Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Gönyeli KTSYD Kupası'na da göz dikti: 7-6
Cihangir Turan ile turladı:1-0
SİNEMALARDA GÖSTERİMDE OLAN FİLMLER
Rum yönetimi, 100 bin Euro'ya kadar olan mevduatlara teminat verecek
BİR YASTIKTA 50 YIL
Kara Kitap
Simitis: Her iki tarafın da çıkarlarına saygı gösterilmeli
Basketbol hakemleri hazırlıklarına başladılar
DİSİ: Rumlara hizmet edecek bazı takvimler var
PORTRE BARMEN Hüseyin Dermuş

YORUMLANANLAR
Çiftçi ve hayvancıya DESTEK PAKETİ [1]
UBP anahtarı UBP'lilerde olmalı [2]
Büyük sınav [1]
Gazimağusa'da 26 köyde elektrik kesintisi yapılacak [1]
Mahkemelerden rekor cezalar [1]
Küfür etti diye öldürüyordu [1]
Bulutoğluları: Artık ipler koptu [2]
4 ay hırsızlıktan arandı adaya girerken yakalandı [1]
14 yaşındaki kızla cinsel ilişki [3]
Bu kez Girne zehirlendi [2]



Kararlı politikalar sonuç getirir...

Mustafa ÖZSOY

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   11 Haziran 2007, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Kıbrıs Futbol Birliği (KOP)'nin yeni binasının açılış törenine katılan Çetinkaya'da Kıbrıs Türk gençliğine uygulanan spor ambargosunun bir kez daha dile getirilmesi gündeme "bomba" gibi düştü.

UEFA Başkanı Michael Platini'nin verdiği plaketi alan Zeki Ziya, daha sonra yaptığı konuşmada

"Biz buraya Çetinkaya adına gelmedik. Kıbrıs Türklerini temsilen geldik ve üzerimizdeki ambargolar kalktığında plaketi Platini'ye geri almak kaydıyla veriyoruz" deyince tüm dikkatler Çetinkaya heyetine çekildi.

Salonda bulunan UEFA yetkilileri şaşkındı. Nasıl olurdu da bir ülkede spor yapmak isteyen gençlerin ayaklarına "pranga vurulur" diye.

Elbette ki Çetinkaya Başkanı Eren Defteralı ve yönetiminin yaptığı bu eylem Kıbrıs Türk toplumunun eylemiydi. Çetinkaya eline geçirdiği bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmişti. Yeni göreve gelen UEFA Başkanı Michael Platini, artık Kıbrıs'ın gerçeklerinden haberdar olmuştu.

Geçmiş yıllarda yıllarca Fransa Milli Takım kaptanlığını yapan ve oynadığı futbolla attığı gollerle büyük küçük herkesi o dönemlerde hayran bırakan Michael Platini, bu kez futboluyla değil UEFA başkanı olarak Kıbrıs Türk toplumuna uygulanan izolasyonların kalkması için "Rumlara" çalım atıp "gol" atacak mı?

8 Haziran'da Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD)'nin genel merkez kompleksi içerisinde restorasyonu tamamlanan genel merkez binası ve yüzme havuzu ile restaurantın hizmete girecek olmasından dolayı bu tarihi olayın tanığı olmadım.

Ama Çetinkayalı'lardan aldığımız bilgiler bizleri çok umutlandırdı. Ne acıdır ki çok önemli olan bu gelişme ne Reuters, ne Anadolu Ajansı ne de UEFA'nın internet sitesinde yer almadı.

Kıbrıs Türkleri olarak bizler mücadelemize devam edeceğiz. KTSYD'nin tesislerin açılışı için davet ettiğimiz Türkiye Spor Yazarları Derneği ve AİPS Genel Sekreteri Esat Yılmaer ile yaşanan bu sıcak gelişmeler sonrasında dün uzun süre bir sohbetimiz oldu. Yılmaer, önümüzdeki hafta İtalya'da yapılacak AİPS toplantısında KKTC'nin sporda yaşadığı sıkıntıları bir kez daha gündeme getireceğini ve AİPS Başkanı'nı spor ambargolarına mahkûm olan ülkemizi yerinde görmesi için KKTC'ye getireceğini ifade etti.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği olarak her zaman Esat Yılmaer ve ekibine güvendik. Birlikte çok iyi işler yaptık. Çetinkaya'nın kapıyı aralamasından sonra Esat Yılmaer'in de İtalya'da AİPS Başkan ve yönetimi ile yapacağı görüşmede bu kapıyı açacağını inanıyoruz. En azında 1983 yılına kadar elimizde olan yabancı takımlarla maç oynama izninin geri verileceği inancındayım.

Çetinkaya'nın UEFA'ya karşı başlattığı bu girişimden sonra bizler de ülke sporuna hizmet vermek için var gücümüzle çalışacağız. Burada spor yazarları kadar hükümet yetkililerine de büyük görev düşüyor.

Devlet olarak artık spor politikamız oluşturulmalı ve UEFA'nın gündeminde olan KKTC futbolunun istenilen noktaya gelebilmesi için karşı harekete geçmeliyiz.

Önemli olan Çetinkaya'nın topla girdiği ceza sahası içindeki pozisyonu golle sonuçlandıralım.

Herkes artık elini taşın altına koymalıdır. KTSYD olarak bizim elimiz hep taşın altındaydı. Çetinkaya'da elini taşın altına koydu. Şimdi sıra devlet yetkililerinde ve Futbol Federasyonun yapacağı çalışmalarda...

Ülke sporumuz maddi sıkıntılar içinde olduğu bir gerçek. Bu gerçekten hiçbirimiz kaçamayız. Futbol takımlarının genel kurul öncesi birleşme düşünceleri elbette ki maddi sıkıntılardan kaynaklanıyor. Takım sayısının çok olması en büyük sıkıntıların başında geliyor. Çok acıdır ki takım sayısını henüz daha azaltamadık.

Kulüp sayısında azaltma olmadığı süre içinde bu sıkıntılar hep yaşanacak.

Bu ekonomik sıkıntılardan bulunan bazı kulüpler birleşme konusunda çalışmalarda bulundular.

Ancak yeterli alt yapı camialarda oluşturulamadı ki ne Ozanköy- Düzkaya ne de Gençlik Gücü ile Hamitköy birleşme yoluna giremedi.

Gençlik Gücü - Hamitköy kulüpleri de bu düşünce ile yola çıktılar. Ama sonunda üyelerin büyük çoğunluğu G. G'nin devamından yana oldular. Ve sonuçta Ertan Birinci'yi oy birliği ile kulüp başkanlığına getirdiler.

   1053 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
11 Ekim 2008, Cumartesi   Farkı kalitesi...
06 Ekim 2008, Pazartesi   Sonun başına geldik
02 Ekim 2008, Perşembe   Gazetecinin bayramı haberin olduğu yerdir
29 Eylül 2008, Pazartesi   Basından al haberi!!!
26 Eylül 2008, Cuma   Kimine bayram kimine tatil
22 Eylül 2008, Pazartesi   Futbolcu ülkesiyiz!!!
15 Eylül 2008, Pazartesi   Hangi takım bir adım önde?
08 Eylül 2008, Pazartesi   İşimiz bu...
17 Ağustos 2008, Pazar   Protokol imzalanırken...
06 Ağustos 2008, Çarşamba   Mola zamanı geldi !!!



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.4210 1.4310
1 STERLİN 2.4073 2.4252
1 EURO 1.9296 1.9432



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

ÇIKARLAR MI KORKULAR MI?

Ali Baturay

EROĞLU DÖNMELİ MİYDİ?

Hasan Hastürer

Şimdi obir taraftan ucuz olduk... Tamam mı...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(43)

Akay Cemal

Desmond Tutu'yu kim tutar?..

Ahmet Tolgay

LAFORİZMALAR

Bilbay Eminoğlu

Okurlardan güncel konulara ilişkin görüşle...

Omaç BAŞAT

Önce evimizin içini temizleyelim

Hüseyin EKMEKÇİ

Cevap hakkı...

Dilek ÇETEREİSİ

Kuliste içtiler salonda oy verdiler

Aysu Basri

8-5 İNSAN HAKKI DÜZENİ

Emin AKKOR

Gerçek kabullenmeden çözüm üretilemez

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. İsmail KEMAL

Mali kriz ve AB

Oğuz Metiner

Ramazan Bayramınız mübarek olsun sevgili o...

Harid Fedai

Lârnaka Limanı





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital