Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
15 dakikada böyle oldu
İnşaatlar durdu müteahhitler çoğaldı
Asrın deneyi, dünyaya bakışı değiştirebilir
Erol'la gururlandık
Kendi içimizde hazır hale gelmeliyiz
Kalçada, Jennifer Lopez ve Beyonce'yi geride bıraktı
Bu sezon Kıbrıs TV fırtınası esecek
Gönyeli'nin lige mesajı:3-2
"Fanatizm-Ya bizdensin ya öteki"
Zeytincilik semineri bugün

YORUMLANANLAR
Güzelyurt kökenli Rumlar, sözde "işgale" karşı yürüyüş düzenledi [1]
Cumhuriyet Meclisi'nin izleyici konumuna sokulması kabul edilemez [1]
"Fanatizm-Ya bizdensin ya öteki" [1]
Bu sezon Kıbrıs TV fırtınası esecek [1]
Devlet, yok oluşumuzu durdurmalı [1]
KTÖS: Bakanlıkla konuyu netleştirene dek yıllık planlar yapılmayacak [1]
İktidara adayım [1]
2 bin ağaç elektrik kurbanı [2]
64 bin 552 alışveriş [3]
Yardımcı tarih kitapları Güney'de sansasyon ve şok yarattı [1]



Boğazın içi...

Ogün Genç KAÇMAZ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   4 Nisan 2007, Çarşamba Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Futbolun sadece futbol olmadığı, saha içi ve dışında yaşananların, hayatta karşılaşılan olayların yansımasından oluşması bu sporu ciddi bir sektör haline getirmiştir.

Büyük kitleleri arkasından sürükleyen bu organizasyon 22 kişinin bir topun arkasından koşması gibi düz bir mantıkla açıklanamaz. Bir ülkenin, bir şehrin, bir kasabanın kulübü, yaşanılan o coğrafyadaki günlük hayatın ve yaşam felsefesinin takıma yansımasına yol açar. Psikolojik, sosyolojik yapının, ekonomik güç ve organizasyonla bütünleşip kaliteyi istikrara döndürme yolunda ahenkli çalışan kurumlar başarılara ulaşır.

Birinci Futbol Ligi'nde son yılların en çekişmeli, puan ikramları ile dengeli süren zirve yarışında son 6 haftaya giriyoruz. Geçmiş yıllarda 60 puan civarındaki şampiyonun puanı bu sezon 50 puanın altında da kalabilir.

Eline gelen fırsatları sert şutlarla auta gönderen Yeniboğaziçi'nde yaşananlar girişte sıraladığım toplumun aynası olan gelişmelere iyi bir örnektir.

Boğazda derinlik

Bu sezon hedef büyülterek 74 yıllık tarihinde ilk kez Birinci Lig'e şampiyonluk parolasıyla giren Yeniboğaziçi 700 bin YTL'ye yaklaşan bütçesiyle gelgitler yaşıyor. Nasıl ki yüksek dozda hormonla ürünlerini yetiştirenler sağlıksız bir gelişmeye yol açıyorsa, Yeniboğaziçi de hazırlıksız aynı yola başvurdu.

Transfer döneminde ciddi yatırımlar yaptı, Mehmet Bolkan'ı göreve getirdi. Araştırmacı, bilimsel çalışan, özverili ancak sıcakkanlı, medyada konuşmaya başladığında frene basmayı bilmeyen, adrenalini yüksek bir teknik adamla çalışmak Yeniboğaziçi gibi camialarda daha da zordur. Nitekim teknik adamlarının kendileri ile ilgili söylemlerinden Yeniboğaziçililer rahatsızlık duydu.

Başkan Doğan Arif'in önemli maddi katkılarına karşılık, yıllardır süregelen camia içinde birimler arasındaki diyalog sorunu aşılamadı. Sorunları çözme yolunda soğukkanlı değil, yöneticiler de teknik heyet de farklı frekanslardan çalarken, köy içinde değişik çözüm yolları aranması futbolcuları olumsuz etkiledi. Birbirleriyle akraba ve yakınlıkları bulunan kişilerin ilişkileri de sorunların çözülmesini geciktirdi.

Devre arası transferler ve kamp yeri konusundaki anlaşmazlıktan dolayı teknik heyetle yolların ayrılması noktasına gelindi, sonunda orta yol bulundu. Birbirini çeken değil iten mıknatıslar misali yöneticilerin büyük kısmı ve kulübün ileri gelenleriyle arası açılan Mehmet Bolkan, büyük tartışmaların yaşandığı Çetinkaya maçı sonrası istifa düşüncesini başkanı ile görüşeceğini açıkladı. 48 saat içinde iki teknik direktör ile ön görüşme yapan yöneticiler parayı vereninin düdüğü çalacağını, pazartesi günü saha içinde eşine az rastlanır, şahit olduğum toplantıda anladılar. Başkanın "Üç haftada kaderimiz belli olur, Mehmet Bolkan'la devam edeceğiz" demesi karşısında yöneticiler farklı düşünmelerine rağmen karşı çıkamadılar.

Sevgi ve saygı ile güven sorunu

Sorunlar hasıraltı edilmeye çalışıldı. Ancak sevgi ve saygı ile güvenin bulunmadığı hiçbir kurumda arzulanan başarının gelemeyeceği göz ardı edildi. Başarı pamuk ipliğine bağlıydı. Saha içindeki toplantı sonrası iki tarafın da yanlış yaptığını zorlama ile bir yere varılamayacağını o platformda ifade ettim. Hamitköy maçı yalancı bahardı, Türk Ocağı ve Küçük Kaymaklı maçlarındaki bireysel hatalar ve son dakika golleri şanssızlık değildir. Konsantre olamayan, yeteri kadar yardımlaşmayan, dışarıdaki sorunların sahaya yansımasının sonucudur.

Mehmet Bolkan, Küçük Kaymaklı maçı öncesi ifade ettiği gibi mağlubiyet durumunda görevinden ayrıldı. Fakat Mehmet Bolkan'ın da bilmediği bu maçın skoru ne olursa olsun yani Yeniboğaziçi galip gelmiş olsaydı da antrenör değişikliği konusunda başkan ve yönetimin kesin kararı vardı.

Futbolumuzdaki sistemde bir arıza var, bu sistemsizlik içinde kısa vadeli çözüm yani antrenör değişikliği bir çıkış yoludur. O suçlu, bu haklı yargılamasına girmeden anlaşamazsanız ayrılırsınız, şartları zorlamadan üç hafta önce olması gereken gelişmeler bu hafta gerçekleşti.

Bir ilginç nokta da üç hafta önce direkten dönen operasyon gerçekleşse Yeniboğaziçi'nin başına Mustafa Borataş gelecekti. Mustafa Borataş, geçtiğimiz hafta GG ile anlaştı, Eralp Şerifoğlu Mormenekşe'den ayrılmak istemedi, GG'den ayrılan Mehmet Ali Özgürgün takımın başına getirildi. Son altı hafta ne mi olur? Burası KKTC ve bahse konu kulüp Yeniboğaziçi. Ve bu ligde olmayacak bir şey yoktur. Fikstür avantajını kullanır ve bu yaşananlardan ders çıkartılırsa Yeniboğaziçi zirvede de yer bulabilir.

   1341 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
13 Ekim 2008, Pazartesi   60 maç yenilmemek...
03 Ekim 2008, Cuma   Şampiyonluğa kim koşar?
16 Eylül 2008, Salı   Hesap kitap devri...
08 Eylül 2008, Pazartesi   Sponsor gerçeği...
18 Ağustos 2008, Pazartesi   Mehter Takımı...
23 Temmuz 2008, Çarşamba   Bir parmak bal ile lig başlar...
02 Temmuz 2008, Çarşamba   Deneme-yanılma yöntemi!
24 Haziran 2008, Salı   Her toplum lâyık olduğu şekilde yönetilir...
16 Haziran 2008, Pazartesi   Seçime beş kala...
26 Mayıs 2008, Pazartesi   Basketbol keyfi...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.4210 1.4310
1 STERLİN 2.4073 2.4252
1 EURO 1.9296 1.9432



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

HAZIRLANIYORUZ...

Ali Baturay

GÜNEYE KAYAN TÜKETİCİNİN DERDİ YALNIZCA Fİ...

Hasan Hastürer

Bu yazıyı aklınızla okuyun, kalbinizle de ...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(43)

Akay Cemal

Yağmur bereketiyle olumsuzluklar giderken....

Ahmet Tolgay

KADINSIZ SİYASET...(1)

Bilbay Eminoğlu

İnsanı ağlarken bile güldüren adam: Mağusa...

Omaç BAŞAT

Önce evimizin içini temizleyelim

Hüseyin EKMEKÇİ

Cevap hakkı...

Dilek ÇETEREİSİ

Kuliste içtiler salonda oy verdiler

Aysu Basri

8-5 İNSAN HAKKI DÜZENİ

Emin AKKOR

Gerçek kabullenmeden çözüm üretilemez

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. İsmail KEMAL

Dünyayı sarsan yedi gün

Oğuz Metiner

Ramazan Bayramınız mübarek olsun sevgili o...

Harid Fedai

Kâvânin (Yasama) Meclisi





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital