|
Yeniboğaziçi ilk yarıda futbol olarak üstünlüğünü skora da yansıtarak iki farklı skoru yakaladı. Çetinkaya, Türk Ocağı maçı gibi ikinci yarıda bulduğu gollerle, üst üste üçüncü maçını da 2-2'lik beraberlikle tamamladı. Yeniboğaziçi'nin ilk yarıda gösterdiği direnç, arzulu ve organize oyunları iki gol yanında değerlendiremedikleri gol pozisyonlarını da getirdi. Sol kanatta Seyfi'nin, orta alanda Diallo ve Raif'in, Sabri ile İbrahim'i topla buluşturma düşüncelerinde etkili oldular. Maçı daha çok isteyen ve motive olan Yeniboğaziçi defansında güven vererek rakibine yaptığı iyi presle boş alan bırakmadı. Ancak bunu ikinci yarıya taşıyamadı.
Çetinkaya ilk yarıda dağınık, ne yaptığını bilmez bir görüntü çizerken, ikili mücadelelerde etkisiz ve hatlar arasında bağlantı kuramadan yüksek top kaybıyla oynadı. Coşkun'un kaleyi birkaç kez yoklaması dışında gol pozisyonu bulamadan soyunma odasına gitti. İki kanatta etkisiz kalan Çetinkaya'da ilk yarıda Mitru'nun yerine Ender, ikinci yarıda da riskler arttırılarak Kayhan'la başlandı. Tandeme dönülerek Levent ve Kadir'e teslim edilen defans hattı ve solda Özgür ile Derviş'in etkili ataklarıyla daha baskılı oynamaya başladılar.
İkinci yarı başında kaleci İbrahim'in kontrolsüz hareketi sonucu kazanılan penaltıyla farkın bire inmesi Yeniboğaziçi'nde paniğe neden oldu. Arzulanan Çetinkaya sahada yine yoktu ama Derviş, Coşkun ve oyuna çok geç alınmasına rağmen Hüseyin Küsbeci'nin hücum girişimleri vardı. Çetinkaya defansındaki geniş alanları kontrataklarda kullanamayan Yeniboğaziçi'nde orta alandaki etkinlik azaldı.
Raif'in sakatlanıp çıkması, İbrahim'in bireyselliğe dönmesi, Ahmed Hassan'ın defansın içine girmesi boş alanları değerlendirememelerini getirdi. Çetinkaya'da bunaltıcı baskı yoktu, beraberliği getirecek gol için rakiplerini rahatsız edecek görüntü olmamasına karşın Hüseyin Küsbeci'nin penaltı pozisyonu geldi. Bulunduğumuz yerden Hüseyin Küsbeci'ye 10 kusurlu hareketten birinin yapılmadığını görmemize rağmen, Savaş Tilki pozisyonu penaltı olarak yorumladı.
Maç boyu Savaş Tilki ile Mehmet Bolkan'ın diyalogları sürdü. Son dakikalarda Taner Samancıoğlu'nun Çetinkaya yedek kulübesiyle tartışmasında Savaş Tilki, hem onu, hem de Mehmet Bolkan'ı oyun alanı dışına gönderdi. Uzatma dakikaları topun deli dolu iki kale arasında gidip gelmesi ve adeta orta alansız oynandı, beraberliğe üzülen Yeniboğaziçi oldu.
|