Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Korkmazhan, ABD Temsilciler Meclisi'nden geçen ve ABD Başkanı George Bush tarafından imzalanan 850 milyar dolarlık kurtarma paketinin yalnızca üçte biri ile dünyada yaşanan açlık sorununun çözülebileceğini kaydetti.
Korkmazhan yaptığı yazı açıklamada, ABD finans sisteminin çöküşün eşiğinde bulunduğunu savundu.
"Yoksullukla mücadelenin çok zor olduğunu söyleyenler ve insanları, çocukları açlık, sefalet içerisinde ölüme mahkûm edenler, söz konusu kapitalizmin kurtarılması olunca 850 milyar doları bulabiliyorlar. Yalnızca 5 milyar dolarla açlıktan ölme tehlikesi bulunan 6 milyon çocuk kurtarılabilir. Çocukları açlıktan ölüme terk eden kapitalizm; sömürücü bankaları, şirketleri batmaktan kurtararak ne kadar adaletsiz bir sistem olduğunu kanıtlıyor" diyen Korkmazhan, krizin sorumlusunun kapitalizm olduğu görüşünü dile getirdi.
Korkmazhan, "Sosyalizmin öldüğünü, Marksizmin bittiğini iddia edenler, batan bankaları ve şirketleri sosyalist yöntemle, devletleştirerek kurtarmaya çalışıyorlar. Kapitalizm kendi küresel krizini yarattı. Başka sorumlu aramaya gerek yok. Krizin sorumlusu kapitalizmdir" dedi.
"ABD'nin de yenilmez olduğu iddiası bir kez daha fos çıkmıştır"
Krizle birlikte tüm borsaların alt-üst olduğunu, dev finansal kuruluşların iflas ettiğini ifade eden Abdullah Korkmazhan, "Kapitalizmin sağlam ve sarsılmaz, ABD'nin de yenilmez olduğu iddiası bir kez daha fos çıkmıştır" dedi.
Abdullah Korkmazhan, "kapitalizmin çöküşün eşiğinde bulunduğunu, ancak yenilgiye uğratılmadığı takdirde çökmeyeceğini, bir yolunu bularak, şimdi yaptığı gibi faturayı halka çıkararak çöküşten kurtulabileceğini" belirterek, dünya sol hareketinin 21. yüzyıl sosyalizmi için özeleştirisini gerçekleştirerek, toparlanması, harekete geçmesi ve kitleleri harekete geçirmesi gerektiğini vurguladı. |