Elmas TOKAY
Girne Turizm Limanı'ndan KKTC'ye giriş yapan bir yolcunun tasarrufunda bulunan yaklaşık 100 gram eroin ile ilgili tutuklu bulunan 3 zanlı aleyhinde yürütülen polis soruşturması önceki gün tamamlandı. Tamamlanan tahkikatın ardından zanlı 1 Hasan Kulisli ve zanlı 2 Özcan Çoban davaları görüşülünceye dek, 3'üncü zanlı Fırat Ömürsel ise teminat şartlarını ödeyemediği için mahkeme emriyle cezaevine gönderildi.
Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görev yapan ve meselenin tahkikatını yürüten polis memuru Mehmet Bayram, Hasan Kulisli, Özcan Çoban ve Fırat Ömürsel isimli 3 zanlıyı teminata bağlanmak üzere mahkemeye çıkardı. Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 4 Kasım 2008 tarihinde Girne Turizm Limanı'ndan KKTC'ye giriş yapan zanlı 1 Hasan Kulisli'nin tasarrufunda yaklaşık 100 gram eroin türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.
Polis memuru Bayram, bu meseleyle bağlantılı olarak Kulisli'nin ardından Özcan Çoban ve Fırat Ömürsel'in de tutuklandığını anlattı.
Hasan Kulisli ve Özcan Çoban isimli 2 zanlının T.C. vatandaşı olduğunu ve KKTC'de hiçbir statüleri bulunmadığını söyleyen Bayram, meselenin ciddi bir mesele olduğuna dikkat çekerek, zanlıların 3 ayı geçmemek şartıyla Merkezi Cezaevi'ne gönderilmelerini talep etti.
Zanlı 3 Fırat Ömürsel'in ise KKTC vatandaşı olduğunu söyleyen polis memuru Mehmet Bayram, bu zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
3 zanlı da cezaevine gitti
Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Alev Ulunay, tahkikat memurunun taleplerini dikkate alarak, Hasan Kulisli, Özcan Çoban'ın davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi'ne gönderilmelerine karar verdi.
Yargıç Ulunay, Fırat Ömürsel'in ise davası görüşülünceye kadar, yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve seyahat belgelerinin alınmasına, haftada 1gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapmasına, KKTC vatandaşı bir kişiyle birlikte 15 bin YTL'lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla serbest kalmasına emir verdi.
Ancak Fırat Ömürsel teminat şartlarını yerine getiremediği için, şartları yerine getirinceye ya da yargılanıncaya kadar diğer zanlılarla birlikte Merkezi Cezaevi'ne gönderildi. |