Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Üvey baba zulmü
Cinayet zanlısı intihara teşebbüs etti
Soyer: Umutluyuz / Ertuğruloğlu: Çözüm olmaz
Gönyeli'nin feryadı
Pars ve Miroğlu anılıyor
Hande Yener plakçısı Erol Köse ile yollarını ayırdı
Rum öğretmenler genelgeden memnun
Romeo ve Anna Kiss çifteleyecek
Yanlış Maraş raporu gönderildi iddiası
Bolt şans tanımadı
"Mete Adanır Stadı, Girne takımlarını kurtaracak"
" Sivas 93" sahnelendi
Tenis'te yarı finalistler belli oldu
Yenikent basketbol ile coştu
Play-offlarda haftanın programı
Maçlar farklı geçiyor

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

19 yaşın sorumlulukları ve yöneticilerin görevi

Akay Cemal

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   12 Temmuz 2008, Cumartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

'Cyprus Today'de çalışan Beraat Mustafaoğlu, daha geçen gün geldi Amerika'dan. Bir aylık izlenimlerini sordum.

"Bizim, dünyada olup bitenlerden haberimiz var, ama Amerikalının yok" dedi ve ekleyiverdi:

"Özellikle Irak ve Afganistan konularında medyada bir karartma var. Savaşta hayatını kaybeden Amerikan askerlerinin durumu ve tepkileri yatıştırmak amacıyla bu yönteme başvurulduğu söyleniyor. Halk da bunun farkında."

Dünyaya 'demokrasi dersi' vermeye çalışan ABD'de insanların en temel insan hakları olan haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasına bakıyorum, bir de bizim insanımıza...

Ülkemizde ve de dünyada olup bitenlerden bilgi sahibi olabiliyorsak, elbette bunu küçük ülkemizdeki demokrasiye ve basın özgürlüğüne borçluyuz.

Bir avuç içi büyüklüğündeki KKTC'de irili ufaklı 10'u aşkın gazete yayınlanıyor. Üstelik Türkiye'deki ulusal basının rekabetine rağmen. Türkiye'de nüfusu, değil Lefkoşa'dan; KKTC'den çok daha fazla il ve ilçelere gidiniz. Yazılı, işitsel ve görsel medya alanında bizdeki gelişmişliği göremezsiniz. Hem içerik, hem sayfa adedi, hem de teknoloji bakımından.

Son gittiğim Akşehir, Konya ve Afyonkarahisar'da da aynı durumu gözlemledim. Beraberimde götürdüğüm 'Kıbrıs' gazetesine göz attıklarında, hayretlerini gizleyemediler. 'En son teknoloji ürünü' diye nitelediler. 48 sayfaya sığdırılanlara göz gezdirdiler. Başta KKTC olmak üzere; Güney Kıbrıs, Türkiye ve dünyadaki en son gelişmeleri bulabilmenin zevkini tattılar. İçi dolu dolu 48 sayfalık gazeteyi bırakmak istemediler ellerinden bir türlü.

İşte böylesine bariz bir fark var arada...

Kıbrıs Türk insanı, çok partili demokratik düzene saygılı, yeniliklere açıktır. En karanlık, zor günlerde dahi halk haber alma özgürlüğünden mahrum edilmiş değildir. Bu konuda Dr. Fazıl Küçük'ü, Necati Özkan ile Kemal Deniz, Hikmet Afif Mapolar ve daha nicelerini, hayatta olup da yaşamını İstanbul'da sürdüren Özker Yaşın'ı saygı ile anmak gerek.

Evet; Kıbrıs Türk basını 119, Kıbrıs gazetesi de 19 yaşında. Asil Nadir'in şahsında en tepeden en alt kademeye kadar tüm çalışanları kutluyoruz.

Hepsinin de teri, emeği ve katkısı vardır bu gazetenin yayınlanmasında. Gemiyi yürütmekle görevli tayfalar, çeşitli değişik görüşlere sahip olabilirler. Önemli olan okuyucunun karşısına bir bütün olarak çıkmaktır ki, yapılan da budur.

Hani, çok sesliliğin yararlarından söz ederler ya; Kıbrıs gazetesi zaten kendi bünyesinde bunu gerçekleştirmektedir. Bu da övünülecek bir durumdur. Objektif habercilik anlayışıyla gelişmeleri kamuoyuna aktarmak, olup bitenlerden halkı haberdar etmek, kamuoyu yaratmak ve ülke sorunlarına parmak basmak, gazetecinin, yazarın esas görevidir. Bu görevi ifa ederken duygusallıktan kaçınmak gerek.

Bu arada gazetecinin, 'Babıali deyimiyle' mesleğin hamallığını yapanların hiç mi sorunu yok?..

Basın-Yayın organlarındaki durumları bilenlerdeniz. Ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümünde önemli rol oynayan, katkıda bulunan gazeteci ve gazete, bir yerde kendisini mensubu olduğu devlete ve halka adamıştır. O kadar ki, gündeme getirdiği, yöneticilerin ve kamuoyunun bilgisine sunduğu sorunların çözümünü görebildikçe haz duyar.

Ortada bu denli sorun varken, elini taşın altına koyması gerekenler bundan kaçarken, kamuyu büyüttükçe büyütür ve özel sektörün önünü tıkar, hak ettiği ve layık olduğu yeri vermezse, işler bir noktaya gelir ve çıkmaza girer. Bu bakımdan yöneticilerin, gazetenin ve gazetecinin gündeme getirdiği konulara kulak vermesi kaçınılmazdır. Çünkü boşuna gündem maddesi yapılmamaktadır konular.

Hedef ve amaç, Kıbrıs Türk halkının layık olduğu düzeye ulaşması, refah ve mutluluğu yakalaması, özel girişimciliğe fırsat verilerek, yeni istihdam sahalarının yaratılması ve işsizliğin asgari seviyeye düşürülmesidir.

Kıbrıs gazetesi bu konuda kendisinden beklenen görevi yerine getirmenin huzur ve mutluluğu içindedir.

Nice 19 yıllara!..

   269 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
06 Eylül 2008, Cumartesi   "Bir plastik sandalyeyi bile çok gördüler!..
05 Eylül 2008, Cuma   Paylaşıma var mısın, yok musun?..
04 Eylül 2008, Perşembe   İlk günün mesajları ve 'örtülü istekler'
03 Eylül 2008, Çarşamba   Haydi Allah rast getire!..
02 Eylül 2008, Salı   Kuraklığa karşı KKTC'de hiçbir önlem alınmadı!..
01 Eylül 2008, Pazartesi   İnönü Meydanı'ndan yükselen feryatları kısmen de olsa unutalım!
31 Ağustos 2008, Pazar   Başlamadan 'çark etme' veya 'su koyverme' buna derler!..
30 Ağustos 2008, Cumartesi   Genelkurmay'dan Kıbrıs dersi...
29 Ağustos 2008, Cuma   Güney Osetya ve Abhazya gölgesinde yapılan Ankara'daki 'Kıbrıs Zirvesi'
28 Ağustos 2008, Perşembe   Kocatepe'den KKTC'ye...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.2122 1.2207
1 STERLİN 2.1588 2.1749
1 EURO 1.7582 1.7706



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

KIBRIS TV VE YENİ DÖNEM

Ali Baturay

HÜKÜMET, EŞEL-MOBİLLE OYNAYARAK KENDİ KUYU...

Hasan Hastürer

Narenciyenin kıymetini bilmedik, bilemedik...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(39)...

Akay Cemal

"Bir plastik sandalyeyi bile çok gördü...

Ahmet Tolgay

LAFORİZMALAR

Bilbay Eminoğlu

Hükümete bir anımsatma: Petrol fiyatları t...

Hüseyin EKMEKÇİ

Doktorun değeri...

Dilek ÇETEREİSİ

"2 tel saçım da çıktı"

Aysu Basri

DİN DERSLERİ

Dr. Umut Altunç

Ateşli Çocuğa Nasıl Yaklaşmalı?

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Türem Delikurt

Tüp Bebek Yöntemi: 30 yıllık bir geçmiş ve...

Dr. İsmail KEMAL

Müzakereler başlarken

Emin AKKOR

Zayıf halka bulunup, çekiliyor

Oğuz Metiner

Ramazan'a girerken

Psikolog Ayla Kahraman

OKUL

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

Aflatoksinden korkmalı mıyız?

Mehmet RATİP

Robert Walser'i okumamanın ızdırabı

Dr. Orhan Aydeniz

Dünya Barış Günü

Harid Fedai

(Geçen haftanın devamı)





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital