Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Ölümlü trafik kazası,ağır cezada görüşülecek
Zorla yapmadım
Kuzuları çaldılar, köpeğin boğazını kestiler
UBP Genel Sekreterini seçmedi
'Ecstasy'ye 8 yıl
2009 da zor
Kıbrıs Kıbrıslılarındır

YORUMLANANLAR
Bu yaklaşım, Kıbrıs Türk halkını bir kez daha büyük hayal kırıklığına uğrattı [1]
Öğretmen dayağı polislik oldu [2]
Uyuşturucuyu çocuğuna taşıttı 2 yıl hapis cezası aldı [2]
Pankart tartışması [2]
Eroğlu, ilk seçimde siyaseti bırakmak zorunda kalacak [6]
Avcılar dün siyah çelenk koydu, bugün de köpeklerle eylem yapacak [1]
Tavuri'nin tövbesi yine tutmadı [3]
Kanser olmak istemiyoruz [3]
Otellerde bayram bereketi [3]
İsrail, KKTC'yi ayrı bir varlık olarak tanımıyor [2]
Avcılar eyleme gidiyor [12]
Talat ve Hristofyas'a "camdan mumluk" [1]
Taksim Trio, Londra Caz Festivali'nde büyüledi [1]
Gökyüzünde Ay ile Venüs'ün muhteşem buluşması [1]
Çarşıda "bayram" yok [9]
Liste nihayet! [1]
2009 da kurak [2]
Yedikonuk İlkokulu'nda "Kitap Haftası" etkinliği [2]
Hiçbir şeyin değişmediğinin göstergesi [2]
Atılan çöpler hepimizi etkiliyor [3]



Boğazdan esintiler...

Ogün Genç KAÇMAZ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   8 Ocak 2007, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Sahasındaki 5 maçta puan kaybetmeyerek, deplasmanda kaybı olmayan lider Gönyeli karşısına çıkan Yeniboğaziçi, 5 gollü galibiyetle zirveye yaklaştı.

Yeniboğaziçi açısından üst sıralarda var olmak istiyorsa mutlak surette kazanması gereken bir maçtı. Birçok stadın zemini gibi kötüye giden Osman Mehmet Ergün Stadı'ndaki mücadeleye, takımlar kontrollü başladı. İki takım da geçmiş haftalarda defansif anlamda çok güven vermiyorlardı. Yeniboğaziçi'nin golcüsü İbrahim Göçer'in ön çapraz bağlarının kopması ve sezonu kapaması, Mehmet Bolkan'ı arayışlara itti. Doğru bir tercihle Erdoğ'a forvette görev verdi. Ayhan'ı kardeşi Seyfi ile tam saha markaja alarak etkisiz hale getirirken, orta alanındaki yardımlaşma erken gelen golle arttı.

Ani Yeniboğaziçi atağında topla buluşan Erdoğ'un vuruşu kaleci Ahmet'ten döndükten sonra takılarak düşen Erdoğ'un pozisyonunu maçın hakemi Abdullah Özsusuzlu yanlış bir düdükle penaltı olarak değerlendirdi. Pozisyona tam inanmadığı için olacak düdük çalmışsa bariz gol şansı olarak değerlendirmesi ve kırmızı kart çıkarması gerekirken, Ahmet'e sarı kart gösterdi.

Gönyeli defansında Eser ile Knolly yabancı futbolcu kontenjanında oynuyor. Eser de tam randımanlı değil ama Knolly kötü oynuyor, bireysel hatalar yapıyor. Erdoğ'a tehlike olmayan ceza alanı girişinde bir hava topu mücadelesinde şiddetli şarj yaparak Knolly'nin sebebiyet verdiği penaltı ile Gönyeli yarım saatte iki penaltı golünü kalesinde gördü.

Orta alanda top tutamayan, organize olamayan ve oyunu yönlendirmekte zorlanan kırmızı-beyazlılarda, iki golle direnç de kırıldı. Her geçen dakika Yeniboğaziçi skorun da rahatlığıyla kontrolü eline geçirdi. Defansı ile orta alanı iyi yardımlaştı, rüzgârı arkasına aldığı ilk yarıda Ahmed Hassan'ın güzel golüyle üç farkı yakaladı.

Gönyeli'nin son haftalardaki bir sorunu da Erdinç, Tolgahan ve Çağın gibi futbolcuların sakatlığı. Erdinç ilk yarıda oyundan alındı, topuğunda sakatlığı bulunan Tolgahan'a ikinci yarıda görev verildi. Tarık'ın orta alana kaydırılması, ikinci yarıda tandeme dönülmesi ve riskler alınarak gol girişimlerini sürdüren Gönyeli üretkenlik sağlayamadı. Mehmet Bolkan, yerinde oyuncu ve saha içinde görev değişiklikleri yaptı. Erdoğ'u defansın önünde görevlendirerek kontra ataklarla skoru artırmaya yöneldi.

Gönyeli etkili kanat varyasyonları ve isabetli şut atamayınca ilk pozisyonunu 64.dakikada Uçaner'le yakalayabildi. Aynı dakika içinde kontra ataktan gelen dördüncü golle maç koptu. Bu sezon hiçbir maçta Gönyeli kaleye iki şut atma gibi kötü bir ofansif çizgi yaşamamakla beraber, liderliği de Lapta'ya kaptırmış oldular. Yeniboğaziçi'nin boş alanları iyi kullanan teknik kapasitesi yüksek futbolcularının mükemmel hazırlanışı olan Sabri'nin takımı adına attığı beşinci golle rakiplerine 11 haftada yedikleri 10 golün yarısını bir maçta atmış oldular.

Abdullah Özsusuzlu'nun bu maçta penaltı pozisyonlarında hataları vardı. İlk verdiği hatalı penaltı dışında ikinci yarı, iki takımın da verilmesi gereken birer penaltısını da es geçti.

   1565 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
01 Aralık 2008, Pazartesi   Kaliteleri ve hedefleri farklı...
30 Kasım 2008, Pazar   İstatistikler yalan söylemez...
24 Kasım 2008, Pazartesi   Evinde şahin...
17 Kasım 2008, Pazartesi   Beceriksizlik...
10 Kasım 2008, Pazartesi   Tuzlu kaymak
09 Kasım 2008, Pazar   Tek vuruş yetti...
02 Kasım 2008, Pazar   Yarım saatlik resital...
27 Ekim 2008, Pazartesi   Pozitif düşüncenin sonuçları...
26 Ekim 2008, Pazar   Son saniye busesi...
19 Ekim 2008, Pazar   Maçı isimler değil, takım kazanır...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.5634 1.5744
1 STERLİN 2.2777 2.2946
1 EURO 1.9730 1.9869



YAZARLAR : .

Bener HAKERİ

Yağmur yere indi

Sevilay SADIKOĞLU

"SİZ" Adlı Sergi

Bedia BALSES

Hocaların Hocası: Ali Atakan

Cumhur DELİCEIRMAK

Rekabetin hazin sonu!





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital