Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Nev başkenti "Alev Alev" yaktı
Gazimağusa'da bu akşam Bonnie Tyler var
Futbolda alınan sonuçlar ve günün programı
Futbolcular istediğini aldı
Hasan Olgu ve Fırat Yalova'da

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

Kıbrıs Barış Platformu'ndan Liderlere çağrı
Kıbrıs Barış Platformu, toplum liderlerine, ayrılıklarını açıkça ortaya koymaya ve Kıbrıs sorununun çözümüne engel gördükleri konuları yüksek sesle dillendirerek çözüm için çaba harcamaya çağırdı
   Cumartesi 17:31
   17 Mayıs 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Kıbrıs Barış Platformu, toplum liderlerini, ayrılıklarını açıkça ortaya koymaya ve Kıbrıs sorununun çözümüne engel gördükleri konuları yüksek sesle dillendirerek çözüm için çaba harcamaya çağırdı.

Kıbrıs Barış Platformu dün düzenlediği basın toplantısında, liderlerden, çalışma gruplarını aralarındaki uçurumları daraltacak çalışmalar üretmeye yönlendirmek için, harekete geçmelerini de istedi.

TDP, BK, YKP ve KTÖS, KTOEÖS, Çağ-Sen, Tıp-İş, Kıb-Yay, Güç-Sen ile İskele Yurttaş İnsiyatifi'nin oluşturduğu Kıbrıs Barış Platformu, bu sabah KTÖS lokalinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, "Kıbrıs Barış Platformu'ndan iki toplum liderine çağrı: Açık konuşun ve şeffaf olun" başlıklı yazılı açıklamayı, platformun dönem sözcüsü Halil Paşa okudu.

KTOEÖS'e destek

Basın toplantısında Paşa, öncelikle, KTOEÖS'ün LAÜ'deki grevinde önceki gün yaşanan olayları kınayarak sendikaya destek belirtti. Paşa, "Üniversitedeki sendikalaşma hareketini de destekliyoruz" dedi.

Liderlere çağrı

Kıbrıs Barış Platformu'nun, "Kıbrıs adasında gelecek yaşamı birlikte paylaşacak olanların Kıbrıslılar olacağı, dolayısıyla gelecekleri hakkında karar vermesi gerekenlerin de Kıbrıslılar olması gerektiği" düşüncesinde olduğunu ifade eden Paşa, "Bu nedenle yapılacak anlaşmanın da Kıbrıslı bir anlaşma olması gerektiğini" savundu.

Paşa, "Kıbrıslı bir anlaşma, gücünü ve yetkisini kendi toplumlarından alan iki siyasi liderin, her şeyden önce hem birbirlerine, hem de kendi toplumlarına karşı açık ve şeffaf olmalarını gerekli kılar" dedi.

Rum tarafındaki lider değişikliğiyle her iki toplumda da çözüm umutlarının yeniden arttığı ve anlaşma yönünde olumlu bir havanın esmesine neden olduğunu belirten Paşa, " Her iki toplumda var olan çözüm heyecanı ve isteği, ne yazık ki şu ana kadar iki liderin siyasi demeçlerine yansımış değildir" şeklinde konuştu.

Her iki tarafın da sadece açık sözlü ve iyi niyetli olmalarının bile çözüm yolunda önemli bir adım olacağını söyleyen Paşa, liderlerin, tarafların hassasiyetlerini bilerek ve bunları göz önünde bulundurarak açıklama yapmalarının sorunun çözümünde önemli ilerlemeyi de beraberinde getireceğini savundu.

Paşa, liderlerin sözcülerinin de açıklamalarını, "süreci baltalama doğrultusunda değil, süreci olumlu yönlendirme doğrultusunda" yapmaları gerektiğini kaydetti.

"Taraflar arasında görüş ayrılıklarının ayyuka çıktığı da bilinen bir gerçektir" diyen Paşa, buna rağmen liderlerin bunu kamuoyuyla paylaşmamasının, "yeni bir çözümsüzlüğün sinyalini verdiği" görüşünü ileri sürdü.

Paşa: Çalışma gruplarındaki

belirsizlik ortadan kaldırılmalı

Paşa, çalışma gruplarındaki "belirsizliğin" ortadan kaldırılmasını da istediği açılamada, "bir taraf sadece tespit yapacağını savunurken diğer tarafın etkin bir müzakere öngördüğünü" belirtti ve "Bu gruplardan, çözüme hizmet edecek ciddi ve derinliğine çalışmalar üretmelerini talep eder, bunun için de iki lideri çalışma gruplarından bunu talep etmeye davet ederiz" dedi.

Paşa liderlere şu çağrıyı yaptı:

"Kıbrıs Barış Platformu olarak liderlerin ayrılıklarını açıkça ortaya koymalarını ve her iki lideri Kıbrıs sorununun çözümüne engel gördükleri konuları yüksek sesle dillendirmeye ve çözüm için çaba harcamaya, bu amaçla çalışma gruplarını aralarındaki uçurumları daraltacak çalışmalar üretmeye yönlendirmek için, bir an önce harekete geçmeye çağırırız.

Ancak Kıbrıslıların çıkarına olan ve gücünü de Kıbrıslılardan alacak bir anlaşmanın kalıcı olacağını anımsatır, liderlerin, Kıbrıslılara açık konuşmalarını bir kez daha talep eder, kendilerini Kıbrıs insanına karşı şeffaf bir diplomasi izlemeye davet ederiz."

Diğer İç Haberler haberleri
06 Temmuz 2008, Pazar   09:31   İpotek kıskacı
06 Temmuz 2008, Pazar   09:23   Orgeneraller tutuklandı
06 Temmuz 2008, Pazar   09:21   Havayollarında grev paniği
06 Temmuz 2008, Pazar   09:20   HP'yi ve 13. maaşı kaldırmayı siz önerdiniz
06 Temmuz 2008, Pazar   09:16   Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği topluluğundan Yeşilçam şarkıları konseri
06 Temmuz 2008, Pazar   09:15   Biyoyakıt fosil yakıta göre daha ekonomik
06 Temmuz 2008, Pazar   09:12   Kıbrıs'ın geçmişiyle ilgili gerçekler ortaya çıkarılmalı
06 Temmuz 2008, Pazar   09:12   Kalyoncu: EDEK'in tüm itirazlarına rağmen istişari üyeliğe kabul edildik
06 Temmuz 2008, Pazar   09:06   KTAMS: Kapsamlı görüşmeler daha fazla ertelenmemeli
06 Temmuz 2008, Pazar   09:05   Müzakerelerin başlaması yönündeki adımları destekliyoruz
   179 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.2301 1.2388
1 STERLİN 2.4374 2.4555
1 EURO 1.9314 1.9407



YAZARLAR : .

Süleyman Ergüçlü

Her yolun bir sonu vardır

Başaran Düzgün

NÜFUS, ÇEVRE VE BİR HOŞGELDİN

Ali Baturay

HÜKÜMET, EŞEL-MOBİLLE OYNAYARAK KENDİ KUYU...

Hasan Hastürer

Denizden para değil cesaret kazandım...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(23)...

Akay Cemal

Kissinger'den Denktaş'a tavsiye: E...

Ahmet Tolgay

Laforizmalar

Bilbay Eminoğlu

"Ama dibelik ya beleşe verecek gızımı ...

Necdet Ergün

Ekonomide "kapasiteler ve kârlar" ...

Dilek ÇETEREİSİ

"2 tel saçım da çıktı"

Uzm. Mine Çağlar

Güneş ışınlarının insan sağlığı üzerindeki...

Dr. Umut Altunç

Kıbrıs Güneşi, Ultraviyöle ve Bebekler

Aysu Basri

AYRILIRKEN DE SEVEBİLMEK

Sevilay SADIKOĞLU

Çocuğuma okul arıyorum...

Mustafa BESİM

LOKMACI: KALİTELİ HİZMET VE UYGUN FİYAT

Türem Delikurt

Multipl Skleroz

Dr. İsmail KEMAL

G-8 zirvesi

Emin AKKOR

Uzman raporuna kulak tıkayan hükümet, halk...

Oğuz Metiner

Mübarek Üç Aylar

Ali Özçil

Yazın sevilen meyvesi kiraz

Bedia BALSES

KIBRIS TÜRK MÜZİK İŞÇİLERİ

Beste SAKALLI

II. Uluslararası Şiir Buluşması

Psikolog Ayla Kahraman

Psikososyal istismar

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

Cildi koruyan gıdalar

Osman Ertuğ

Meselenin özü

Bener HAKERİ

Şairler, ah bu şairler!

Ata ATUN

KALİTELİ İNSAN AYRICALIĞI

Mehmet RATİP

Tahtası eksik bir ülke ve "su tahtası&...

Dr. Orhan Aydeniz

Kuraklık felaketi ve çözüm yolları

Harid Fedai

Halayık - Kapu Cinâyeti

Cumhur DELİCEIRMAK

BOP TARAFI





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital