Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
5 ayaklı, çift cinsel organlı dana
Ölümlü trafik kazası sanığı itham edildi
Rütbeler iki yıl sonra geri alındı
'Karar seçimlik'
30 milyon TL alacak var
Kime karşı alıyorsunuz?
Hırsızlıkla suçlanan çocuklar 5 gün daha tutuklu
Bıçaklı saldırı olayının zanlıları, 8 gün daha tutuklu

YORUMLANANLAR
Tam bir skandal [4]
Hamitköy'e içilebilir su [1]
Şeyho'ya 3 yıl [1]
Arkadaşına tuzak kurdu, hapse gönderildi [1]
Marinero Restaurant'ta Y A N G I N [1]
Kabak çiçekleri başına iş açtı [2]
İngiltere donuyor [1]
Eroğlu: Erken seçim kararı mecburiyetten alındı [1]
"Hatalar sadece Gönyeli'nin lehine" [1]
Denktaş: DP, seçimden birinci parti çıkacak [7]
Bufavento'ya hayat öpücüğü [2]
Yasayı nasıl deldiler? [1]
Talat, seçim sürecinde tarafsız kalacak [2]
Maaşlar yargıda! [5]
Avcı: ÖRP, kilit parti olacak [1]
Tarih isyan ediyor [1]
Kim çözecek? [1]
Eroğlu, seçim startını Karpaz'dan verdi [3]



Ne yer, ne yedirir!

Songuç KÜRŞAD

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   23 Kasım 2008, Pazar Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Bu sezon Gönyeli'de iyi gitmeyen bir şeyler var değerlendirmesi yaptığımızda burnundan soluyan Gönyelililer var. İster burunlarından solusunlar, isterlerse de kendi kendilerine söylenip arkamızdan sitem etsinler. Gönyeli geçen yılki Gönyeli değil kardeşim. Ne oynadığı oyun, ne gol yollarındaki etkinliği, ne karşıdaki takımı ezen yapısı, ne de kazanma adına sahada yapması gerekenleri yapan bir takım havaları. Bunlardan hiçbiri bu sezon Gönyeli'de yok. Bunlar da olmayınca geçen hafta tek puanla Tatlısu'ya devrettikleri liderliklerini bu hafta 3 puan farka yükselmesine de ağızları açık baka kaldılar. Bu gidişle de daha çok bakacaklar.

   Önce Cihangir, sonra Lapta ve şimdi de Küçük Kaymaklı karşısında alınan 0-0'lık skorlar. Sezon başından beridir gol yemiyorlar, ama gol de atamıyorlar. Özellikle de son üç maçta tık yok. Bu kadar iyi golcüleri olan bir takımın 3 haftadır gol atamaması normal değil. Gol yemediklerine bakmayınız. Bu havada giderlerse, bu kadar verimsiz olmaya devam ederlerse hiç kuşkunuz olmasın yakında gol de yerler, 40 haftadır süren resmi maçlık namağlupluk serileri de sona erer, ne havaları kalır, ne mavaları.

   Gönyeli'nin bu verimsizliğinden yararlanması gereken Küçük Kaymaklı'nın asılında yapması gereken ille de rakibinin aylardır süren yenilgisizliğine son verme, bu sezon adına ilk golü atma gibi bir beklenti içinde olmaması gerekirdi. Küçük Kaymaklı rakibin bu unvanlarını sonlandırma yerine kendi için oynamalıydı ve kazanmayı düşünerek zirve yarışına ortak olacak bir pozisyona gelmeyi hesaplamalıydı. Böyle mi oldu? İlk yarı adına belki de bu anlayışın sahaya yansıdığını kopuk kopuk bir film gibi olsa da izleyebildik. Rakibinden çekinmeyen, kazanma arzusunu sahaya yansıtan ve Smart'ın sakatlanmasından sonra tek yabancı Colin'le mücadele etmek durumunda kalan Küçük Kaymaklı istediğini yapabilme adına gerekenleri sahaya yansıttı. Mücadele etti, Hamis, Mustafa ve Hüseyin ile Yasin'e gol pozisyonu yaratmak için Gönyeli'nin üstüne üstüne gitti. Çok tehlikeli olmasalar bile maçı dengede tutmayı becerdi. Savunmasında hatasız oynayan Emrah ile sakat sakat oynamasına rağmen güven veren kaleci Ali Küçük Kaymaklı'nın beceriksiz Gönyeli golcüleri karşısında takımlarını rahatlatan isimler oldu.

   İkinci yarıda bu anlayışını sürdürerek maça ortaklığının sürmesi beklenen Küçük Kaymaklı ne olduysa oldu üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi etkisiz bir futbola döndü. Rakibin bu havası doğal olarak da Gönyeli'nin ikinci yarı adına hakimiyetini getirdi. Ancak gelen bu hakimiyet gol getirecek kadar etkili olamadı. Ya Emrah ve Gökhan ikilisine takıldı, ya kaleci Ali'nin ellerinde eridi. Aslında golcü yeteneklerini hovardaca harcama eğilimindeki Gönyeli'nin karşısında kim olsa bu kadarcık tehlikeyi bir şeklide savuştururdu.

   255 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
09 Ocak 2009, Cuma   Hedefsizlik bizi sürüklüyor...
05 Ocak 2009, Pazartesi   Ertan'ın Gönyeli'ye yeni yıl hediyesi...
04 Ocak 2009, Pazar   Sabrın da bir sınırı var...
02 Ocak 2009, Cuma   2009, 2008'e benzemez inşallah...
29 Aralık 2008, Pazartesi   Bir zamanlar maziye bak...
28 Aralık 2008, Pazar   Köpek kime derler?
26 Aralık 2008, Cuma   Yalnızlar rıhtımında Ömer Adal...
22 Aralık 2008, Pazartesi   820 dakikalık tılsım bitti...
21 Aralık 2008, Pazar   Futbolun da adaleti varmış!
15 Aralık 2008, Pazartesi   Daha önce neredeydiniz beyler?



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.5451 1.5560
1 STERLİN 2.3340 2.3513
1 EURO 2.0988 2.1136



YAZARLAR : .

Reşat Akar

Ortak devlet gibi ortak demeç de olmaz!

Ali Baturay

Gazze'deki dram

Hasan Hastürer

Gaderi gara Lefkoşam...

Mustafa Doğrusöz

Kırmızı çizgili yıllar (54)...

Akay Cemal

'Karasuları', Rus tatbikatı ve ...

Ahmet Tolgay

Klasik Sinema Kuşağımızda yarın akşam: WES...

Bilbay Eminoğlu

Bu ne biçim dünya?... Bu ne biçim insanlık...

Omaç BAŞAT

Haklıyız, gelecekten umutluyuz

Dilek ÇETEREİSİ

Meclisten Notlar (25/11/08)

Aysu Basri

SİNAN AYGÜN VATANDAŞ MI OLACAK?!

Emin AKKOR

Kriz kıskacında 3 tehlike

Uzm. Mine Çağlar

Sağlık dolu bir yaşama yolculuk

Dr. İsmail KEMAL

Seçim aracı olarak savaş

Oğuz Metiner

"El kârda, gönül yarda"

Psikolog Ayla Kahraman

Bir şans daha

Türem Delikurt

"Aile; anne-baba ve çocuklardan oluşan...

Harid Fedai

Yerli Haberler





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital