Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Gönyeli KTSYD Kupası'na da göz dikti: 7-6
Cihangir Turan ile turladı:1-0
Rum yönetimi, 100 bin Euro'ya kadar olan mevduatlara teminat verecek
SİNEMALARDA GÖSTERİMDE OLAN FİLMLER
BİR YASTIKTA 50 YIL
Kara Kitap
Simitis: Her iki tarafın da çıkarlarına saygı gösterilmeli
Basketbol hakemleri hazırlıklarına başladılar
PORTRE BARMEN Hüseyin Dermuş
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

YORUMLANANLAR
Çiftçi ve hayvancıya DESTEK PAKETİ [1]
UBP anahtarı UBP'lilerde olmalı [1]
Büyük sınav [1]
Gazimağusa'da 26 köyde elektrik kesintisi yapılacak [1]
Mahkemelerden rekor cezalar [1]
Küfür etti diye öldürüyordu [1]
Bulutoğluları: Artık ipler koptu [2]
4 ay hırsızlıktan arandı adaya girerken yakalandı [1]
14 yaşındaki kızla cinsel ilişki [2]
Bu kez Girne zehirlendi [2]



Başka alternatifimiz yoktu

Mustafa ÖZSOY

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   1 Temmuz 2007, Pazar Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Mustafa ÖZSOY

Futbolda yeni bir sayfa açıldı.

Dün olağanüstü genel kurulda, 42 kulübün 25 "evet" 17 "hayır" ve 1 de çekimser oyla, devletin futbol için havuz sistemine aktarmaya karar verdiği 2 milyon 500 bin YTL'lik kaynak, Transfer Talimatı ve Statüler kabul edildi.

Aylardır komada yatan futbolumuzu ayağa kaldırmak için çareler arandı duruldu. Ve sonunda Futbol Federasyonu ile Başbakanlık Müsteşarlığı havuz sistemini uygulama konusunda Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği ( KTSYD) Futbol Antrenörler Derneği, Futbolcular Derneği, Futbol Hakemler Derneği, yani futbol içinde olan her dernek yeni statüler ve Transfer Talimatı'nın uygulanması için destek verdi.

Kulüplerin bir bölümü kararlı görünürken bir bölümü de kararsızdı. Ancak herkesin orada buluştuğu nokta "futbolumuzu nasıl ayağa kaldırırız" düşüncesi vardı.

Bu düşünce içerisinde kulüp başkanları veya temsilcileri genel kurulda lehte ve aleyhte yaptıkları konuşmalarda iflas etmiş futbolumuza nasıl hayat veririz düşüncesindeydi.

Yenilik şarttı. Ancak kendimize hazır mıyız, değil miyiz? Sorusunu sormamız gerekiyor.

Kulüpler için kolay değildi. Elbette ki bazı endişeleri olacaktı. Ama bir şey yapmadan da beklemek hayalcilikten öte değildi. "Ya bu deve güdülecekti, ya da ülke futbolu daha geriye gidecekti."

Başka alternatifimiz yoktu.

Kulüpler havuzdan elde edecekleri gelir yanında sponsorlar da bulunup 2 milyon 500 bin YTL'nin en az 1 milyon daha üzerine katmak zorundadır ki ayakta kalabilsinler.

Havuz sisteminden gelecek maddi destekle, kulüplerin şirketleşmeye daha kolay gidilmesi de sağlanacaktır.

Sancılı bir çocuk dünyaya geldi. Şimdi onu büyütmek hepimizin görevidir.

Önemli olan bu zaman dilimini iyi değerlendirmektir.

Futbol Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu, hiç vakit kaybetmeden ülkemizde büyük rant elde eden şirketlerin futbolumuza para akıtmasını sağlamalıdır.

Bugün 3. Lig takımlarının bazıları, liglerinin kaldırılacağını bile bile olumlu oy verip federasyona güven tazelemelerini federasyon boşa çıkarmamalıdır.

Futbol Federasyonu'nun firesiz yaptığı bu olağanüstü genel kurul, konunun ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır.

Futbol Federasyonu, kulüplerin desteğini alıp bu yola çıkarken, önemli olan gidilen yolda tökezlememeleridir.

Tarihi bir toplantıdan tarihi bir karar çıktı.

Futbolumuzda milat başladı.

Futbolda her zaman dün yoktur. Bugün vardır.

Genel kurulda tartışılanlar da sıcak altında yaklaşık 4 saat kalıp sıcaktan terleyen ve genel kurul için yeterli olmadığı düşünülen Saray Hotel'in 7. katında kalmamalıdır.

Futbolumuzda alınan tarihi kararı yaşatmak gerekir. Kısır döngüler içine girilmemelidir. İflas etmiş futbolumuza yeniden hayat bulunması için Federasyona bir kredi verildi. Bu değerlendirilip kendi ayakları üzerinde durup özerkliğini sürdürmesi gerekmektedir. Her futbol sezonunda devletten alınacak paralarla futbolumuz ayakta kalmamalıdır.

Futbol Federasyonu Başkanı Niyazi Okutan ve ekibi, genel kurulda "evet" almamış olsalardı belki de genel kurul sonrası istifa edeceklerini açıklayacaklardı.

Ancak kulüplerde sağduyu galip gelerek Okutan'a futbolumuzda devrim yapması için şansı verildi.

Şimdi sıra, Okutan ve yönetiminin yapacağı çalışmalarla aldığı güveni boşa çıkarmaması gerekiyor.

Hepimizin amacı aynıdır.

Kıbrıs futboluna hayat vermek, Seyirciyi sahalara çekmek ve kulüplerimizin modern dilenci olmayıp kendi maddi sıkıntılarını geride bırakıp sadece futbolun hayat bulmasını düşünmek.

Futbolcular da "Transfer Talimatı"ndan istediğini alırken bu sancılı dönemde kulüplerine yardımcı olmalıdırlar.

   915 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
11 Ekim 2008, Cumartesi   Farkı kalitesi...
06 Ekim 2008, Pazartesi   Sonun başına geldik
02 Ekim 2008, Perşembe   Gazetecinin bayramı haberin olduğu yerdir
29 Eylül 2008, Pazartesi   Basından al haberi!!!
26 Eylül 2008, Cuma   Kimine bayram kimine tatil
22 Eylül 2008, Pazartesi   Futbolcu ülkesiyiz!!!
15 Eylül 2008, Pazartesi   Hangi takım bir adım önde?
08 Eylül 2008, Pazartesi   İşimiz bu...
17 Ağustos 2008, Pazar   Protokol imzalanırken...
06 Ağustos 2008, Çarşamba   Mola zamanı geldi !!!



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.4210 1.4310
1 STERLİN 2.4073 2.4252
1 EURO 1.9296 1.9432



YAZARLAR : .

Necdet Ergün

GLOBAL KRİZİN BİZE BULAŞMA KANALLARI ve ET...

Mustafa BESİM

KÜRESEL EKONOMİK GERİLEME





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital