Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
2'si ağır, 3'ü çocuk 7 yaralı
Hem aldatıldılar, hem hapse gittiler
Doğal pınarı kendi malı gibi kullanıyor
Evraklarını yeğenine verdi polise "kaybettim" dedi
Başkanlık konusunda uzlaşamadılar
Tatbikatlar iptal
Ertuğruloğlu: Herkes mesajı aldı,UBP tek başına iktidara yürüyor
Esnaf tükenme noktasında, acil önlem şart
Öztürk: Ülkede toplanan sütün yüzde 20'sinin fiyatı borsada belirleniyor
Kıbrıs sorununun çözümü, AB'ye katılıma da yardımcı olacaktır

YORUMLANANLAR
Avcı: Su sorunu, Anavatan Türkiye'nin desteğiyle çözümlenecek [2]
Güzelyurt kökenli Rumlar, sözde "işgale" karşı yürüyüş düzenledi [3]
Cumhuriyet Meclisi'nin izleyici konumuna sokulması kabul edilemez [1]
Konfederasyon ve iki ayrı bağımsız devlet istemiyoruz [1]
15 dakikada böyle oldu [1]
Devlet, yok oluşumuzu durdurmalı [1]
"Fanatizm-Ya bizdensin ya öteki" [1]
KTÖS: Bakanlıkla konuyu netleştirene dek yıllık planlar yapılmayacak [1]
Bu sezon Kıbrıs TV fırtınası esecek [1]
İktidara adayım [2]



Hicri Yılbaşı

Oğuz Metiner

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   10 Ocak 2008, Perşembe Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

10 Ocak Perşembe (Bugün) 1429'cu Hicri yılbaşını kutluyoruz.

14 asır önce, tarih 610 yıllarını gösterirken, Peygamber Efendimizi Yüce Allah'ın Elçisi olarak iş başında görüyoruz; Peygamberliğini ilan etmiş; mektepsiz kalmış insanlığı mektebe davet ediyordu, elinde kitap, dilinde hitap ile.

Gelin! diyordu: Şu İslâm isimli gemiye binin, saadet sahiline çıkın; bu son şanstır, eğer bu fırsatı da kaçırırsanız şu dünya denizinde dalgalar arasında boğulup gideceksiniz.

Ve Peygamber Efendimiz, 622 yılında bir gece, Yüce Allah'ın emri ile Mekke'yi terk ederek Medine yollarına düşüyordu en yakın arkadaşı Hz. Ebu Bekir ile birlikte. Fakat bir müddet sonra 12 bin kişilik bir ordu ile Mekke'yi fethedecek ve Kâbe'de bulunan putlarla, gönüllerdeki putları kıracak, maddenin yerine Mevlâ'nın muhabbetini hâkim kılacaktı.

Peygamber Efendimiz ile ilk Müslümanlar niçin mal-mülk ve vatanlarını terk edip hicret ettiler? Onlar için hiç mi bunların değeri yoktu? Elbette vardı. Ama onlar için vatan, mal-mülk, eş-dost ve akraba sevgisinden önce Allah ve Peygamber sevgisi ile muhabbeti geliyordu. Zaten Allah ve Resulünü her şeyden daha çok sevmedikçe olgun mümin olabilmek de mümkün değildir. İşte bu sevgiyi tercih ettikleri için hicret etmişlerdir; ve bundan dolayı da Kuran-ı Kerim'in övgüsüne mazhar olmuşlardır.

Müslümanlar da İslâmiyet'in yücelmesinde bir dönüm noktası olduğunu göz önünde tutarak Peygamber Efendimizin Medine'ye göç etmesini takvim başlangıcı olarak kabul etmişlerdir.

Ramazan ayından sonra feyizli ve bereketli bir ay olduğu haberi verilen Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayını gaflet içerisinde geçirmeyelim. Allah'ın özel ayı olarak kabul edilen Muharrem ayının onuncu günü olan "Aşure Gününü" ortada bırakmak suretiyle 9 ve 10. günleri ya da 10. ile 11. günleri oruç tutalım. Bu yıl, "Aşure Günü" 19 Ocak 2008 Cumartesi gününe denk gelmiştir.

Muharrem ayının, bilhassa "Aşure Günü" olarak isimlendirilen 10'uncu günü birçok peygamberle ilgili çeşitli mühim olaylara sahne olurken, Yahudiler ve Hıristiyanlarca da mukaddes sayılmaktadır. Peygamber Efendimiz, Hicrete adımını atarken her şeyinden geçti, fakat yüce Allah'ın yüce davasından vazgeçmedi.

Bizler de bu hicret hareketine katılıp selamete erenlerden olmaya çalışmalıyız. Kötülüklerden iyiliklere, batıldan Hakka şerlerden hayra, hurafelerden gerçeklere, hep iyi şeylere hicret etmeliyiz.

Önce hicret kendi nefsimizde kendi şahsiyetimizde uygulayarak işe başlamalıyız. Kendi evimizde, işyerimizde İslâm'a uymayan her türlü söz, hareket ve davranıştan kaçınmalıyız, uzaklaşmalıyız; yani bir nevi, iyiye, doğruya ve hep güzele hicret etmeliyiz, yönelmeliyiz.

Hicret her Müslüman'ın bilmesi, uygulaması, çocuğuna öğretmesi birbirleriyle tebrikleşmesi hatta uygun hediyelerle de canlandırılması gereken dini ve hayati bir olaydır.

Selam olsun o asil muhacirlere ve onların izlerini takip edenlere.

1429'cu Yeni Hicri Yılınız kutlu olsun, gönlünüz umutla dolsun.

   1033 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
30 Eylül 2008, Salı   Ramazan Bayramınız mübarek olsun sevgili okurlar
30 Ağustos 2008, Cumartesi   Ramazan'a girerken
22 Ağustos 2008, Cuma   Ramazan-ı Şerif'i karşılarken
16 Ağustos 2008, Cumartesi   Berat geceniz mübarek olsun
15 Ağustos 2008, Cuma   Eyvah, çocuğum yalan söylüyor!..
08 Ağustos 2008, Cuma   Ağustos zaferleri
01 Ağustos 2008, Cuma   Vatan sevgisi
29 Temmuz 2008, Salı   Miraç Kandiliniz mübarek olsun
18 Temmuz 2008, Cuma   Kıyamet ne zaman ve nasıl kopacak?
11 Temmuz 2008, Cuma   Kendi gitti ismi kaldı yadigâr



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.3916 1.4014
1 STERLİN 2.3972 2.4150
1 EURO 1.8957 1.9090



YAZARLAR : .

Necdet Ergün

TC ile MALİ PROTOKOL ve PROGRAM REVİZE EDİ...

Mustafa BESİM

KÜRESEL EKONOMİK GERİLEME





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital