|
Sevgi YALMAN
Alınan tüm önlemler, mahkemelerce verilen hapislik ve para cezaları ne yazık ki etkili olamıyor. Ülkemizde meydana gelen trafik kazaları gün geçtikçe artıyor.
Gazimağusa bölgesinde önceki gün ve gece meydana gelen 5 ayrı trafik kazasında aralarında biri 3 yaşındaki çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı. Kazaya methaldar olan araçlarda büyük maddi hasar oluştu.
Trafik kazaları özellikle trafiğin yoğun olduğu Gazimağusa-Salamis anayolu ile Güvercinlik köyünde yoğunlaştı. Polis, bir kazadan diğerine koşarken ambulanslar da gün ve gece boyunca hastanelere yaralı taşıdı.
Meydana gelen ciddi kazalarda şans eseri can kaybı olmazken Fadıl Tırtar (27), Fatma Erdem, Halit Sarp (20), Erhan Cengiz (20) ve Çağdaş Biten (3) hafif şekilde yaralanarak hastane ve özel kliniklere taşındılar.
5 kaza 5 yaralı
İlk kaza Güvercinlik yol kavşağında saat 17.45'te meydana geldi. Rahim Kösece yönetimindeki DP 921 plakalı aracıyla Ten Ten Fabrikası yakınlarındaki tali yoldan Gazimağusa-Lefkoşa ana yoluna durmadan çıkması ve bu sırada anayolda seyreden Hüseyin Mertkal (43) yönetimindeki FA 507 plakalı aracın önünü kapatarak çarpması sonucu oldu. Yaralananın olmadığı kazada, her iki araçta toplam 16 bin YTL'lik hasar oluştu.
İkinci kaza Güvercinlik köyünde saat 18.30 sıralarında meydana geldi.
Mehmet Yazıcı yönetimindeki BK 117 plakalı araç, köy içerisinde seyrederken, durmadan ana yola çıkınca Mehmet Biten yönetimindeki AD 409 plakalı traktöre çarptı. Bu kazada traktörün arkasına bağlı demir kasada seyahat eden 3 yaşındaki Çağdaş Biten hafif şekilde yaralanarak Gazimağusa Hastanesi'ne kaldırıldı.
Gazimağusa'da Etiler Sokakta saat 19.30 sıralarında meydana gelen üçüncü kaza ilginçti. Haydar Erdem, 63 HE 700 plakalı motosikleti ile seyir halinde iken motosikletin arkasında oturan kız kardeşi Fatma Erdem ellerini bırakınca motosikletten düştü ve yaralandı.
Gazimağusa-Salamis anayolundaki kazalar
Gazimağusa-Salamis anayolu üzerinde 3 kişinin yaralanmasına ve birçok aracın hurdaya dönmesine neden olan 2 ayrı kaza ise hemen hemen ayni saatlerde meydana geldi.
Saat 01.00 sıralarında, Osman Sarı yönetimindeki 25 AZ 769 plakalı araç, Gazimağusa'dan Salamis istikametine doğru giderken önündeki aracı geçmeye çalıştı ancak karşıdan araba geldiğini görüp sola geçerken Fadıl Tırtar (27) yönetimindeki FK 674 plakalı aracın sağ tekerleğine çarptı. Çarpma sonucu direksiyon hakimiyeti kaybedilen FK 674 plakalı araç, Hasan Yalman'a ait evin cephe duvarını yıktı ve evin önündeki yine Hasan Yalman'a ait park halinde bulunan CS 810 plakalı araç ile DR 253 plakalı Nisan marka van araca çarptıktan sonra bir takla atarak yol içine düştü. 25 AZ 769 plakalı araç ise bir süre gittikten sonra Gazimağusa Hastanesi'nin duvarına çarptı ve yol kenarındaki hendeğe düştü.
Kaza sonrasında FK 674 plakalı aracın sürücüsü Fadıl Tırtar yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Gazimağusa-Salamis anayolundaki ikinci kaza ise Barış Gücü kampı karşısında meydana geldi.
Bu kazada Halit Sarp (20) yönetimindeki JP 583 plakalı araç, Salamis'ten Gazimağusa'ya doğru giderken direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yolun solunda park halinde bulunan Mutluyakalı Abdurrahman Abiç (28) tarafında park edilmiş TEB 789 plakalı araca arkadan vurdu. Duramayıp yolun sağına geçen JP 583 plakalı araç, bu kez karşı yönden gelmekte olan Erhan Cengiz (20) yönetimindeki BZ 364 plakalı araca çarptı. JP 583 plakalı aracın sürücüsü Halit Sarp ile BZ 364 plakalı aracın sürücüsü Erhan Cengiz aldıkları yaralar nedeniyle hastanede müşahede altına alındı.
Kazalarda yaralanan 5 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. |