Fileleftheros'tan Möller'in açıklamalarına yanıt "Prosedür meselesi artık dikendir"
Rum Fileleftheros gazetesi "Möller Teşviklerinin Görünmeyen Tarafı -Prosedür Meselesi Artık Dikenlidir ve Esasla Özdeştir" başlığıyla yansıttığı Pamris Potamidis imzalı analiz yazısında özetle şunları kaydetti:
   Pazartesi 02:28
   11 Şubat 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder     Paylaş Share/Bookmark

"BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs'taki Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Michael Möller Perşembe günkü konuşmasında BM'nin Kıbrıs sorunundaki niyetleriyle ilgili bir netleştirme de olan bazı teşviklerde bulundu.

Möller, seçimlerden sonra yeni çabaya, yeni inisiyatife veya yeni hareketliliğe ilişkin bilgilere atıfta bulunarak 'BM bir süredir Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif ilan etmek yerine iki tarafın çözüm yönündeki müzakerelerin yeniden başlaması yönündeki iyi niyetli çabalarını destekleyeceğini açıkladı' dedi. Yani; prosedürün iki tarafın inisiyatifi ve anlaşmasıyla başlamasını bekleyecek, Bu (çaba) üstlenildikten sonra BM destek verecek.

Zorluklar burada başlıyor. 'Zorluklara' atıfta bulunuyoruz çünkü bu durumda prosedür meselesi artık dikenli olmakla kalmıyor, daha çok; sorunun özüyle özdeş olması muhtemeldir. Şu anda, 19 aydan beridir bazı prosedürlerde ilerleme olmamasının tek sebebi Türk tarafının BM himayesi altında kabul ettiği ve Sayın Talat'ın imzasını taşıyan prosedürün aktifleştirilmesine rıza göstermemesi olduğu herkesin malumudur.

Kıbrıs Türk tarafının Ankara'nın direktifiyle, buna ilişkin gerçekleri çarpıtmasının nedeni; somut prosedür içerisinde ve Kıbrıs sorununun bütün temel yönlerinin görüşülmesiyle soruna kapsamlı bir çözüm bulunması zemininin ortaya çıkacak olmasıdır. Yani, bu prosedür ile Annan planından kurtulma ve çözüm arayışlarının somut önerilerinin içinde hareket edeceği temel parametrelerin yeniden belirlenmesi"

Diğer İç Haberler haberleri
07 Şubat 2012, Salı   10:06   Kanseri yendi, trafiğe yenildi
07 Şubat 2012, Salı   10:04   Böyle mi olacaktı
07 Şubat 2012, Salı   09:53   Şeyh Nazım ağır hasta
07 Şubat 2012, Salı   09:51   Doktor ihbar etti
07 Şubat 2012, Salı   09:50   Efe’nin omuzu çıktı
07 Şubat 2012, Salı   09:48   Sevgiyle uğurlandılar
07 Şubat 2012, Salı   09:45   Hizmetleri anlatıldı
07 Şubat 2012, Salı   09:35   Hangisi doğru?
07 Şubat 2012, Salı   09:23   Çok önemli konuk
07 Şubat 2012, Salı   09:22   Dostluk adına
   1337 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder     Paylaş Share/Bookmark