Hasan ÇAĞDA
KKTC'ye 3 kilo hintkeneviri ve 2000 adet ecstasy türü uyuşturucu hap ithal etme suçundan gözaltına alındıktan sonra mahkeme emriyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi'nde bulunduğu 22 Nisan 2008 günü, tutulduğu H koğuşu içerisindeki yatak şiltesini ateşe vererek intihara teşebbüs eden Tamer Özdemir isimli mahkum, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Özdemir, 'kasten yangın çıkarma', 'kasti hasar' ve 'intihara teşebbüs' suçlarıyla itham edilip davaları Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edildi.
İddia makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Mert, mahkemede hazır bulundu.
Mert, Tamer Özdemir'in, 22 Nisan 2008 tarihinde Hüseyin Kasapoğlu'nun kontrolündeki Merkezi Cezaevi'nde, H koğuşu içerisinde bulunan şilteleri çakmakla ateşe vererek 140 YTL'lik zarar verdiğini kaydetti.
Özdemir'i kasten yangın çıkarma, kasti hasar ve intihara teşebbüs suçlarıyla itham eden Savcı Damla Güçlü, davaların görüşülmesi için Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'ne havalesini talep etti.
Nöbetçi subay teşvik etti
Mahkemede söz alan sanık Tamer Özdemir, yangını nöbetçi subay Derviş Çoban'ın teşvikiyle çıkardığını kaydetti.
Sanık, Derviş Çoban'ın da yargılanması gerektiğini vurguladı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, suçun gereği ve kamu menfaati bakımından sanığın davalarının görüşülmesi için Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'ne havalesini emretti. |