Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
5 ayaklı, çift cinsel organlı dana
'Karar seçimlik'
Rütbeler iki yıl sonra geri alındı
Ölümlü trafik kazası sanığı itham edildi
Kime karşı alıyorsunuz?
30 milyon TL alacak var
Hırsızlıkla suçlanan çocuklar 5 gün daha tutuklu
Bıçaklı saldırı olayının zanlıları, 8 gün daha tutuklu

YORUMLANANLAR
Rumların, oyunlarla hak araması sürece zarar verir [1]
Gazze saldırıları DAÜ'yü de gerdi [2]
Kime karşı alıyorsunuz? [7]
30 milyon TL alacak var [2]
5 ayaklı, çift cinsel organlı dana [2]
'Karar seçimlik' [3]
Potada mutlu son Levent ve YDK'nın [1]
Şeyho'ya 3 yıl [1]
Arkadaşına tuzak kurdu, hapse gönderildi [2]
Marinero Restaurant'ta Y A N G I N [4]
Kabak çiçekleri başına iş açtı [5]
Türkiye kaynıyor [2]
Emisyon denetiminde 676 araçtan 243'ü sorunlu [1]
Tam bir skandal [11]
Hamitköy'e içilebilir su [1]
Yasayı nasıl deldiler? [1]
Talat, seçim sürecinde tarafsız kalacak [2]
Maaşlar yargıda! [5]



Düellodan Hamitköy çıktı...

Can İPCİOĞLU

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   1 Nisan 2007, Pazar Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Tansiyonu oldukça yüksek bir karşılaşma olacağı düşüncesiyle Hamitköy-Düzkaya karşılaşmasına gittik. Toplam 8 golün atıldığı karşılaşmanın çok fazla kaliteli geçtiğini sanmayın. Toplamda 2 penaltı golünün atıldığı karşılaşmada Düzkaya kalecisinin şanssız ve hatalı yediği goller vardı. Karşılaşmada her iki takım futbolcuları çok hırslı, rakibe sert giren bir futbol oynamayı tercih ettiler.

Oyunun başında her iki takım da çok pas hatası yaptı. Defanslar hatalı ve acemice savunma yaptılar, buna rağmen gol yollarındaki futbolcular yüzde yüz diyebileceğimiz bir pozisyona giremediler. Atılan 8 golün sadece Conteh'in 1-1'lik skoru gol, yüzde yüz gol pozisyonu olarak değerlendirilebilir. Diğer goller tamamen defans ve kaleci hataları ile oluştu. Düzkaya'nın kazanması durumunda çok daha nefes alabileceği bir karşılaşmaydı. Düzkaya bu şansını değerlendiremedi. Hamitköy ise rakibine göre puana daha fazla ihtiyacı olan bir ekipti. Neticede daha fazla ihtiyacı olan bu takımımız kazanarak 3 puanı hanesine yazmasını bildi.

Karşılaşmada verilen karşılıklı birer penaltı bence tartışılır kararlardı. Düzkaya'nın kullandığı penaltı vuruşunun yırtık ağlardan dışarıya çıkması tartışmalara neden oldu. Oysa bu pozisyon bal gibi goldü. Bu tartışmalara olanak sağlayan bence yardımcı hakem Erdoğan Kaba ve golü vermesine rağmen ağır davranan Aziz Dayı'ydı. Aziz Dayı yılların tecrübeli hakemi, bu gibi pozisyonlarda daha pratik karar verme durumunda olması gerekirdi. Hamitköy'de geçen hafta oynamayan Thierry, attığı gollerle takımına hayat verdi, başarılı bir futbol oynadı. Düzkaya'da ise her zaman beğenilen Conteh, elinden gelen gayreti sahaya yansıtabildi.

Hamitköy'ün 3-2 öne geçtiği andan itibaren tribünlerde oturan insanlar tehlike yaşadılar. Kola kutuları ve pet şişeler adeta havada uçuştu. Kimin başlattığı hiç önemli değil. Ben diyeyim 30, siz diyesiniz 50 adet kola ve su şişeleri tribünün bir tarafından diğer tarafına havada uçuşuyordu. Bizler bu karşılaşmalara giderken yalnızca futbol izlemek istiyoruz. Canımızın yanmasını ve arkadaşlarımızın yaralanmasını değil. Polis ve aklı selim kişilerin önemli gayretleri olayların çok daha fazla büyümesini önledi. Her iki takımın ligde kalmak için can attığı bu haftalarda hiç kimsenin takımının ceza almasına olanak sağlamaması gerekir. Eğer yazılan raporlar neticesinde herhangi bir ceza gelecekse ilgili kulübün bu şişeleri savuran kişileri sahaya sokmaması gerekiyor. Alınacak karara da hiç itiraz etmemelerini istiyorum. Çünkü ben ve arkadaşlarım karşılaşmanın son 30 dakikasını bir kaza kurşununa gitmemek için ayakta izlemek zorunda kaldık. Üstelik pet şişeleri atanlardan biri takımını bu önemli maçta 4 sarı kart cezası olduğu için yalnız bırakan bir futbolcu olursa ben çok daha fazla üzülürüm. İsim vermek istemem, zaten belli. Kulüp yetkililerini bu konuda uyararak gerekli tedbirleri almalarının gerekli olduğuna inanıyorum.

   1687 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
05 Ocak 2009, Pazartesi   Zar zor
04 Ocak 2009, Pazar   Ozanköy'den ağır reçete
29 Aralık 2008, Pazartesi   Gol Bereketi
22 Aralık 2008, Pazartesi   Kolay lokma
21 Aralık 2008, Pazar   Kısa süren mutluluk
15 Aralık 2008, Pazartesi   Beğenim hayranlığa dönüştü
14 Aralık 2008, Pazar   Beraberlik ne işe yarar?
08 Aralık 2008, Pazartesi   Tatlısu rolanti de kazanır
07 Aralık 2008, Pazar   Zirvede eksik var
01 Aralık 2008, Pazartesi   Sürpriz sonuç



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.5451 1.5560
1 STERLİN 2.3340 2.3513
1 EURO 2.0988 2.1136



YAZARLAR : .

Reşat Akar

Ortak devlet gibi ortak demeç de olmaz!

Ali Baturay

Gazze'deki dram

Hasan Hastürer

Gaderi gara Lefkoşam...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar (54)...

Akay Cemal

'Karasuları', Rus tatbikatı ve ...

Ahmet Tolgay

Klasik Sinema Kuşağımızda yarın akşam: WES...

Bilbay Eminoğlu

Bu ne biçim dünya?... Bu ne biçim insanlık...

Omaç BAŞAT

Haklıyız, gelecekten umutluyuz

Dilek ÇETEREİSİ

Meclisten Notlar (25/11/08)

Aysu Basri

SİNAN AYGÜN VATANDAŞ MI OLACAK?!

Emin AKKOR

Kriz kıskacında 3 tehlike

Uzm. Mine Çağlar

Sağlık dolu bir yaşama yolculuk

Dr. İsmail KEMAL

Seçim aracı olarak savaş

Oğuz Metiner

"El kârda, gönül yarda"

Psikolog Ayla Kahraman

Bir şans daha

Türem Delikurt

"Aile; anne-baba ve çocuklardan oluşan...

Harid Fedai

Yerli Haberler





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital