|
Gönyeli ile Binatlı ayni sıklette güreşmiyorlar. Kırkpınar'ı düşünürseniz Gönyeli başpehlivanlıkta, Binatlı ise başaltında güreşiyor. Bu iki takım arasında oynanan maçın Güzelyurt'ta olması bile sıklet farkını kapatmaya yeterli değildi.
Gönyeli'nin isminden etkilenen, aslında korkan Binatlı ilk yarı boyunca sadece rakibin hücumlarına karşı durmak, fazla baskı altında kalmamak, kısacası gol yememek için mücadele etti. Hüseyin Kayalılar'ın muhteşem frikik golü bile bu anlayışlarını bozmadı. Tek forvet Ertuğ ile Gönyeli savunmasının üstüne gitmeye çalıştı. Ancak oynadığı 3 maçta 9 puan alan, kalesinde daha gol görmeyen Gönyeli'ye karşı etkisiz bir futbolcu ile tek forvet oynamak yel değirmenine saldıran Donkişot etkisinde kalmaya mahkumdu, öyle de oldu.
İlginçtir Binatlı'nın bu kontrollü ve korkak oyununa karşın Gönyeli de öyle ahım şahım bir futbol oynamadı. Belki de rakibin bu kadar etkisiz olmasından kaynaklanan bu görüntüleri kesinlikle taraftarlarına keyif vermedi. Son zamanlarda gördüğüm en tutuk ve bencil oyunu oynayan ve bulduğu gol pozisyonlarından yararlanamayan Jacgues ile Kemal Uçaner'in biraz organize olmaları durumunda daha ilk yarıdan Binatlı'nın işini rahatlıkla bitirmeleri gerekiyordu. Buldukları golleri atamayan, savunmaya yönelik futbol oynayan bir takımı baskıyla boğamayan bir takımın yaşadığı sıkıntıyı ikinci yarıda Gönyeli de yaşadı.
Etkili futbolcusu Pajo'yu kırmızı kart nedeniyle oynatamayan Binatlı buna rağmen ikinci yarıda Gönyeli'ye sıkıntı yaşatacak bir performans sergilemeye çalıştı. Çok etkili olmasa bile daha çok futbolcu ile hücumu deneyen Binatlı son bölümlerde Gönyeli'nin canını yakacak golü bulmasa bile canını sıkacak bir baskı oluşturdu. İkinci yarıda daha çok koşturan ve daha çok mücadele eden Binatlı'nın özellikle orta sahasındaki Diogo'nun çalışkanlığı ile yarattığı etki, gol olamayınca onun yapamadığını tecrübeli Gönyeli hızlı hücumda Conthe ile yaparak maçın sonucunu ilan etmiş oldu.
Oynadığı futbol ile değil de rakibinin biraz ürkekliği, biraz da beceriksizlikleri ile maçı kazanma becerisi gösteren Gönyeli bu haftayı bonusla kazanmış oldu. Yenilmeyen, maç kaybetmeyen, gol yemeyen, rekorları yerle bir eden takım karşısında Binatlı yenilgiyi çok fazla dert etmemeli. Gönyeli onların rakibi değil ve lig maratonunda uğraşması gereken bir takım olmaz. Eğer bu yenilgiden bu dersi çıkarırlarsa bu da Binatlı'nın kazancı demektir.
|