|
SUYA BAKARAK SUSUZLUK ÇEKİYORLAR... Su sorununu gidermek amacıyla yaklaşık 2 hafta önce Yunanistan'dan tankerle 40 ton su getirten Güney Kıbrıs adeta suya bakarak susuzluk çekiyor. Tankerlerdeki suyu boşaltmak için kullanılacak borunun 3.5 metre kısa gelmesi nedeniyle günlerdir sürekli klorlanarak bekletilen su, koktuğu için kullanılamaz duruma geldi
Güney Kıbrıs'ta baş gösteren su sorununu gidermek için yaklaşık 2 hafta önce tankerle Yunanistan'dan getirtilen ilk parti içme suyu, tankerdeki suların boşaltılmasını sağlayacak yeterli borunun olmaması nedeniyle kullanılamaz duruma geldi.
Güney Kıbrıs'ın içme suyu ihtiyacını karşılamak için, Yunanistan ile Kasım ayına kadar 8 milyon metreküp suyun tankerlerle taşınması kararlaştırılmıştı. Varılan anlaşma çerçevesinde ilk parti olan 40 bin ton su iki hafta önce Limasol'a ulaştı ancak suyun boşaltımını sağlayacak borular 3.5 metre kısa gelince bu işlem yapılamadı.
Tankerlerle yaklaşık 2 hafta önce 40 bin ton olarak getirilen içme suyu boşaltılamadığı için günlerdir Limasol açıklarında bekletilerek sürekli klorlandığı, bu nedenle de kokarak içme suyu özelliğini kaybettiği belirtildi.
Simerini gazetesi, "Günlerce Bekledik Ama Su Tuzlumsu... Dizide Kötü Son" başlığıyla manşete çıkardığı haberinde, Yunanistan'dan gelen suyun sürekli klorlanmasından dolayı kötü bir şekilde koktuğunu; bu yüzden tüketici kullanımına sunulmayacağını; Yermasoya su sisteminin zenginleştirilmesi için kullanılacağını kaydetti.
Gazete, tankerde bekleyen suyun boşaltılmasının hala başarılamadığını da ifade etti. |