Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Genç kızlar, uyuşturucu sokmaya çalıştı
TC Büyükelçiliği'nden "bilgi notu":Kur'an kursları, TC Başbakanlık
Hırsızlar her yerde
Genelkurmay'da Kıbrıs hassasiyeti
Garantörlükten vazgeçilemez
Uyuşturucu zanlıları, yargılanıncaya kadar Merkezi Cezaevi'ne gönderildi
Celal: Halklar, liderlere büyük destek vermeli
Otellerden yıldız çıkartması
MTG'nin 4'üncü yabancısı Friday
Orhan Günşiray yaşama veda etti
Girne'de Global Deejays zamanı
Aziz ve Süleyman Denizli'ye imza attı
Hamitköy Fırat ile sözleşme imzaladı
Tan'la "Neler neler" yaşanacak
Akkuş Çanakkale'de yarışıyor
Şenlikler sona erdi

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

Tam bir insanlık dramı
İkisi çocuk 21 Iraklı mülteci dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede, birisi kucağında uyuyan, diğeri eteklerini çekiştiren iki çocuğuyla mahkemeye gelen Iraklı kadın yürekleri dağladı
   Salı 09:40
   22 Temmuz 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

ÇOCUKLAR İLE ANNEDEN ÜRKEK VE ÇARESİZ BAKIŞLAR... Kimisi ülkelerindeki savaştan kaçmak, kimisi de ailelerine daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla umut yolculuğuna çıkan 2'si çocuk 21 Iraklı mülteci ve bu kişilere yardımcı olan 3 KKTC'li genç, dün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak, aleyhlerine 3'er gün tutukluluk emri alındı... İki çocuğuyla mahkemeye gelen Iraklı kadın ve çocuklarının ürkek ve çaresiz bakışları tam bir insanlık dramı görüntüsüydü

 

 

Sedef BOŞNAK

   Alınan tüm önlemlere verilen cezalara rağmen, bazı kişilerin, para karşılığında KKTC'ye yasa dışı yollardan mülteci sokmasına bir türlü engel olunamıyor.

   Savaş ve yoksulluğun yarattığı yaşam mücadelesinde, ailelerine iyi bir gelecek sağlamak amacıyla çoğu kez insan tacirlerinin ağına yakalanan kaçak göçmenler arasında bu kez iki çocuklu Iraklı bir aile de vardı.

   Kimi ülkelerindeki savaş ortamından, kimisi de yaşadığı ekonomik sıkıntıdan kurtulup ailesine daha iyi bir yaşam imkânı sağlayabilmek için, her şeyi göze alarak canları pahasına çoluk çocuklarıyla umut yolculuğuna çıkan ve yolculukları Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde son bulan Iraklı ve Suriyeli kaçak göçmenler, görenlerin yüreklerini sızlattı.

   Aralarında 5 kişilik Iraklı ailenin 2 ve 3 yaşlarında iki erkek çocuğu da bulunan 21 kaçak göçmen ile bu kişilere yardımcı olan 3 genç, dün sabah, Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Bertan Özerdağ'ın, huzuruna çıkartılarak, aleyhlerine 3'er gün tutukluluk emri alındı.

   Birisi kucağında uyuyan, diğeri eteklerini çekiştiren iki çocuğuyla mahkemeye gelen Iraklı kadın yürekleri dağladı. Iraklı kadın ve çocuklarının ürkek ve çaresiz bakışları tam bir insanlık dramı görüntüsüydü.

   Kaçarken yeterli sağlık malzemesi ve giyecek alamayan iki çocuklu aileye gazeteciler aralarında para toplayarak giysi ve malzeme aldı. 

   Henüz kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerin, Iraklıları bin YTL, Suriyelileri de 2 bin 300'er dolar karşılığında, yasa dışı yollardan, Mersin'den bir tekneyle Kuzey Kıbrıs'a, buradan da Güney Kıbrıs'a sokmak istediği öğrenildi.

   Kaçak göçmenler ve mültecilere yardımcı olan Hüseyin Kıstı (22), Metin Kıray (25) ve Ali Tumbul (23), Kumyalı köyünün güney sahilinde, önceki gün saat 03.00 sıralarında tespit edildi.

 

Önceki gün saat 03.00'da yakalandılar

 

   İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler, meseleyle ilgili iki tanık çağırdı. İlk tanık Halil Bedvan, Arapçadan Türkçeye Türkçeden Arapçaya doğru çeviri yapacağına dair yeminli şahadet verdi.

   İkinci tanık olan ve Savcı Ahmet Özlemler'in sorularını yanıtlayan Karpaz Polis Müdürlüğü'nde görevli ve meselenin tahkikat sorumlusu polis memuru Şerif Avcil, kaçak göçmenleri, 20 Temmuz 2008 tarihinde, saat 03.00 sıralarında, Kumyalı köyünün güney sahilinden onaylanmış liman olmayan bir yerden, ülkeye giriş yaptıkları bir sırada tespit ettiklerini söyledi.

   Şerif Avcil, zanlı Hüseyin Kıstı'yı olay yerinde suçüstü yakaladıklarını belirterek, Kıstı'dan alınan ifadede Metin Kıray ve Ali Tumbul'u da gözaltına aldıklarını kaydetti.

   Metin Kıray ve Ali Tumbul isimli zanlıların, Hüseyin Kıstı'ya yardımcı olarak mültecileri, yasa dışı yollardan kişi başı 300 dolar karşılığında, Güney Kıbrıs'a götüreceklerini kaydeden tahkikat sorumlusu Şerif Avcil, söz konusu zanlıların tasarruflarında 60 litre de mazot bulup emare aldığını belirtti.

   Hüseyin Kıstı'nın polise gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini dile getiren tahkikat sorumlusu Avcil, mültecileri getiren teknenin, yön belirleyici GPRS cihazının ve halen aranmakta olan 2 kaçak göçmenin bulunduğuna dikkat çekerek, soruşturmasını salimen yürütebilmek için mahkemeden her zanlı aleyhine 3'er gün tutukluluk talep etti.

 

Cahillik ettik, pişmanız

 

   Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Bertan Özerdağ'ın, karar öncesi, "Hüseyin Kıstı, Metin Kıray ve Ali Tumbul'a söylemek istedikleri bir şey var mı?" sorusu üzerine, 3 zanlı konuştu.

   Hüseyin Kıstı isimli zanlı, TC'den kendisini, Halit Tepe ve Hacı isimli iki kişinin aradığını, Hacı'yı tanımadığını, istediklerini yapmaması halinde ailesine zarar vereceği tehdidinde bulunduklarını ve korktuğu için bu suçu işlediğini belirterek, mahkemeden özür diledi.

   Metin Kıray ise ilk ve son kez böyle bir suça karıştığını, pişman olarak yarı yoldan geri döndüğünü belirtirken, Ali Tumbul da cahillik ettiğini, üzgün olduğunu ve mahkemeden özür dilediğini söyledi.

 

Mahkeme huzurunda bir kez

daha insanlık dramı yaşanıyor

  

   Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Bertan Özerdağ, mahkeme huzurunda bir kez daha insanlık dramı yaşandığını belirterek, yakalanan mülteci grubun içerisinde 2 küçük çocuğun da bulunduğuna dikkat çekti.

   Yargıç Bertan Özerdağ, ülkeye gelen kaçak göçmenlerin, hemen hemen tümünün yasa dışı yollardan deniz yolu ile ülkeye giriş yaptığına işaret ederek, denizlerde daha etkin denetim yapılması ve bu yolun engellenmesi gerektiğini söyledi.

   Yaşanan insanlık dramının KKTC ile ilişkilendirilmeye çalışıldığına da değinen yargıç Bertan Özerdağ, "Mültecilere yardımcı olanlar KKTC vatandaşıdır. TC ile bağlantıları olduğunu söylediler. Tüm bunların araştırılması gerekir" dedi ve zanlıların poliste 3'er gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer İç Haberler haberleri
29 Ağustos 2008, Cuma   08:30   Garantörlükten vazgeçilemez
29 Ağustos 2008, Cuma   08:29   Genelkurmay'da Kıbrıs hassasiyeti
29 Ağustos 2008, Cuma   08:27   Celal: Halklar, liderlere büyük destek vermeli
29 Ağustos 2008, Cuma   08:25   TC Büyükelçiliği'nden "bilgi notu":Kur'an kursları, TC Başbakanlık
29 Ağustos 2008, Cuma   08:21   Genç kızlar, uyuşturucu sokmaya çalıştı
29 Ağustos 2008, Cuma   08:19   Uyuşturucu zanlıları, yargılanıncaya kadar Merkezi Cezaevi'ne gönderildi
29 Ağustos 2008, Cuma   08:18   Hırsızlar her yerde
29 Ağustos 2008, Cuma   08:17   3 ayda birçok yeri soydular
29 Ağustos 2008, Cuma   08:16   Elektrikte "indirim" değil "bindirim" var
29 Ağustos 2008, Cuma   08:16   Zimmetine para geçirdi, 1 yıl hapis yatacak
   603 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.1810 1.1893
1 STERLİN 2.1676 2.1837
1 EURO 1.7442 1.7564



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

VAMIK HOCA'DAN YANIT (BİR BİLİM İNSANI...

Ali Baturay

HÜKÜMET, EŞEL-MOBİLLE OYNAYARAK KENDİ KUYU...

Hasan Hastürer

Hatice'ye değil neticeye bakınız...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar(37)...

Akay Cemal

Güney Osetya ve Abhazya gölgesinde yapılan...

Ahmet Tolgay

OKUYUCUDAN: PİLE VE ACI GERÇEKLER...

Bilbay Eminoğlu

Bu hesabın içinden çıkabilene aşkolsun!

Necdet Ergün

ASGARİ ÜCRET'te ZOR AMA YANLIŞ TERCİH

Dilek ÇETEREİSİ

"2 tel saçım da çıktı"

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. Umut Altunç

Lap Top Bilgisayarlar Kısırlık Yapar Mı?

Aysu Basri

ÇÖZÜM OLACAĞINA İNANMAYANLAR NASIL ÇÖZÜM Y...

Sevilay SADIKOĞLU

İstanbul ve Karaköy Güllüoğlu baklavaları....

Mustafa BESİM

KKTC ÜNİVERSİTELERİ İMAJI

Türem Delikurt

Tüp Bebek Yöntemi: 30 yıllık bir geçmiş ve...

Dr. İsmail KEMAL

Soğuk Savaş mı?

Emin AKKOR

Zayıf halka bulunup, çekiliyor

Oğuz Metiner

Ramazan-ı Şerif'i karşılarken

Bedia BALSES

YİNE BU YIL ADA SENSİZ

Beste SAKALLI

BELKİ ATILIR DİYE AYRILIK İÇİNDEN...

Psikolog Ayla Kahraman

"AYNA AYNA, SÖYLE BANA KUSURUM NEREDE&...

Naile SOYEL (GIDA MÜHENDİSİ)

ENERJİ İÇECEKLERİ

Bener HAKERİ

Sere serpe

Mehmet RATİP

Bir cinayetin yıldönümü

Dr. Orhan Aydeniz

Ülkemizin asayiş sorunu

Harid Fedai

(Çörçhil'in Kabulleri)

Cumhur DELİCEIRMAK

ÇOCUKLARIN SAATİ YA DA TABULA RASA





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital