|
Yeniboğaziçi'nde önceki akşam hem geleneksel panayır, hem karikatür sanatçılarıyla buluşma hem de nefis bir müzik dinletisi vardı.
Mehmetçik'te olduğu gibi Yeniboğaziçi'nde de panayırdan festivale geçildi.
Ağustos başında Mehmetçik'e gittim. Gitme nedenim festivaldi. Geçen yıl da gitmiştim.
Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer, sınırlı olanaklarıyla panayırcılıktan gerçek anlamda festivale sıçramak için ciddi çaba içindeydi.
O çabalarının nereye vardığını görmek istemiştim.
Gittim ve gördüm...
Yolun bir tarafında geleneksel panayır yaşatılıyordu... Fırın kebapları, lokmalar, şamişiler... Yörenin folklorik ürünleri sucuk, köfter, paluze... Çeşitli oyun araçları... Yıllar öncesinde bugüne gelen bir panayır havası...
Yolun öte tarafında Altın Salkım Belgesel Film Festivali'ne katılan 67 filmin gösterimi...
Devlet katkısının cüceleştiği bir ortamda özellikle muhalefet partisinden bir Belediye Başkanının yarattığı kültürel değeri yüksek bir etkinliği ayakta alkışlarım.
* * *
Önceki akşam Yeniboğaziçi ya da eski adıyla Aysergi'deydim.
Pulya festivali ve festivalin şemsiyesi altına uluslararası karikatür yarışması vardı.
Yeniboğaziçi da Mehmetçik gibi büyük sayılmayan bir yerleşim yeri ve belediye olanakları sınırlı.
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Diren'i, takdir ederim, sayarım ve de severim...
Sorunları yok mu? Mutlaka var.
Ama ağlayıp sızlamak yerine bulup, buluşturup kamu yararına işlerini yapıp, hedefine yürüyor.
Festivalde sağ kolu Mağusa Milletvekili Arif Albayrak... Ama bakıyorum ilk ciddi sınavları olmasına rağmen uluslararası bir etkinliğe ev sahipliğinin temel doğrularına uygun hareket etmişler.
Değişik ülkelerden uluslararası itibarı olan ünlü karikatürcüleri orada gördüm. Bırakın uluslararası yarışmalara katılmayı, uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği ve başkanlığı yapan isimler Yeniboğaziçi'nde.
Son zamanlarda kendi olanaklarıyla taş üstüne taş koyanlar parmakla gösterilecek kadar azdır.
Cemal Biren, bir ay içinde bin beş yüz kişilik amfi şeklinde bir konser mekânı yarattı.
Yerinde görmeden yapılanı önemsemekte zorlandım. Ancak Muammer Ketencoğlu'nun arkadaşlarıyla sunduğu harika müzik dinletisi için yeni konser mekânına gittiğim zaman Başkan Biren'i yürekten kutladım.
Yeniboğaziçi'nde önceki akşam hem geleneksel panayır, hem karikatür sanatçılarıyla buluşma hem de nefis bir müzik dinletisi vardı.
Mehmetçik'te olduğu gibi Yeniboğaziçi'nde de panayırdan festivale geçildi.
Günün sözü:
Olanakların değeri yapılanlarla ölçülür
|