|
Zirve hedefleyerek istikrar yakalamak isteyen Mağusa Türk Gücü, Türk Ocağı maçından sonra Binatlı'yı da zorlanmadan geçerek, lider ile puan farkını üçe indirdi.
Binatlı'da tehlike çanlarının sesi yükseldi. İlk hafta Y.Boğaziçi karşısında alınan 4-1'lik galibiyet sonrası son altı haftada 1 puan çıkarabilen sarı-yeşilliler son sıraya demirledi.
Daha önemlisi Binatlı'da kazanma azmi, mücadele ve hırs noksanlığı ile üzerlerindeki ölü toprağı önemli bir sorun. Yetersiz kadroda yabancılardan da verim alınamayınca, puan kayıpları kaçınılmaz oldu.
Mağusa Türk Gücü ilk yarıda durgun, ikinci yarıda daha etkindi. Teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Borataş, ilk görev haftasında iki antrenmana çıktıktan sonra Antalya'da UEFA Antrenör Kursu'na katılmış, Türk Ocağı maçında takımının başında bulunamamıştı. Cuma akşamı ülkemize dönen, tek bir toplantı ile futbolcuları ile birlikte olan Borataş, yardımcısı Göksel Öcal ile dün ilk maçına çıktı. Maçtan sonra kursun 2. etabına katılmak üzere dün Türkiye'ye giden Borataş, hafta içinde Doğan Türk Birliği ile Federasyon Kupası maçında ve antrenmanlarda bulunmayacak, Cihangir maçına yetişebilecek.
Mağusa Türk Gücü'nde görev değişiminden sonra Borataş'ın yurt dışında bulunmasında rakiplerin Türk Ocağı ve Binatlı olması avantajdı. İlk yarı kanat varyasyonlarını etkili yapamayan ve top kayıpları fazla olan Türk Gücü'nde Muhammed Diallo öne çıkan isimdi. Forvet arkasında iyi işler yaparak, top taşıdı, çok çalıştı. Yüksek fizik gücü ile Ernest, Emmanuel Pajo'ya adım attırmadı. Defansın arasına oynanan topta Hasan Özgür ile öne geçen Türk Gücü daha rahat oynadı.
Binatlı'nın kanatları kullanamaması, orta alanda etkisiz kalması ve hatlar arasındaki kopukluk nedeni ile cılız atakları yetersizdi. İkinci yarıda Mehmet Fuat ile Yanchev'in ilk toplara yaptığı müdahalelerle kazanılan topların dikine rakip kaleye yönlendirilmesi ve kanatlara inilmesi sonucu pozisyonlar bulundu. Osman'ın golü ile maçı kopartan Türk Gücü'nde Nikolou çalışmasına rağmen ayağında fazla top tutmaya devam ediyor.
Erdoğ gerek defansta gerekse ileriye çıkarak etkili oldu, golü gücü ile takipçiliğinin sonucuydu. MTG'nin elindeki kaliteli kadro zirvede yer bulabilecek kapasitededir. Oyunun iki yönünü de oynayabilen bu alternatifli kadro yapılarını kullanmaları istikrarı getirebilir. Yeter ki futbolcuların kafaları sahada olsun, maça konsantre olsunlar, alacak-verecek işlerini yönetimle ortak paydada paylaşarak çözsünler.
Binatlı'da irtifa kaybının önlenmesi için tedbirler alınmalıdır. Futbolcuların iyi oynamasalar da iyi koşmak zorunda olduklarını bilmeleri lazım.
|