|
Rum Üniversitesi'nin davetlisi olarak bir etkinliğe katılmak için Güney'de bulunan Bradimas, Türkiye'nin 1974'te, Amerikan silahlarıyla Kıbrıs'ı "işgal ettiğini" savundu. Bradimas, bunun; Amerikan yasalarına göre aykırı olduğunu, o zamanlarda Türkiye'ye silah ambargosunun uygulanmasını talep eden kişiler arasında bulunduğunu söyledi.
Bradimas, bir soru üzerine, tüm Amerikan Başkanlarının Türkiye ile olan ilişkileri her zaman için askeri çıkarlar ve askeri ilişki açısından gördüklerini; ayrıca Türkiye'ye askeri müttefik olarak baktıklarını ifade etti.
Simerini gazetesine de özel söyleşi veren Bradimas, Kıbrıs sorunu hakkında yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin, daha mantıklı düşünmemesi durumunda ve işgal altındaki topraklarda ordusunu ve TC kökenli vatandaşları muhafaza etmeyi sürdürdüğü sürece, yeni Başkan ve Talat'ın ileri gitmesinin zor olacağını" ileri sürdü. |