Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
İngiltere donuyor
Maaşlar yargıda!
Yasayı nasıl deldiler?
Bufavento'ya hayat öpücüğü
"Rambo Magnum" zanlıları teminatla serbest
Denktaş: DP, seçimden birinci parti çıkacak
Talat, seçim sürecinde tarafsız kalacak
Hastanelerde gaz bilmecesi

YORUMLANANLAR
Denktaş: DP, seçimden birinci parti çıkacak [2]
Bufavento'ya hayat öpücüğü [1]
Yasayı nasıl deldiler? [1]
Maaşlar yargıda! [2]
Tüp gaz krizi [5]
Erken seçime varız ! [2]
5 yılda, 1 milyon 280 bin keklik üretilecek [5]
3 milyon dolar için İpsaro'yu yok ediyorlar [2]
Tarih isyan ediyor [1]
Kim çözecek? [1]
Eroğlu, seçim startını Karpaz'dan verdi [3]
Aralık ayı hayat pahalılığı oranı yüzde -1.6 [2]
19 Nisan'da seçim var [11]
İsrail'den Mağusa Limanı'na yatırım talebi [10]
Rum yönetimi hesap vermeli [3]
Kocasoy: Yasada tadilat yapılmalı [2]
Diplomatik girişimler sonuç vermedi [1]
19 milyon kez geçiş [4]



Berat geceniz mübarek olsun

Oğuz Metiner

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   16 Ağustos 2008, Cumartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

İçinde bulunduğumuz mukaddes zaman bakımından Allahu Teâlâ'nın rahmet ve mağfiretinin bol bol tecelli ettiği mübarek geceleri teker teker idrak ediyoruz.

Receb ayının ilk cuma gecesi olan Regaib Gecesi'nde en değerli armağan paketlerine kavuştuk. Peygamberimizin, göklere seyahat mucizesinin gerçekleştiği Miraç Gecesi'ni bol bol namazla, bol bol ibadet ve dualarla, günahlarımızdan arınarak, çok çok sevap kazanmaya çalıştık.

Kaderdeki "yıllık program"ın yürürlüğe girdiği gece olan Berat Gecesinde, inşallah beratımızı almaya çalışacağız.

Rabbimizin lütfu ve ihsanının bol bol aktığı; gönüllere nur kattığı bir geceyi yaşayacağız. İşte bu ulvi gece Berat Gecemizdir. İnandığımız, güvendiğimiz, yoluna baş koyduğumuz Allah'ımızın af ve merhamet ilânıdır bu gece. O, biz günahkâr kullarına rahmet kapılarını açan Yüce Allah'tır.

Kulu olmakla şeref duyduğumuz Allah'ımız, bu gecenin hürmetine, günahlarımızı af edeceğini müjdelemektedir.

Ey Allah'ı seviyorum diyen Müslüman; borçlu olduğun kulluk vazifeni yapabiliyor musun?

Peygamberimi seviyorum diyen Müslüman, onun sünnetini, ahlakını yaşıyor musun?

Allah'ın nimetlerini yediğin halde şükrünü yerine getiriyor musun?

Şeytanın düşmanın olduğunu Kuran söylüyor, sen de biliyorsun. İman gücün ile karşı koyabiliyor musun?

Cennet haktır dediğin, inandığın ve onu arzuladığın halde ona lâyık olmaya çalışıyor musun?

Cehennem de haktır diyorsun - haklı olarak - korkuyorsun, ama seni cehenneme sokacak kötülüklerden uzak durabiliyor musun?

Ölümün hak olduğunda da şüphe yok. Şu anda ölüme hazır mısın?

Kendi suçlarını düzeltip tövbe etmek varken onun bunun ayıbıyla neden uğraşıyorsun?

Geçen yılın bu mübarek günlerinde beraber olduğun halde, ahirete göçmüş olup şu anda göremediğin bazı eşin dostun, akraba ve arkadaşlarını düşünüp kendine çekidüzen verebiliyor musun?

Hep kendin için çalıştın durdun. Bugüne kadar İslâm'ın yükseklerde yaşanmasına katkıda bulunacak bir hizmetin oldu mu? Kaç yetimin başını okşadın, karnını doyurdun, üstünü giydirdin? Senden sonra insanlığa hizmet edecek, malından, ilminden, neslinden ve örnek ahlakından bir evlat kazanıp yetiştirebildin mi?

Evet, bütün bunları kendimize sorup bir durum değerlendirmesi yapmak, bu mübarek gün ve gecelerin şuuruna varmak demektir.

Yalvaran elleri boş çevirmeyen Allah'ın kuluyuz. Gidişimize doğru bir yön verelim. Yaratılış gayemiz olan ibadetlerimizi ihmal etmeyelim. Toplum ilişkilerimize de önem verelim. Ahiretteki büyük mahkemeye kul hakkı ile düşmeyelim. Herkesi sevelim; başkalarının doğru fikirlerine hürmet edelim. Kimseden korkmamak için, kimseyi korkutmayalım. İncinmemek için kimseyi incitmeyelim. Gönüllere taht kuralım. Hakkın rızasına giden yola varalım. Berat Gecesinde beratımızı almaya çalışalım.

Berat Gecesinde, tövbe, dua, niyaz ve istiğfarlarımızla Allah'a daha çok yaklaşmaya ve kendimizi affettirmeye çalışmalıyız. Ayrıca bol bol düşünerek Kuran okumalı, kaza namazı kılmalı, kendimiz için, ailemiz için, milletimiz için ve bütün insanlık için Yüce Rabbimize dualar etmeliyiz. Bu gecelerde yapılacak ibadetlerin, verilecek sadakaların daha çok kabul edileceği inancımızı hatırlayarak, Allah'ın türlü nimetleri ile bizi sevindirdiği gibi, bizler de birkaç yoksul aile bulup ihsan ve ikramla sevindirmeliyiz. Hastaları ziyaret etmeli, kimsesizlerin gönlünü almalı, büyüklerimize saygımızı küçüklerimize sevgimizi göstermeliyiz.

Berat geceniz mübarek olsun, gönlünüz huzurla dolsun.

   1033 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
02 Ocak 2009, Cuma   "El kârda, gönül yarda"
29 Aralık 2008, Pazartesi   Hicri yılbaşının yeni yılını kutluyoruz
27 Aralık 2008, Cumartesi   Refah artıyor mutluluklar azalıyor
19 Aralık 2008, Cuma   Eğitimde mizah
08 Aralık 2008, Pazartesi   Kurban Bayramınız mübarek olsun
05 Aralık 2008, Cuma   Kurban Bayramı yaklaşırken
29 Kasım 2008, Cumartesi   Hac ve kurbanın mahiyeti
21 Kasım 2008, Cuma   Hac mevsimi dolayısıyla
17 Kasım 2008, Pazartesi   Yaşlanmadan önce gençliğimizin kıymetini bilelim
08 Kasım 2008, Cumartesi   Hakk'ın Rızası Halkın Rızasına Bağlıdır



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.5145 1.5252
1 STERLİN 2.2171 2.2336
1 EURO 2.0281 2.0424



YAZARLAR : .

Reşat Akar

Yurdun her yanında seçim heyecanı

Ali Baturay

Gazze'deki dram

Akay Cemal

KKTC'de sağlık olayı ve Veteriner Fakü...

Hasan Hastürer

Sevgi çemberiyle ortak insani dayanışma

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(53)...

Ahmet Tolgay

CTP - UBP KOALİSYONU TARİHİ BİR İHTİYAÇ...

Bilbay Eminoğlu

Hangi "Necati"ye oy vereceğiz?

Omaç BAŞAT

Haklıyız, gelecekten umutluyuz

Dilek ÇETEREİSİ

Meclisten Notlar (25/11/08)

Emin AKKOR

Kriz kıskacında 3 tehlike

Aysu Basri

TARİH KİMİN ESERLERİNİ KORUYACAK!

Uzm. Mine Çağlar

Sağlık dolu bir yaşama yolculuk

Dr. İsmail KEMAL

Trajik bilanço

Oğuz Metiner

"El kârda, gönül yarda"

Psikolog Ayla Kahraman

Bir şans daha

Türem Delikurt

"Aile; anne-baba ve çocuklardan oluşan...

Harid Fedai

Yerli Haberler





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital