaşındaki kızla cinsel ilişki [3]



Hatalar oyunu...

Ogün Genç KAÇMAZ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   24 Aralık 2007, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Son üç haftayı puan kaybetmeden kapatan Yeniboğaziçi ile Mağusa Türk Gücü'nün doğu derbisindeki mücadelesinde çıkışını devam ettiren Yeniboğaziçi oldu. Vural ile İbrahim Göçer'in ilk yarıyı kapatması ile daralan ancak oturmuş kadrosunu sahaya süren Yeniboğaziçi'ne karşılık Türk Gücü iskeletindeki eksiklikler nedeni ile daha sıkıntılıydı. Sakatlıkları süren Hüseyin Sadıklar ile Adem kadroda yoktu, Ernest cezalı idi, Emmanuel'in müzmin sakatlığı ile Osman'ın maç içinde sakatlanması şablonun bozulmasına neden oldu.

Maça kontrollü ve benzer saha içi görev dağılımı ile yayılan iki ekip Yeniboğaziçi'nin golüne kadar 25 dakika gol pozisyonu üretemedi. Öncelikle defans güvenliğini elden bırakmayan, birbirini iyi tanıyan komşuların mücadelesinde tempo özellikle ikinci yarıda yükseldi.

Son derece kötü bir yönetim gösteren maçın hakemi Serkan Şimşek ikili mücadeleleri fazla olan maçta faulleri iyi süzemedi, kartlarını yerinde kullanamadı, bu da futbolcuların sinirlerini gerdi.

Türk Gücü en önemli anahtarı olan oyun disiplininden belirli bölümlerde koptu, bu maça iyi konsantre olamadı. Forvette top tutamayan Yeniboğaziçi klasik oyun düzeninde iki kanadı ve göbekten Muhammed'i kullanarak hücum girişimlerinde bulundu. Ernest'in yokluğunda Abbas ileri çıktı, uzun zamandır oynamayan Vedat ve ilk yarıda Osman daha sonra İsmail, Tolgahan ve Ali Oraloğlu ile iyi yardımlaşamadı. Muhammed'in frikik golü ile öne geçen Yeniboğaziçi'nde kaleci Ersoy'un da hatası ile Tolgahan'ın 30 metreden kaydettiği golle karşılık vermesi, oyun içindeki dengeyi ilk yarı sonunda skora da yansıttı.

İkinci yarıda öne geçenin önemli avantaj bulacağı denk güçlerin mücadelesinde ilk dakikada Tolgahan'ın karşı karşıya pozisyonunda kaleci Ersoy kritik bir kurtarış yaptı. Sarı-yeşillilerde Osman'ın sakatlanması ile sıkıntılar arttı. Yeniboğaziçi duran topları iyi kullanan usta ayaklara sahip bir ekip. Oyunun sıkıştığı anlarda bu tip organizasyonlar önem taşır. Nitekim ilk frikik golünden sonra ikinci golde de frikik atışının devamında Mehmet Karakuş'un çevirdiği topta gol Ayhan'dan geldi. Muhammed ofansif, defansif çok iyi çalıştı, oyuna forvetin arkasında başladı. Daha sonra Tolgahan'a yakın oynadı.

Mağusa Türk Gücü beraberlik için tüm hatları ile yükselirken Yeniboğaziçi oyunu kendi yarı alanlarında kabul ederek kontraya çıkmaya çalıştı. Türk Gücü'nün baskısında iki top çizgi üzerinden çıkarıldı. Kayıp zamanda Erkan'ın büyük hatasını affetmeyen Ayhan maçı kopardı.

Türk Gücü büyük hasar aldı, sakat futbolcuların yanına bu maçta kırmızı kart gören Ali Oraloğlu ve dört sarı kartla cezalı duruma düşen Abbas ve Hasan Tamel de eklendi.

Serkan Şimşek çetin mücadelelerde iyi ve kötü niyetlileri ayırt edemedi, kartlarını yerinde kullanamadı. Osman'a ceza alanı içinde yapılan hareketi penaltı olarak değerlendirmedi, pozisyonun devamında aynı harekete maruz kalan Ali'ye ceza alanı dışında faul çaldı. Osman bu pozisyonda geçirdiği sakatlıktan sonra oyuna devam edemedi. Ali Oraloğlu'nun itiraz ettiği yardımcı hakem Ahmet Karaoğluları önce hakemi çağırmadı, itirazlar yoğunlaşınca karar değiştirerek Ali Oraloğlu'nun kırmızı kartı için Serkan Şimşek'i uyarması soru işaretleri yarattı. Maçın hakemleri gösterdikleri son derece kötü yönetimle maçın önüne geçti.

   1030 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
03 Ekim 2008, Cuma   Şampiyonluğa kim koşar?
16 Eylül 2008, Salı   Hesap kitap devri...
08 Eylül 2008, Pazartesi   Sponsor gerçeği...
18 Ağustos 2008, Pazartesi   Mehter Takımı...
23 Temmuz 2008, Çarşamba   Bir parmak bal ile lig başlar...
02 Temmuz 2008, Çarşamba   Deneme-yanılma yöntemi!
24 Haziran 2008, Salı   Her toplum lâyık olduğu şekilde yönetilir...
16 Haziran 2008, Pazartesi   Seçime beş kala...
26 Mayıs 2008, Pazartesi   Basketbol keyfi...
19 Mayıs 2008, Pazartesi   Arabesk sistem...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.4210 1.4310
1 STERLİN 2.4073 2.4252
1 EURO 1.9296 1.9432



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

ÇIKARLAR MI KORKULAR MI?

Ali Baturay

EROĞLU DÖNMELİ MİYDİ?

Hasan Hastürer

Şimdi obir taraftan ucuz olduk... Tamam mı...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(43)

Akay Cemal

Desmond Tutu'yu kim tutar?..

Ahmet Tolgay

LAFORİZMALAR

Bilbay Eminoğlu

Okurlardan güncel konulara ilişkin görüşle...

Omaç BAŞAT

Önce evimizin içini temizleyelim

Hüseyin EKMEKÇİ

Cevap hakkı...

Dilek ÇETEREİSİ

Kuliste içtiler salonda oy verdiler

Aysu Basri

8-5 İNSAN HAKKI DÜZENİ

Emin AKKOR

Gerçek kabullenmeden çözüm üretilemez

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. İsmail KEMAL

Mali kriz ve AB

Oğuz Metiner

Ramazan Bayramınız mübarek olsun sevgili o...

Harid Fedai

Lârnaka Limanı





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital