DÜKKAN SAHİPLERİYLE SOHBET ETTİ... Başpiskopos Desmond Tutu, eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve eski Cezayir Dışişleri Bakanı Lakhdar Brahimi'den oluşan ve "The Elders" olarak adlandırılan "küresel ihtiyar heyeti", bölgedeki incelemelerine Lokmacı'nın Güney Kıbrıs'taki uzantısı "Ledra Caddesi"nde (Uzun Yol) başladı, özellikle Desmond Tutu zaman zaman dükkan sahipleriyle sohbet etti
Çözüm sürecine destek belirtmek ve uluslar arası toplumun yeni sürece desteğini teşvik etmek" amacıyla Kıbrıs'ta bulunan "The Elders" grubu dün Lokmacı Kapısı'nın hem kuzeyinde, hem de güneyinde incelemelerde bulundu.
Güney Kıbrıs'tan KKTC'ye Lokmacı Kapısı'ndan yürüyerek geçen "The Elders", daha sonra Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edildi.
Eski dünya liderlerinin yer aldığı ve "küresel ihtiyar heyeti" olarak adlandırılan "The Elders"in Kıbrıs'ı ziyaret eden grubunda Elders'in başkanı Başpiskopos Desmond Tutu, eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve eski Cezayir Dışişleri Bakanı Lakhdar Brahimi yer alıyor.
Dükkan sahipleriyle sohbet ettiler
Bölgedeki incelemelerine Lokmacı'nın Güney Kıbrıs'taki uzantısı "Ledra Caddesi"nde (Uzun Yol) başlayan "The Elders" grup üyeleri, özellikle de Desmond Tutu zaman zaman dükkan sahipleriyle sohbet etti.
Tutu ayrıca Ledra Caddesi'nde, hediyelik eşya satan bir dükkandaki eşyalarla yakından ilgilendi.
Kendilerine eşlik eden yetkililere sık sık soru sorarak bölge hakkında bilgi alan grup daha sonra herhangi bir işlem yapmadan KKTC'ye geçti.
Çiçeklerle karşılandılar
Ledra Caddesi'ndeki gezi sırasında sadece bazı BM yetkililerinin de eşlik ettiği "The Elders" grubu, KKTC yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.
Cumhurbaşkanlığı Danışmanlarından Kutlay Erk, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ve CTP-BG Dışilişkiler Sorumlusu Ünal Fındık, grup üyelerine çiçek takdim edip, bölge hakkında bilgi verdi.
Tutu baklava aldı
Güney Kıbrıs'ta olduğu kadar KKTC'de de sempatik hareketleri ve çevresine olan ilgisiyle dikkat çeken Desmond Tutu, Lokmacı Bölgesi'ndeki bir tatlıcı dükkanından baklava satın aldı. Ancak aldığı baklavayı ödeme girişiminde bulunan Tutu'dan para alınmadı. "The Elders" grubuna dükkanda bulunduğu süre içinde su ikramında da bulunuldu. Grup, bölgedeki incelemesinin ardından kendilerini bekleyen araçlarıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti. |