Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Gökyüzünde Ay ile Venüs'ün muhteşem buluşması
Öz kızına tecavüz davasında, sanığın ifadesi inandırıcı bulunmadı
Çarşıda "bayram" yok
Mağusa'daki ırza tecavüz davasında yeni tanık
Dalga Pub kundakçılarından biri para,ikisi hapis cezası aldı
Talat ve Hristofyas'a "camdan mumluk"
Trafikte 894 sürücü rapor edildi

YORUMLANANLAR
Avcılar eyleme gidiyor [2]
Taksim Trio, Londra Caz Festivali'nde büyüledi [1]
Gökyüzünde Ay ile Venüs'ün muhteşem buluşması [1]
Çarşıda "bayram" yok [4]
Liste nihayet! [1]
2009 da kurak [1]
Yedikonuk İlkokulu'nda "Kitap Haftası" etkinliği [1]
Hiçbir şeyin değişmediğinin göstergesi [2]
Atılan çöpler hepimizi etkiliyor [1]
Eroğlu, parti meclisini de silme kazandı [2]
Hükümet yazı görmez [5]
Pakistan'dan yatırım girişimi [1]
Hatay [2]
12 yaşında, cinsel ilişkisi cep telefonuna kaydedilip tehdit edilen çocukları tedavi ediyorum [5]
Geri döndü [9]
Gönyeli emaneti geri aldı: 0-2 [1]
KAPARİ CİNSEL GÜCÜ ARTIRIYOR [5]
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR [2]
Çağın vebası AIDS [1]
BKP'den bir heyet Brüksel'e gidiyor [2]



60 maç yenilmemek...

Ogün Genç KAÇMAZ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   13 Ekim 2008, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

   Sezon öncesi zirve adayları arasında gösterilen takımların son durumlarının vitrine çıktığı Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası'nı Gönyeli kazanarak geçtiğimiz sezon penaltılarla Kaymaklı'ya kaybettiği tek kupanın sahibi oldu.

   Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası özel turnuvalar içinde en prestijli ve en iyi organize edilen turnuva olduğundan takımlar daha ciddi hazırlanıyor, daha fazla önem veriyor. Lige bir ışık tutması açısından bizim için de değerlendirme yapma şansı oluyor.

   Gönyeli, K.Kaymaklı karşısındaki tutuk oyunundan sonra daha pozitif bir görünümde idi. Maça daha etkili başlayan, Gönyeli'nin pas trafiğini azaltıp atağa çıkan Cihangir Turan ile öne de geçti. Ancak Gönyeli'nin en büyük özelliği olan oyun disiplini, özgüven ve skorda geri düşülse de maçı çevirebilecek ayaklara sahip olma avantajı bu kupada da ortaya çıktı.

   K.Kaymaklı maçından sonra dün de geriden gelerek istediğini alan kırmızı beyazlılarda oturmuş kadro önemli artıları. Sezon öncesi çalışmalarda saha sorunu nedeni ile bazı eksikleri var, bu telafi edilebilir. Özellikle 20. dakikadan ilk yarı sonuna yükselttikleri tempo, oyuna hükmetmeleri ve oyunu karşı yarı alana yıkmaları geçtiğimiz sezonu hatırlattı, gollerin sinyali verildi. Baskı karşısında Cihangir defansından seken topları Serhan ve Serkan kardeşler golle sonuçlandırdı.

   Cihangir Joseph'i arayacak, çok özellikli ve yanındaki futbolcuların da verimini yükselten bu futbolcusunun bu sezon yokluğu ofansif gücü etkileyecek. Koşan, mücadele eden, oyundan düşmeyen bir takım görüntüsündeki Cihangir yaratıcı futbolcu sıkıntısı yaşıyor. Dün görev yapan yabancı futbolcuları İsmail ile Chibozor takım oyunu ve ikili mücadelelerde iyi ancak bitirici değiller. Özgür ise markajlarda yeterli görünse de Hüseyin Özbaysal ile Nazım ile defansta geniş alanda ağır kalıyor. Bu açıdan orta alan ile defans arasında yardımlaşma sıklaşıyor, takım ileriye hızlı çıkamıyor.

   Fehim Dayı'nın iyi yönetemediği daha doğrusu seminerde üzerinde durulan hakemin otoritesi ve maçı kontrol etmesi gerektiği istemi olmadı, maç hakemi idare etti. Faul, kart ve standardı yakalamada yapılan hatalar penaltı pozisyonlarına da yansıdı. Conteh'e çaldığı ve 3-1'e gelen penaltıya inanmayınca Conteh'i ceza alanında uçurmalarına devam diyerek hatayı hatayla sürdürdü.

   Fırat'ın farkı bire indirmesiyle daha atak oynayan Cihangir'e karşı Gönyeli oyuna hükmetmese de kontra ataklarla net gol pozisyonları yakaladı, kaleci Türkan başarılı idi.

   Gönyeli'de yedek oturan futbolcular ki dün Kemal ile Çağan idi, huzursuzluk çıkarmaz, kadro derinliğini olumlu kullanırsa ligin yine favorisidir. 33 yaşındaki Hüseyin Amcaoğlu ile 35 yaşındaki Tarık'ı hem enerjilerinden hem de liderliklerinden dolayı kutlarım. 36 yaşındaki Ufuk da alkışlanacak mücadele gösterdi. İki sezondur özel ve resmi toplam 60 maçtır Gönyeli yenilmiyor. 

   Şunu söyleyebilirim Gönyeli ve K. Kaymaklı zirve yarışında yine olacaklar, diğer adayların istikrarı ve zirveye ortak olmaları kaliteyi yükseltir ki kimlerin olacağını zaman gösterecek.

   329 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
01 Aralık 2008, Pazartesi   Kaliteleri ve hedefleri farklı...
30 Kasım 2008, Pazar   İstatistikler yalan söylemez...
24 Kasım 2008, Pazartesi   Evinde şahin...
17 Kasım 2008, Pazartesi   Beceriksizlik...
10 Kasım 2008, Pazartesi   Tuzlu kaymak
09 Kasım 2008, Pazar   Tek vuruş yetti...
02 Kasım 2008, Pazar   Yarım saatlik resital...
27 Ekim 2008, Pazartesi   Pozitif düşüncenin sonuçları...
26 Ekim 2008, Pazar   Son saniye busesi...
19 Ekim 2008, Pazar   Maçı isimler değil, takım kazanır...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.5847 1.5958
1 STERLİN 2.3879 2.4057
1 EURO 2.0038 2.0179



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

YURT SEVGİSİ

Ali Baturay

BOZULDUK... ÇOK BOZULDUK

Hasan Hastürer

Partiler gücü oranında zarar da verir...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(53)...

Akay Cemal

Dubai'den mesaj var: Oradaki Türklere ...

Ahmet Tolgay

Devlet ve belediye malı, deniz mi?...

Bilbay Eminoğlu

Bu adaletsizlik, daha ne kadar sürecek?...

Omaç BAŞAT

Lige merhaba

Hüseyin EKMEKÇİ

Gidişat nereye?

Dilek ÇETEREİSİ

Meclisten Notlar (25/11/08)

Aysu Basri

AYTUĞ ÖLDÜ!

Emin AKKOR

Karşı duruşun sebebi, güvensizlik

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. İsmail KEMAL

Terör, Tac Mahal, Hindistan

Oğuz Metiner

Hac ve kurbanın mahiyeti

Harid Fedai

Sefâlet!





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital