|
Futbolumuzun ünlü bir ismini kaybetmemizin derin bir üzüntüsü ile Gönyeli maçını izledik.
Belki de seyircisiz oynanan bu maç benim için iyi oldu. Çünkü çok sevdiğim Mehmet Pars'ın ani ölüm haberi ile yıkılmış bir durumda maçı izlerken "Sessiz izlemem" en azından maça daha iyi konsantre olmamı sağladı.
Lider Gönyeli bıraktığı yerden ligin ikinci devresine başladı.
Gönyeli, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta ligin en güçlü takımları arasında yer alan Tatlısu'yu iki farkla yenip liderliğini sürdürürken, Tatlısu karşısında istediği gibi oynayıp sonuca gitti.
Gönyeli, rakibi karşısında her ne kadar kalesinde ikinci golü görüp beraberlik golünü yese bile oynadığı her an golü bulacağının sinyallerini verdi.
Nitekim hemen akabinde üçüncü ve dördüncü golü bulmakta zorlanmadı. Gönyeli ilk yarıda Tatısu'nun ofansif futbolu karşısında oyunu rakip ceza sahası içine yıkarken bunlardan sadece Jacques'in golü ile ilk yarıyı önde kapattı.
İkinci devrede Tatısu'nun daha fazla hücuma yönelik futbolu ile az da olsa panikleyen Gönyeli, özellikle sol kulvardan Boum'un atakları karşısında zorlandı.
İlk yarıda rakibini durduramayan Hüseyin Kayalılar'ı oyundan alıp yerine Tarık girse de Boum'u durdurmakta o da zorlandı. Ancak Tarık'ın ofansif oyun anlayışı ile Gönyeli'nin sağ kanadına daha da canlılık getirdi.
Kırmızı-beyazlılar rakibi karşısında inanılmaz defans hataları sonunda kalesinde iki gol görürken, Hüseyin Amcaoğlu'nun yaklaşık 35 metreden rüzgarın da yardımı ile orta şut karışı vuruşunda Tatlısu kalecisi Ali'nin büyük hatası sonunda öne geçen Gönyeli, dördüncü golü bulmakta da zorlanmandı.
Jamil'in orta sahadaki inanılmaz mücadelesi ve perdeyi kapayan golü, Gönyeli'yi kurtardı. Çağan ilk kez Gönyeli forması ile eski takımına karşı oynamasına rağmen iyi oynadı ve sol kanadı iyi kullandı. Takımına ofansif anlamda katkı sağladı.
Tatlısu Çağan ve Bülent gibi yıldızlarının yerini dolduramadı.
Ancak, Tatlısu'nun transfer döneminde Çağan ve Bülent'i vermesi takım üzerindeki motivasyonu önemli ölçüde yitirmesine neden olduğu her haliyle belli oluyordu.
Tatlısu futbolcularında kazanma hırsı ve mücadeleci ruh sahada yoktu. Sarı-siyahlıların teknik direktöründen, sahada futbolcularına kadar başka takıma transfer olan iki futbolcunun yıkımını üzerinden atamadılar.
Tatlısu büyük bir camia. Ve onun formasını giymek istemeyen futbolcuların da barınması olamazdı. Çağan da Bülent de başka takıma gitmek istedi ve gitti. Burada önemli olan takımın menfaatleridir.
Tepede cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı son maçını da kazanan Gönyeli, ilk yarıda Yeniboğaziçi maçında olduğu gibi Tatlısu maçında da tırda ve tribünde yaklaşık yüze yakın seyircisi vardı.
Karşılaşmanın hakemi Mehmet Özbilgehan ufak tefek hataları ile bu önemli maçı başarıyla yönetti.
|