|
Bağcıl mağlubiyeti ile lige başlayan şampiyonun Düzkaya'dan sonra Yenicami'yi de mağlup etmesi yanında her geçen hafta üstüne bir şeyler koyarak tempo arttırması dikkat çekti.
Gece maçının motivasyonu ve tribün coşkusu ile başlayan maçın ilk yarısında oyuna hükmeden, orta alanda daha etkin olan Mağusa Türk Gücü gol noktalarında istenilen üretkenlikte değildi. Yenicami hem mentalite olarak hem de sahadaki diziliş ve performans olarak olumsuz ve silik bir görüntü çizdi. Oyunu kendi yarı alanında kabul ederek kontraatağa çıkma düşüncelerini uygulayamadılar. Gönyeli'nin bireysel hatalarından buldukları gollerle kazanmaları moral getirdi ama Türk Gücü kontrollü oynayınca istediklerini yapamadılar.
Charles ve Jordan'ın yokluğunda hücuma çıkışlarda çekilen sıkıntı dün bir nebze topun ayağa daha garanti oynanmasıyla organize ataklara dönüştü. İlk yarıda son vuruşlarda sonuca gidilememesine rağmen sarı yeşillilerin mücadele ve temposu iyiydi.
Hücuma çıkamayan Yenicami karşısında ilk yarıyı adeta rakip sahada oynayan Türk Gücü'nde Osman'ın sağ kulvardaki etkisi, Cemal ile Hüseyin Sadıklar'ın çalışkanlıklarına karşın, takımına değil kendine oynayan bir Eyong vardı. Düzkaya maçının yıldızı olan Kamerun'lu iyi koşmasına rağmen güzel atmosferin büyüsü ile olacak kendini gösterme sevdasına düştü, gösterişe dayalı bireyselliğe döndü.
İkinci yarı başında usta gölcü Ali'nin golü ile öne geçen Türk Gücü daha rahat oynamaya başladı. Öne geçtikten sonraki süreçte üç pozisyonu değerlendiremedi, temposu düşmeye başladı. Yenicami daha fazla öne çıkmaya başlarken, en iyileri kaleye dikine gidebilen Sello'nun kaleyi yoklaması tehlikeler yarattı. Hücum zenginliği sağlayamayan Yenicami'de kopuk kopuk oyun, hatlar arasındaki yardımlaşmadan yoksun görüntü maç boyu devam etti.
Türk Gücü yapılan değişikliklerle ve tecrübesi ile Hüseyin Özbaysal'ın güzel golüyle maçı kopardı. Ancak bu sezon handikaplarından görünen defansın ortasında adam kaybetmeleri son saniyelerde tekrarlanınca üçüncü haftayı da 2-1'lik skorla, ikinci galibiyetle kapattılar.
MTG taraftarının desteği ve onikinci adam görevini devam ettirmesi olumlu olmakla birlikte önümüzdeki hafta oynayacakları Gönyeli aleyhine hoş olmayan tezahüratlarını izledik. Geçmişte yaşananlara sünger çekilerek, dostluk köprülerinin hafta içinde yönetimlerden başlayarak kurulmasını ve maç günü tribünlere ulaşmasını bekliyoruz.
İki yabancısı ve antrenman eksiği olan futbolculara sahip Türk Gücü henüz geçtiğimiz sezonki gücünde olmamasına karşın, ilk iki haftaya göre daha organize ve etkiliydi. Yenicami'de lider yok, hücum anlayışları zayıf, genç kadro fizik olarak da yetersiz kalıyor. Bu görüntüleri ile ligde kalma yarışında sıkıntı çekerler.
|