Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Futbolda alınan sonuçlar ve günün programı
Mağusa, Ocağı yaktı: 5 - 1
İkisi de alkışlandı: 1-1
Baf Ülkü Yurdu: 1- Lefke: 2
Tatlısu liderliği sevdi: 2-0
Devlerden "tık" yok: 0-0
Gönyeli Oşan'a DAÜ şoku 71-60

YORUMLANANLAR
Dikkat, bazı pastörize inek sütleri bozuk [1]
Söyleşi Rap ve R&B'nin Kıbrıslı sesi… [1]
Türkiye Kıbrıs konusunda geri adım attı [1]
KIB-TEK yolsuzluğu davasında karar pazartesi açıklanıyor [1]
Güney'in de derdi mülteciler ve gece kulüpleri [1]
Dansçılar öğrenciydi [10]
Soyer'e rakip Yorgancıoğlu mu? [1]
Avcılardan ağaç katliamı [9]
Tek suçlu olarak okul idarelerinin gösterilmesi doğru değil [1]
Okan Ersan, Almanları büyüledi [2]
İki çocuğuyla sokağa atıldı [2]
Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliklerle kutlandı [1]
Bizim Parti, ÖRP'ye katıldı [1]
Skandalda ikinci perde [36]
Tolga'dan bateri şov [2]
Lefkoşa'da bıçaklı kavga [1]
Sevgilisinin boğazını kesti, 6 yıl hapse gitti [2]
Yüz yüze çarpışıp,kaldırıma çıktılar [1]
13. maaş devam edecek, ikramiyelerden vergi yok [4]
Defalarca takla attı, sürücü hafif yaralandı [3]



ÖZEL BİR İLİŞKİYE İHTİYAÇ DUYMAK

Psikolog Ayla Kahraman

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   11 Temmuz 2008, Cuma Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Özel bir ilişkiye ihtiyaç duyarız. Kaygısızca kendimizi yansıtacağımız, güvenle gözümüzü kapatıp derinlerine dalacağımız ve olduğumuz gibi kabul göreceğimiz ilişkiler içinde olmak isteriz. Özel ilişki; yalnızlık, yalıtılmışlık duygularının da engelleyicisidir. Özel ilişkilerin tatmin ediciliğinin temelinde de bu bulunur.

 

   Tatmin edici özel ilişkiler kurmak; artık daha zor. Dünyanın küçülmesi; çok sayıda insanla tanışmayı kolaylaştırıyor. Evlerimizin etrafına yüksek duvarlar örerek komşularımızdan uzaklaşıyoruz ve sosyal bağlar yerine teknolojik bağlar aracılığı ile bütün dünya ile sanal komşu oluyoruz. Sokağımızın ötesinde olup bitenleri görmez iken; dünyanın en uç noktalarına yaptığımız ekonomik turistik geziler; orta halli bütçelerimizin zorunlu giderleri arasında.

 

   Çok sayıda insanla sanal ya da sosyal bir ilişki kurmak; özel ve tatmin edici bir ilişki kurmak için doğru yol değildir. Herkes tarafından istenilir olmak da özel bir ilişki kurabilmeye fazla katkıda bulunmaz. Başkalarının hayranlığını kazanmış olmanız ise; size sadece hayranlar kazandırır. Aşk, sevgi, güven ve birlikteliğin saklı cennetini değil. Biz; özellikle aşka, sevgiye dayalı ilişkilere ihtiyaç duyarız. Bizler ilişkilerimiz aracılığı ile mutlu oluruz, güç kazanırız ve yaşamsal tatminlere ulaşırız.

 

   Kendilerini yalnız hisseden insanlar; kalabalıklar içinde bile olsalar; özel bir ilişkinin, "çiftin eşi olmanın" ayrıcalığından yoksun insanlardır. Görünüşte bir ilişkinin şemsiyesi altında olanlar ise, aslında bir aldanış içinde acı çekmektedirler. Acılarını zamane şırıngaları ile tatlandırma gayretleri; kendi kendileri ile yüz yüze kalana kadar devam eder.

 

   Tatmin edici özel ilişkiler kurmanın yolları vardır. Bunun için ilk adım; insanın kendisini tanımasıdır. Onun doğru kişiyi bulmasını engelleyen kendisi ile ilgili bir şeyler var mı? Utangaç mı? Kendini bir bütün olarak algılayabiliyor ve değerlendirebiliyor mu? Yoksa taşıdığı küçük bir noktaya mı takıldı? Güçlü ya da zayıf bulduğu bir tek özelliğini bütün kimliğine genelleştirdi mi? Bir tek özellikle kendini çok mu büyüttü yoksa çok mu değersiz kıldı? Gerçekte; Özel ilişkilerimiz; zafer kazanmak istediğimiz savaş meydanları değildir. Bundan dolayı güçlü taraflarımızı silah yapmaya, zayıflıklarımızı saklamaya gerek yoktur. Ayrıca, iki başlı olan özel ilişkilerimiz, eşit bir dengeye oturduğu zaman; ihtiyaçlarımızı tatmin edebilir.

 

   Zayıflıklarını, korkularını, yetersizliklerini tanıyabilen insan; yaşamda ona mutluluk verecek yolları da bulmuş olur. Kendini iyi tanıyan insan; doğru ilişkiyi bulma yolunda olumlu adımlar atabilir. Kendini tanıyabilen insan; çift olmak, eş olmak konularındaki inançlarını yeniden gözden geçirmeye hazır olur. Bir ilişkiden beklediklerini ve vermeye hazır olduklarını, hayali beklentilerden ayıklayabilir.  Çift olarak doğru başlangıçlarda bulunmak; yaşanacak sarsıntılara, fırtınalara rağmen ilişkinin güçlü ve uyumlu gelişmesini sağlar. Her insanın bir ilişkide aradıkları farklıdır. İlişkiye getirebilecekleri de öyle. Aradıklarımız ve verebileceklerimiz arasındaki denge, ilişkimizdeki eşitliğin de habercisidir. Bunun yanında, özel bir ilişki içinde kendimizi tanımaya devam ederiz. Yakın ilişkilerimiz; bizi yansıtan aynalardır aynı zamanda.

 

   Bir ilişkiye ihtiyaç duymak; her açıdan insan olmaktır. İlişkiyi korumak ve sürdürmek ise; İnsanın insan olma yolunda gösterdiği yolculukta olduğu gibi; incelikli, duyarlı bir çaba gerektirir.

   981 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
16 Kasım 2008, Pazar   EVLAT SEVGİSİ
14 Kasım 2008, Cuma   ÇOCUK VE CİNSEL EĞİTİM
14 Kasım 2008, Cuma   UYUŞTURUCUDAN KORKUYORUZ
14 Kasım 2008, Cuma   İŞİMİZ “İŞ” OLMAKTAN ÇIKARSA
14 Kasım 2008, Cuma   UYKU SORUNU YAŞAYAN ÇOCUKLAR
09 Kasım 2008, Pazar   AİLEDE BENCİLLİK
12 Eylül 2008, Cuma   ÇOCUKLAR NE İSTER
05 Eylül 2008, Cuma   OKUL
23 Ağustos 2008, Cumartesi   "AYNA AYNA, SÖYLE BANA KUSURUM NEREDE"
15 Ağustos 2008, Cuma   "DİYABETİK ÇOCUKLAR"



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.6699 1.6817
1 STERLİN 2.4983 2.5169
1 EURO 2.1017 2.1165



YAZARLAR : .

Necdet Ergün

ET İTHALATINA İZİN VERMELİYİZ

Mustafa BESİM

GÜVEN VE TALEP





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital