Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Skandalda ikinci perde
Önce araca sonra demir kapıya vurdu
İki çocuğuyla sokağa atıldı
Ayri, Girne'de başka kızları da telefonla arayıp rahatsız etti
Avcılardan ağaç katliamı
Bizim Parti, ÖRP'ye katıldı
Tam uyum

YORUMLANANLAR
Okan Ersan, Almanları büyüledi [1]
Bizim Parti, ÖRP'ye katıldı [1]
Skandalda ikinci perde [16]
Avcılardan ağaç katliamı [2]
Tolga'dan bateri şov [1]
Tek suçlu olarak okul idarelerinin gösterilmesi doğru değil [1]
Sevgilisinin boğazını kesti, 6 yıl hapse gitti [2]
Yüz yüze çarpışıp,kaldırıma çıktılar [1]
13. maaş devam edecek, ikramiyelerden vergi yok [4]
Defalarca takla attı, sürücü hafif yaralandı [3]
AİHM'de kayıplar davası görüşüldü [1]
Gece kulübünden kadınları baba yollamış [33]
Gazimağusa'da uyuşturucu operasyonu: 6'sı öğrenci 7 tutuklu [4]
Rusya Rum'a teslim [1]
Yusuf Erol, bugün toprağa verilecek [5]
Lefkoşa'da bıçaklı kavga [1]
Kim olursa olsun, izinsiz inşaatları mühürleyeceğiz [1]
"Bally" belası [1]
Yusuf Erol kurtarılamadı [1]
Girne'de uyuşturucu operasyonu [1]



Umut ve inançla başlıyorlar
İki lider buluştu, kapsamlı görüşmeler 11 Eylül'de başlıyor. Hristofyas, ilk kez "bu yılsonuna kadar çözümden" bahsetti. Talat, olumlu mesajlar verdi
   Perşembe 09:02
   4 Eylül 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

11 EYLÜL GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEMİ; YÖNETİM VE YETKİ PAYLAŞIMI... Cumhurbaşkanı Talat ile Rum toplumu lideri Hristofyas, Kıbrıs'ta kapsamlı müzakerelerin prosedürünü belirlemek amacıyla dün BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer huzurunda bir araya geldi. Kıbrıs sorununun bu yıl çözümlenmesi için her türlü çabayı göstereceklerini vurgulayan iki lider, görüşmede, esas müzakerelere 11 Eylül'de başlanmasını kararlaştırdı. 11 Eylül görüşmesinin gündeminde "yönetim ve güç paylaşımı" konuları yer alacak

BAN: BM BU TARİHİ ADIMDA İKİ TARAFI DA DESTEKLER VE CESARETLENDİRİR...

BM Genel Sekreteri Ban, Downer tarafından okunan mesajında, BM'nin bu tarihi adımı atarlarken iki tarafı da bir anlaşmaya vararak, tüm Kıbrıslıların çıkarına adayı yeniden birleştirmesi için desteklediğini ve cesaretlendirdiğini vurguladı. Ban ayrıca liderleri, amaçlarında gösterdikleri ciddiyet, uzlaşma duyguları ve barış sürecini başarılı bir sonuca ulaştırma yönündeki taahhütlerinden dolayı övdü

DOWNER: KIBRIS İÇİN TARİHİ BİR GÜN... BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer, resmi müzakerelerin başladığı dünün Kıbrıs için tarihi ve çok önemli bir gün olduğuna işaret ederek, BM'nin burada bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi. Downer, iki liderin birbirine karşı sergilediği iyi niyetten çok etkilendiğini kaydetti

LİDERLERDEN ÜMİT VERİCİ MESAJLAR... Rum Lider Hristofyas, Kıbrıs sorununa bu yıl bir çözüm bulmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurgularken, Cumhurbaşkanı Talat ise Kıbrıs Türk tarafının çözümden yana olduğunu ve Ankara'nın da bunu desteklediğini belirterek, "kapsamlı çözüm anlaşmasını en kısa sürede tamamlamada kararlıyız ve umarım dostum Dimitris'in söylediği gibi en kısa sürede ve umarım bu yıl" dedi

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum toplumu lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs'ta kapsamlı müzakerelerin prosedürünü belirlemek amacıyla dün BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer huzurunda Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya gelerek, Kıbrıs sorunun bu yıl çözümlenmesi için her türlü çabayı göstereceklerini vurguladılar.

İki lider, dünkü görüşmede, esas müzakerelere 11 Eylül'de başlanmasını kararlaştırdı. 11 Eylül görüşmesinin gündeminde "yönetim ve güç paylaşımı" konuları yer alacak.

İki lider, dün saat 10.00'da BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Taye-Brooke Zerihoun'un ara bölgedeki ikametgâhında BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer huzurunda bir araya geldi. Görüşmede iki lidere, temsilcileri Özdil Nami ile Yorgos Yakovu eşlik etti.

2 saatlik görüşmenin ardından ortak açıklamayı yapan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer, bundan sonraki görüşmenin 11 Eylül Perşembe günü yapılacağını belirterek, prosedürün belirlenmesinin ardından müzakerelere yönetim ve yetki paylaşımı konularıyla başlanacağını ifade etti.

Downer'in ardından iki lider soruları yanıtladı. Görüşme sonrasında medyaya neşeli görüntü veren Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas açıklamalarında sorunun en kısa zamanda çözümünü hedeflediklerini vurguladılar.

Kıbrıs Rum toplumu lideri Dimitris Hristofyas, bu yıl bir çözüm bulunması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Talat ise, sorunun yılsonundan önce çözümlenmesi yönündeki temennisini dile getirdi.

Soruların ardından tekrar sözü alan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer, BM Genel Sekreteri'nin görüşmelerin başlamasına ilişkin mesajını okuyarak basın toplantısını sona erdirdi.

Downer: İki liderin birbirine karşı

sergilediği iyi niyetten çok etkilendim

Downer açıklamasında, resmi müzakerelerin başladığı dünün Kıbrıs için tarihi ve çok önemli bir gün olduğuna işaret ederek, BM'nin burada bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi. Downer, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasının dünyadaki sorunlu bölgeler için bir ilham kaynağı olacağını da ifade etti.

Alexander Downer, iki liderin birbirine karşı sergilediği iyi niyetten çok etkilendiğini de kaydetti.

Görüşmelerin bir sonraki turunun 11 Eylül'de gerçekleşeceğini söyleyen Downer, müzakerelerde ilk olarak "yönetim ve güç paylaşımı"nın ele alınacağını belirtti.

Hristofyas: Sınırların kalkması

için ortak çaba harcamamız lazım

Rum Lider Hristofyas, gazetecilerin Kıbrıs sorununa bu yıl bir çözüm bulunup bulunamayacağıyla ilgili bir sorusuna, "Bu hedefimizi başarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. Ancak, Hristofyas, çözümün bu yıl olmasını garanti edemeyeceğini de ifade etti.

"Talat'ın size sürprizi ne oldu?" sorusuna, "Sürpriz yoktu. Talat, her zamanki Talat'tı" yanıtını verdi.

Hristofyas, sınırların ne zaman kaldırılacağı yönündeki soruyu yanıtında "En kısa sürede. Ne ben, ne de Talat, yarın ya da ertesi gün bunun olacağını garantileyebiliriz ancak bu ortak bir arzudur ve Kıbrıs ve Kıbrıslılar için bu yüce hedefi başarmak için ortak çaba göstermeliyiz" dedi.

Talat: Biz çözümden yanayız,

Ankara da bizi destekliyor

Cumhurbaşkanı Talat ise Ankara'nın müzakerelere etkisiyle ilgili soruya verdiği yanıtta, Ankara'nın çözümü desteklediğini ve bu nedenle 4 yıllık çıkmazın ardından yeniden müzakerelere başlandığını söyledi. Talat, "Biz çözümden yanayız. Ankara da bizi destekliyor. Kapsamlı çözüm anlaşmasını en kısa sürede tamamlamada kararlıyız ve umarım dostum Dimitris'in söylediği gibi en kısa sürede ve umarım bu yıl" şeklinde konuştu.

Talat, bir başka soru üzerine, temsilcilerin Yeşilırmak kapısının açılışıyla ilgili tartışma ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Talat, dünkü görüşmenin gündeminin tam teşekküllü müzakereler olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Talat, Ankara'nın Türk ordusunun tamamıyla geri çekilmesini destekleyip, desteklemeyeceğine ilişkin bir soruyu yanıtında, "Ankara çözümü destekliyor. Endişe etmeyin" dedi.

Ban'dan liderlere güçlü destek

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon, müzakerelerin açılışına bir mesaj göndererek BM'nin bu tarihi adımı atarlarken iki tarafı da bir anlaşmaya vararak, tüm Kıbrıslıların çıkarı için adayı yeniden birleştirmesi konusunda desteklediğini ve cesaretlendirdiğini vurguladı.

Ban, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından okunan mesajda, liderleri amaçlarına gösterdikleri ciddiyet, uzlaşma duyguları ve barış sürecini başarılı bir sonuca ulaştırma yönündeki taahhütlerinden dolayı övdü.

İki lideri de Kıbrıs'ta kapsamlı çözüme ulaşmak amacıyla görüşmeleri başlatmalarından dolayı selamladığını belirten Ban, BM'nin, sürece, özel danışman, özel temsilci ve adadaki tüm BM yetkilileri aracılığıyla sarsılmaz destek vereceğine tarafları temin ettiğini vurguladı.

Liderlerden iki dilde selamlama

Dün gerçekleştirilen görüşmeye önce Rum lider Hristofyas, hemen ardından da Cumhurbaşkanı Talat geldi.

Her iki lider de BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve Zerihoun tarafından karşılandı. Talat ve Hristofyas görüşmeye girerken görüşmeyi izlemeye giden medya ordusunu "günaydın" ve galimera" diyerek selamladılar.

Görüşmenin açılışında BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer, Cumhurbaşkanı Talat ile Rum yönetimi lideri Hristofyas birer konuşma yaptı. Yazılı açıklamanın kopyaları, BM Basın Sözcüsü Jose Diaz tarafından görüşme sonrasında basına dağıtıldı

Yerli ve yabancı

basının ilgisi büyüktü

Cumhurbaşkanı Talat'la Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas arasında yapılan görüşme kapsamlı müzakereler prosedürünü belirlemek için yapılan doruk görüşmesine Kıbrıs Türk Rum ve yabancı medya büyük ilgi gösterdi.

Görüşme salonuna, açılış seremonisini görüntülemek üzere sadece BRTK, Rum Radyo televizyonu (RIK) kameraları alındı.

Diğer İç Haberler haberleri
21 Kasım 2008, Cuma   09:47   Tam uyum
21 Kasım 2008, Cuma   09:46   Avcılardan ağaç katliamı
21 Kasım 2008, Cuma   09:01   Skandalda ikinci perde
21 Kasım 2008, Cuma   08:59   Bizim Parti, ÖRP'ye katıldı
21 Kasım 2008, Cuma   08:58   Önce araca sonra demir kapıya vurdu
21 Kasım 2008, Cuma   08:57   Ayri, Girne'de başka kızları da telefonla arayıp rahatsız etti
21 Kasım 2008, Cuma   08:56   Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliklerle kutlandı
21 Kasım 2008, Cuma   08:55   İki çocuğuyla sokağa atıldı
21 Kasım 2008, Cuma   08:52   Okan Ersan, Almanları büyüledi
21 Kasım 2008, Cuma   08:51   İnsan Ticareti'nin kanuni hükümleri Güney Lefkoşa'da tartışıldı
   828 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.6944 1.7064
1 STERLİN 2.5170 2.5358
1 EURO 2.1221 2.1370



YAZARLAR : .

Başaran Düzgün

LİDERLERİN KULAĞINA KÜPE...

Ali Baturay

ÇOCUK ÇOCUKTUR, IRKI MI OLUR ÇOCUĞUN?

Hasan Hastürer

Beni ciddi anlamda rahatsız ediyor be gard...

Mustafa Doğrusöz

KIRMIZI ÇİZGİLİ YILLAR 49

Akay Cemal

Rusya'dan sevgilerle, görüşmeler keres...

Ahmet Tolgay

VAHŞİ BATI'NIN GECESİ: KIZILDERİLİLER ...

Bilbay Eminoğlu

Dostlar alışverişte görsün

Omaç BAŞAT

Lige merhaba

Hüseyin EKMEKÇİ

Londra'da öğretmen...

Dilek ÇETEREİSİ

Başbakan "çak" yaptı,Ekenoğlu gürl...

Aysu Basri

BABALARINA BENZEYEN NESİLLER

Emin AKKOR

Karşı duruşun sebebi, güvensizlik

Uzm. Mine Çağlar

Akciğer kanseri

Dr. İsmail KEMAL

Yine Mustafa

Oğuz Metiner

Hac mevsimi dolayısıyla

Harid Fedai

Şehir Mektubu





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital